• 15.06C Novo mesto
  • 23:42
  • Pon, 06.07.2020

Apple AirPods Pro – vse kar vas zanima

Apple je oktobra 2019 predstavil AirPods Pro, posodobljeno različico obstoječih AirPod s posodobljeno zasnovo, tehnologijo za odpravljanje hrupa, boljši zvok in dražjo ceno za 249 dolarjev.

Apple Airpods Pro izgledajo podobno kot originalne AirPods, vendar imajo širšo sprednjo stran, ki omogoča silikonske nastavke za boljše udobje, prileganje in odpravljanje hrupa. Apple Airpods Pro so v treh velikostih, da se prilegajo različnim ušesom. Čeprav smo že slišali govorice, da bodo Apple Airpods Pro izšle v več barvah, jih Apple ponuja samo v beli barvi, podobno kot originalne AirPods.

Aktivno odstranjevanje hrupa je glavna značilnost AirPods 2, saj uporabljajo dva mikrofona (enega navzven in enega navznoter) in napredno programsko opremo za prilagajanje vsakemu ušesu, kar Apple pravi, da je »edinstveno prilagojena, vrhunska izkušnja za odpravljanje hrupa«. Z vgrajenim načinom preglednosti, ki ga je mogoče vklopiti, imajo uporabniki možnost poslušanja glasbe z aktivnim zmanjšanjem hrupa, medtem ko okoli sebe še vedno slišijo okolico.

Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro

Znotraj Apple AirPods Pro je nov odzračevalni sistem, namenjen izenačevanju tlaka, za katerega Apple pravi, da zmanjšuje nelagodje, ki je običajno pri drugih modelih v ušesih, za boljše prileganje in udobnejše izkušnje pri nošenju. Zaradi novih silikonskih nastavkov so Apple AirPods Pro večje od prejšnjih različic AirPods, zato je potreben širši okvir. Novo ohišje Apple AirPods Pro je daljše v vodoravni dimenziji kot prejšnja različica AirPods.

Apple AirPods Pro so vodoodporne z oceno IPX4. To pomeni, da so biti Apple AirPods Pro varne pred znojem in rahlim dežjem, vendar jih ne smete potopiti v vodo. Apple pravi, da AirPods Pro vključujejo funkcijo Adaptive EQ za vrhunsko kakovost zvoka. Prilagodljivi EQ prilagodi nizke in srednje frekvence glasbe za bogato izkušnjo poslušanja.

Tako kot AirPods 2 in Beats Solo Pro tudi Apple AirPods Pro poganja Apple-ov čip H1. Čip H1 omogoča sprostitev hrupa v realnem času, funkcijo Adaptive EQ in prostoročno podporo »Hey Siri«. Apple AirPods Pro omogočajo do pet ur poslušanja z onemogočenim Active Noise Cancelling ali do štiri ure in pol, ko je vklopljen. Z aktivnim preklicem hrupa Apple AirPods Pro ponujajo tudi tri ure in pol pogovora.

Brezžični polnilni ovitek AirPods Pro podpira brezžično polnjenje na osnovi Qi-ja, a je mogoče polniti tudi z uporabo priloženega kabla USB-C. Apple AirPods Pro so na voljo od 28. oktobra 2019 in v Sloveniji stanejo od 279 do 299,99 evrov.

Apple občasno sprosti posodobitve strojne programske opreme za AirPods Pro, trenutna različica programske opreme pa je 2C54.

Prvi vtisi

Pred uvedbo AirPods Pro je Apple številnim tehnološkim YouTubersom Marquesu Brownleeju, Justine Ezarik in Safwanu Ahmedmiji zagotovil zgodnji dostop do testiranja, v spodnjih videoposnetkih pa so predstavljeni njihovi prvi vtisi in mnenja.

 

 

 

Recenzentje so bili navdušeni nad kakovostjo zvoka in aktivnim odpravljanjem hrupa.

Oblika

Apple AirPods Pro ima enak splošni oblikovalski jezik kot originalne AirPods, vendar se razlikuje po zaslugi novih prožnih silikonskih nastavkov, ki so oblikovani tako, da se tesno prilegajo ušesu, da omogočajo tehnologijo za odpravljanje hrupa.

Silikonski nastavki so na voljo v treh velikostih in tako zagotavljajo prijetno prileganje v večino ušes. Apple pravi, da so zasnovani tako, da ustrezajo obrisom vsakega posameznega ušesa, saj nudijo tako udobje kot boljše tesnjenje, kar je pomembno za odpravljanje hrupa.

Apple AirPods Pro merijo 21,8 mm v širino in 30,9 mm v višino, tako da so širše od originala AirPods (ki so 16,5 mm), vendar niso tako visoke (AirPods so visoke 40,5 mm).

Ker so Apple AirPods Pro širše od AirPods, je večje tudi ohišje za brezžično polnjenje, ki je priloženo AirPods Pro. Velikost je 60,6 mm proti 45,2 mm in debeline 21,7 mm. Primerjalno je ohišje AirPods široko 44,3 mm, visoko 53,5 mm in debelo 21,3 mm.

Apple AirPods Pro tehtajo 5,4 grama na ušesno enoto. Apple pravi, da so AirPods Pro zasnovane tako, da jih v ušesih sploh ne čutite.

Kakovost zvoka

Po Applovem mnenju AirPods Pro zagotavljajo vrhunski zvok kot originalne AirPods zahvaljujoč vgrajeni tehnologiji zvočnikov in funkcionalnosti Adaptive EQ.

Prilagodljivi EQ prilagodi glasbo z nizkimi in srednjimi frekvencami, ki se predvajajo v obliki ušesa vsakega človeka, za kar Apple pravi, da je bogata in nepopustljiva izkušnja poslušanja.

Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro

Znotraj Apple AirPods Pro je ojačevalnik z visokim dinamičnim dosegom, ki proizvaja7, čist zvok, skupaj s prilagojenim gonilnikom zvočnikov z nizkim popačenjem, ki optimizira kakovost zvoka in odstrani hrup v ozadju. Apple AirPods Pro ponujajo bogate nizke tone do 20Hz skupaj s podrobnimi srednjimi in visokofrekvenčnimi zvoki.

Apple AirPods Pro so na podlagi testiranja časa, ki ga uporabnik potrebuje, da sproži zvok in ko se ta sliši v ušesnih, izboljšale povezavo v primerjavi z drugimi brezžičnimi slušalkami na trgu, vključno z originalnimi AirPods in AirPods 2.

Avtor: M.V.

Vir slik: Apple