• C Novo mesto
 • 22:47
 • Sob, 18.05.2024

5 načinov kako poslati brezplačni SMS z računalnika

Besedilna SMS sporočila so postala eden najbolj priljubljenih načinov za pogovore v današnjem svetu. Priročnost uporabe SMS je splošno znana. Včasih, vendar iz enega ali drugega razloga, boste morda želeli poslati brezplačni SMS z računalnika.

Ne glede na razlog, če želite poslati brezplačni SMS, sledite enemu od teh načinov za pošiljanje SMS sporočil, ki ne zahtevajo uporabe aplikacije v telefonu in omogočajo da pošljete brezplačni SMS.

Brezplačne spletne strani, aplikacije in razširitev

Na voljo imate nekaj brezplačnih spletnih mest, ki jih lahko uporabite in pošljete brezplačni SMS. Prav tako so na voljo razširitve brskalnikov in različne aplikacije. Tu je nekaj primerov številnih, ki so na voljo:

 1. GlobFone

GlobFone ima samo možnost pošiljanja brezplačnih SMS sporočil; slik ne morete pošiljati. Če ga želite uporabiti, morate vnesti številko, kamor želite poslati brezplačni SMS, in dodati sporočilo. Prejemnik ne more odgovoriti, vendar ima spletno mesto statusno preverjanje, da se prepričate, ali je bilo sporočilo pravilno dostavljeno.

 1. TxtDrop

Če ga želite uporabiti TxtDrop, vnesite e-poštni naslov in telefonsko številko prejemnika ter pošljite besedilo (brezplačni SMS). Potrebujete le kodo države in številko. Spletno mesto vam priskrbi kodo operaterja.

Prejemnik vam lahko odgovori. Odgovor dobite na vaš e-mail, kjer lahko nadaljujete pogovor, ki se je začel. Vendar pa je zelo prenatrpan in prejemniku ni lahko brati na telefonu.

 1. Brezplačni SMS na najdi.si

Storitev Brezplačni SMS vam omogoča brezplačno pošiljanje SMS-ov v vsa slovenska mobilna omrežja preko najdi.si. Pošljete lahko kar 40 brezplačnih SMS-ov na dan, dolžine 160 znakov.

Pošiljanje SMS-ov sponzorira Telekom Slovenije.

 1. Free SMS

Storitev Free SMS je podobna kot zgoraj opisana. Omogoča pa tudi pošiljanje SMS sporočil v tujino.

 1. Razširitev za Chrome

Text Computer Google Extension Store

Če ste uporabnik Gmaila, lahko za pošiljanje besedila iz e-pošte uporabite razširitev za Chrome, imenovano »Pošlji e-pošto po SMS-u (besedilo)«. To je prijetna aplikacija, ki vam omogoča, da vsak mesec brezplačno pošljete deset SMS sporočil. Če naredite več kot to, morate nadgraditi na neomejen načrt za približno $55 na mesec. Za majhna podjetja je to lahko način za pošiljanje sporočil strankam, po drugi strani pa je priložnost za vsakega, da pošlje brezplačni SMS.

Text Computer Phone Icon

 1. Pojdite v spletno trgovino »Chrome« in prenesite razširitev.
 2. Odprite »Gmail« v brskalniku. Videli boste, da razširitev doda ikono telefona v okno e-pošte.
 3. Kliknite »Compose«, da začnete sporočilo.
 4. Kliknite ikono telefona v spodnjem levem kotu.
 5. Vnesite želeno številko.
 6. Vnesite sporočilo in ga pošljite.

S to razširitvijo vam ni treba poiskati in vnesti kode operaterja. Gmail bo to samodejno naredil za vas.

Če vas zanima samo to, kako pošljete SMS sporočilo preko računalnika imate na voljo sledeče načine:

 1. Windows App

Če imate računalnik s sistemom Windows, lahko za pošiljanje in prejemanje sporočil uporabite aplikacijo »Your Phone Companion« (po ceniku operaterja). Slaba stran uporabe tega programa je, da ne morete pošiljati ali prejemati fotografij ali drugih medije.

Text Computer Windows Your Phone

Če želite uporabiti aplikacijo:

 1. Pritisnite tipko »Windows« na tipkovnici in kliknite »Vaš telefon« na seznamu aplikacij.
 2. Če še niste povezali telefona, vas bo aplikacija vodila skozi to.
 3. Ko so povezani, imate dostop do vseh vaših besedilnih sporočil in od tam lahko ustvarjate in prejemate sporočila.

Dostopate lahko tudi do slik, ki ste jih posneli s telefonom. Ne morete jih poslati, vendar jih lahko vidite.

Aplikacije za sinhronizacijo besedila

Drug način pošiljanja SMS sporočil (niso brezplačna) z računalnika je, da namestite eno od več različnih aplikacij, ki sinhronizirajo besedilna sporočila na prenosnem računalniku.

 1. Pushbullet

Pushbullet je ena izmed najbolj priljubljenih namiznih aplikacij za povezavo telefona Android z računalnikom. Ne samo, da poveže sporočila SMS med napravami, temveč vključuje tudi zrcaljenje obvestil, ki vsa vaša obvestila iz naprave Android prenese v računalnik. Pushbullet je bil brezplačen, zdaj pa je zmanjšal število funkcij na svoji brezplačni platformi in dodal plačilno verzijo za 5,00 $ na mesec.

Text Computer Pushbullet

 1. AirDroid

AirDroid je skoraj enak kot Pushbullet. Ogledate si lahko tudi fotografije, vse te funkcije pa so samo 2 $ na mesec.

 1. MightyText

Ta aplikacija za pošiljanje sporočil SMS z računalnika je možnost brskalnika, ne namizna aplikacija, kot je Pushbullet in AirDroid. MightyText vam omogoča sinhronizacijo sporočil SMS skupaj z obvestili, fotografijami, videoposnetki in vsemi glavnimi namiznimi brskalniki. Ta je brezplačen za do 500 sporočil na mesec, nato pa boste morali odšteti 5,00 $ na mesec.

Če ugotovite, da pošiljanje sporočil v telefonu ni najbolj učinkovit način za ustvarjanje sporočil, poskusite poslati preko enega od teh 4 načinov. Te metode, ki omogočajo uporabo prenosnega računalnika za pošiljanje SMS sporočil, omogočajo tudi lažje vzdrževanje stikov.

Avtor: Marko Vidrih

5 načinov kako poslati brezplačni SMS z računalnika
1 od 1
Brezplačni SMS
Brezplačni SMS
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.