• 16.31C Novo mesto
  • 08:36
  • Ned, 26.05.2019
  • Prijava

Aktivirajte skriti »Dark Mode« način v Facebook Messengerju še pred ostalimi

Facebook je delal na temnem načinu oziroma »Dark Mode« za Messenger za katerega mnogi ljudje še ne vedo. Še vedno je namreč skrit, vendar ga lahko z uporabo posebnega trika, kadarkoli aktivirate.

Obstajata dve metodi za aktiviranje te funkcije – ena je preprosta in jo Facebook podpira, druga pa je malenkost težja, vendar ima 100% stopnjo uspešnosti.

Prva metoda je malo čudna, vendar bo delovala tako na Androidih kot na iPhoneih. Da pa bo Facebook aktiviral funkcijo za vaš račun, lahko traja nekaj poskusov.

Metoda 1Moon Emoji

Prva metoda deluje tako za Android, kot za iOS, vendar je zelo zahtevna. Večina uporabnikov jo lahko sproži, vendar je mogoče, da funkcija Facebooka ni vklopljena za vaš račun. Verjetno bo delovalo, če pa ne, lahko poskusite še druge metode. Facebookov Messenger naj bi do konca marca 2019 vklopil možnost Dark Mode v nastavitvah za vse uporabnike – ne da bi moral opraviti kakšne trike. Če ne morete počakati, lahko uporabniki s sistemom Android preizkusite 2. metodo spodaj.

Korak 1: Pošljite »čaroben« emoji

To je tako preprosto, da je prav neumno: da omogočite Dark Mode način, pošljite nekomu lunino emoji ikono. Levo obrnjena ikona polmeseca, ki je prikazana spodaj, in ne katera od luninih emojijev z nasmeškom na obrazu.

Če imate srečo, bo luna padla v sporočilno nit, nato pa se bo na vrhu zaslona pojavil pojavni okno z napisom »You Found Dark Mode!« Tapnite to pojavno okno, da vklopite funkcijo. Če ne deluje, nadaljujte s korakom 2.

Korak 2: Zaprite aplikacijo in tapnite ikono Lune

Če prvič, ko ste poslali lunin emoji, ni uspelo, še ne obupajte. Začnite ponovno, tako, da zaprete aplikacijo Facebook Messenger.

Zdaj, ponovno odprite aplikacijo, pojdite na pogovor, kjer ste poslali simbol lune, nato pa tapnite na lunin simbol. Nekateri uporabniki sporočajo, da dvojno tapkanje pomaga, zato poskusite v obe smeri. Upajmo, da bo emoji lune začel »deževati«, ko boste to storili. Na tej točki boste lahko tapnili »Vklopi«, ko se bo na vrhu teme pojavilo sporočilo »You Found Dark Mode«.

Če nobena od zgoraj naštetih možnosti ne zaleže, boste še vedno imeli priložnost. Znova popolnoma zaprite aplikacijo, jo ponovno odprite in dvakrat tapnite lunin simbol, ki ste ga poslali, nato pa se vrnite nazaj v glavni meni. Od tam tapnite ikono profila (ali silhueto) v zgornjem levem kotu, nato se pomaknite navzdol in poiščite »Dark Mode«. Za večino uporabnikov mora biti na samem vrhu, vendar je lahko tudi v razdelku »Nastavitve«. Vklopite, in to je to.

Če 2. korak ni zalegel, obstaja velika verjetnost, da Facebook preprosto še ni vklopil funkcije na vašem računu. Kljub temu pa ni nobene škode pri poskusu, zato redno ponavljajte 2. korak in v naslednjih nekaj dneh, boste zagotovo že lahko uporabljali Dark Mode.

Uživajte v temnem načinu

Ko je omogočen, je ta zelo temen, tako da boste prihranili življenjsko dobo baterije na telefonih z OLED zasloni, kot sta iPhone XR ali Galaxy S10.

Metoda 2: Uporaba korenskega dela v temnem načinu (samo za Android)

Druga metoda zahteva ukoreninjeno napravo Android z omogočenim »neznanim virom«. Če izpolnjujete te zahteve, mora ta metoda delovati ne glede na to, ali je Facebook omogočil funkcijo za vaš račun ali ne.

  1. korak: Namestite najnovejši beta Facebook Messenger

Prvič, ker je skrita / neaktivirana koda temnega načina vključena le v najnovejšo beta različico programa Facebook Messenger, boste morali posodobiti aplikacijo. Najlažji način, da to storite, je prenos nove različice iz APKMirror. Dotaknite se spodnje povezave, nato se pomaknite navzdol in pritisnite »Download APK«. Od tam zaženite datoteko, nato pa tapnite »Namesti«, da posodobite Facebook Messenger.

Ko imate nameščen najnovejši beta program Facebook Messenger, se prepričajte, da odprete aplikacijo in se prijavite. Če tega ne storite zdaj, ne boste mogli pozneje aktivirati menija skritih zastavic.

  1. korak: Pridobite aplikacijo Terminal Emulator

Za aktiviranje temnega načina boste morali zagnati ukaz »root«, kar pomeni, da potrebujete aplikacijo emulatorja. Lahko uporabite katerokoli aplikacijo po vaši izbiri, če pa potrebujete priporočilo, je naša izbira preizkušen Terminal Emulator (brezplačno), ki ga je ustvaril Jack Palevich.

  1. korak: Dostop do korenskega dostopa v Terminal Emulatorju

Zdaj odprite aplikacijo emulatorja in vnesite »su« (brez narekovajev), nato pa pritisnite Enter na tipkovnici. Od vas se bo zahtevalo, da aplikaciji omogočite dostop do Superuporabnika (Terminal Emulator, ne Facebook Messenger), zato tapnite »Grant« na pojavnem oknu. Zdaj boste opazili, da se druga ukazna vrstica začne s hashtagom namesto z znakom za dolar – to pomeni, da terminal teče s povišanimi privilegiji.

      3. korak: Dostop do menija skrite zastave

Nato kopirajte naslednji ukaz in ga prilepite v poziv za terminal in pritisnite tipko Enter na tipkovnici:

am start -n “com.facebook.orca/com.facebook.abtest.gkprefs.GkSettingsListActivity”

Takoj boste prišli do menija skritih zastav Facebook Messengerja, kjer lahko za aplikacijo za pošiljanje kratkih sporočil uporabite nizke ravni potegavščin. Dotaknite se »Search Gatekeepers«, nato vnesite »dark« v poziv in pritisnite »OK«.

Nato se dotaknite vsakega od rezultatov pod temno glavo, da spremenite njihove vrednosti iz »NO« v »YES«. Ko so vsi trije nastavljeni na »DA«, se iz tega menija vrnete, nato pa popolnoma zaprite aplikacijo Facebook Messenger, tako da jo odstranite tudi iz menija nedavnih aplikacij.

  1. korak: Omogočite temni način

Zdaj znova odprite Messenger in tapnite sliko profila (ali ikono silhuete) v zgornjem levem kotu, da odprete glavni meni nastavitev aplikacije. Od tu se pomaknite navzdol do razdelka Preferences (Nastavitve) in videli boste novo možnost, ki prej ni bila tam – preklopite na »Dark Mode«, nato se dotaknite »OK« v pojavnem oknu, da potrdite svojo izbiro.

 

Zdaj bi morali imeti na voljo Facebookov Messenger, ki je popolnoma črn z belimi besedili in temno sivimi poudarki.

Avtor: Marko Vidrih

Aktivirajte skriti »Dark Mode« način v Facebook Messengerju še pred ostalimi
1 od 1
Facebook Messenger
Facebook Messenger
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.