• C Novo mesto
  • 03:16
  • Čet, 09.02.2023

Apple svoje uporabnike in navdušence razveseljuje z novostmi

Za inovativna podjetja kot so Apple, Google, Microsoft in podobna, se smatra, da imajo v žepu marsikatero skrivnost, ki jih ločuje od povprečja. To jim med drugim tudi omogoča, da so korak pred ostalimi.  Glede na to, da so Apple in podobni mogotci, tisti, ki so svetovnem gospodarstvu trenutno pri vrhu, marsikoga zanima kaj so bistvene prednosti, s katerimi skrbijo zato, da na trgu izstopajo in kakšne novosti ponujajo.

Kakšne novosti ponuja Apple?

Podjetje Apple že vrsto let dobiva nagrade za najbolj inovativno podjetje, njegovi izdelki pa iz leta v leto izstopajo po nečem novem in drznem kar jim tudi pomaga pri njihovem uspehu. Prav tako ima Apple vrsto izdelkov, kateri na prvo žogo na svojo posebnost opozarjajo z Applovim zaščitnimi znakom, jabolkom. Applovi izdelki so sofisticirani in kot nalašč za uporabnike, ki dajo veliko ne samo na uporabnost, temveč tudi na zunanji izgled.

Apple, ki proizvaja osebne in tablične računalnike z lastnim operacijskim sistemom, ima zanimivo ponudbo svojih ekstravagantnih izdelkov, med katere spadajo iPhone, iPad in Mac.  Apple je bil sprva bolj orientiran na računalnike in pametne telefone, zadnje čase pa daje poudarek tudi na aplikacije in pametne naprave kot so Apple Watch – pametna ura. Prav tako pa je novost pri Applu tudi aplikacija Apple TV.

Apple

Apple

Applove storitve in aplikacije

V podjetju Apple, so se precej osredotočili na storitve, ki jih ponuja podjetje. Storitve vključujejo AppStore, Apple Pay, iTunes in iCloud, toda to še zdaleč ni vse. Po novem omogočajo tudi Apple TV, ki je storitev s katero je Apple pričel s predvajanjem izvirnih vsebin za ceno 5 dolarjev na mesec, ki je na voljo v 100 državah na svetu. Nekateri poznavalci pravijo, da bi to lahko bila tudi kot nekakšna konkurenca Netflixa. Aplikacija Apple TV, se lahko uporablja v napravi iPhone, iPod, iPad.

Apple TV omogoča ogled priljubljenih TV oddaj in filmov ima pa tudi mnogo drugih zmogljivosti. Med temi je tudi ta, da lahko nastavimo aplikacijo Apple TV v pametnem telefonu ali napravi za pretakanje. Na voljo je tudi vklop podnapisov ali spremembe jezika ter zvoka za videoposnetke. V primeru uporabe ponudnika kabelskih storitev, pa lahko s televizorjem Apple TV oziroma napravo iPhone ali iPod, do programov dostopamo na zavihku »watch now« ali takojšnji ogled.

Kaj prihaja na trg jeseni?

Vsi navdušenci Appla vedo, da ima podjetje nekakšno nepisano tradicijo, da ko se poslovi poletje in pride jesen, predstavi vrsto novosti, ki so jih tekom leta izboljševali in nadgrajevali. Letos se obeta peta generacija ur Apple Watch, ki so zanimive za marsikaterega navdušenca nad novimi tehnologijami.

Prihaja peti model APPLE WATCH. Apple Watch, je pametna ura, ki je izdelana iz aluminija, primernega za recikliranje. Pametna ura se ponaša z kompasom, ki krasi njen pravokoten zaslon in ima vrsto posebnih značilnosti, ki jo razlikujejo od ostalih ur.

Pametna ura Apple Watch, je po mnenju strokovanjakov med drugim tudi odlična naprava za spremljanje vremena. Apple Watch omogoča, da si svoje kontakte dodamo med rubriko »complications«, kar nam omogoča, dostop do njih, vsakič, ko dvignemo roko.

Apple Watch pa je zanimiva tudi zaradi tega, ker nudi preverjanje občutljivih e-mail vsebin in spletnih strani preden jih odpremo. Tiste, ki radi gledate televizijo, pa pogosto kam založite svoj daljinski upravljalnik pa bo navdušilo tudi to, da pametna ura Apple Watch lahko preprosto deluje tudi namesto daljinskega upravljalnika pametne televizije Apple TV. Glede na to, da imamo uro pričvrščeno na roko, jo lahko prav zanimivo uporabljamo tudi namesto daljinskega upravljalca.

Apple

Apple

Za vse tiste, ki pa ne morete brez glasbe in različnih glasbenih novosti, pa pride v poštev glasbena aplikacija APPLE MUSIC. Apple Music omogoča pretočno predvajanje glasbe brez oglasov več milijonov pesmi (najmanj 40 milijonov), ki si jih izberete iz raznolike glasbene izbire. Če ste naročnik, lahko glasbo poslušate kjerkoli, z internetno povezavo ali brez. Na voljo so trije naročniški programi in sicer naročnina za posameznika, za družino in za študente. Da pa sploh vidite, če vam Apple Music ustreza, vam Apple daje možnost brezplačnega tri mesečnega preizkusa.

Apple je gotovo podjetje, ki mu pomoč »umetne inteligence« dobro služi, saj bomo navsezadnje kaj kmalu priča tudi že novemu iPhonu, ki je že dvanajsti povrsti. Apple sicer zadnje čase glede konkurence na trgu pametnih telefonov, ki jo ima s strani različnih podjetij kot so Huawei in Samsung, res več energije in fokusa namenja  na storitve, vendar pa brez skrbi, tudi novi Iphoni bodo imeli kanček svežine, menda pa jih čaka tudi nadgradnja s 5g tehnologijo. Apple gotovo ne spi na lovorikah in ne dvomimo v to, da nas ne bo še naprej presenečal z različnimi novostmi.

Vir slik: Pixabay, Apple.com

Avtor. M.V.