• C Novo mesto
  • 07:52
  • Tor, 28.06.2022

Google slike: vse kar morate vedeti

O tem, da fotografiramo več kot kdaj koli prej ni dvoma, tudi o tem, da je galerija na vašem pametnem telefonu, fotoaparatu ali tabličnem računalniku vedno polna ni dvoma. Danes ni boljšega prostora za organiziranje fotografij v spletu kot Google slike.

Google slike oziroma ta AI-centrična platforma je enostavna za uporabo, brezplačna in podprta s pomočjo mobilnosti. V dveh letih je platforma Google slike dosegla že več kot 500 milijonov uporabnikov, ki so vsak dan naložili vrtoglavih 1,2 milijarde fotografij.

Google slike je na voljo v iOS-u, Androidu in spletu ter ponuja neomejeno shranjevanje. Za vas smo opisali postopek za uporabljanje platforma Google slike.

Prenos aplikacije Google slike

Prvi korak je vedno najpreprostejši, ko se odpravite v App Store ali Google Play in prenesete aplikacijo Google Photos oziroma Google slike.

Ko je aplikacija nameščena, se prijavite s svojim Google računom. Po uspešni prijavi boste pozvani k pomembni izbiri – nastavitvi kakovosti. Tu lahko izberete »Visoka kakovost«, kar pomeni, da se bodo vse vaše mobilne fotografije naložile v polni ločljivosti do omejitve 16 milijonov slikovnih pik, HD videoposnetki pa bodo naloženi pri 1080p.

Lahko pa izberete tudi »Original«, ki shrani tudi v polni ločljivosti, vendar bo to vplivalo glede na vaš obstoječi Googlov prostor za shranjevanje. Po izbiri sledi naslednji korak -nalaganje fotografij in / ali video posnetkov, a odvisno od tega, koliko jih imate, lahko to traja nekaj časa.

Nalaganje spominov

Najpomembnejši korak je vedeti, kako varnostno kopirati fotografije. V operacijskih sistemih Android in iOS je korak zelo preprost. Je tako enostavno, da odprete aplikacijo in tapnete tri vrstice, imenovane tudi menijski gumb »hamburger«. Izberite Nastavitve in »Varnostno kopiranje in sinhronizacija«. Vklopite ga tako, da bo vsakič, ko se aplikacija Google slike odpre, v ozadju samodejno naložila nove fotografije in videoposnetke.

Google slike

Google slike

Enak postopek velja za iOS. Odprite aplikacijo, tapnite menijski gumb, izberite Nastavitve in »Varnostno kopiranje in sinhronizacija« in se prepričajte, ali je možnost vklopljena vdolbinico. Na obeh platformah Google slike sledite istim korakom, če želite izklopiti varnostno kopiranje in sinhronizacijo, s čimer zaustavite samodejni prenos. Poleg tega ima vsaka platforma možnost vklopa ali izklopa mobilnih podatkov za nalaganje fotografij.

Ogled vaše vsebine

Zdaj, ko je vse naloženo v Google slike, je ogled galerije enostaven. Preprosto odprite aplikacijo s privzetim pogledom za svoje fotografije. Google samodejno razvrsti po najnovejših slikah. Če bi raje videli svoje spomine na večjem zaslonu, si lahko svoje prenose ogledate tudi na https://photos.google.com.

Če dotaknete fotografijo ali kliknete, jo boste odprli v večjem okviru, kjer vam bodo nato na voljo možnosti za urejanje ali skupno rabo. Funkcija urejanja omogoča številne možnosti za izboljšanje slik, vključno z možnostmi prilagajanja svetlobe ali barve, zasuka in obrezovanja. Skupna raba je natanko takšna, kot je predlagana, saj ponuja »delitev stanja« v iOS-u ali meni za skupno rabo v Androidu. Prijatelju lahko fotografijo pošljete po sporočilu ali e-pošti ali pa jo naložite v drugo storitev v oblaku, kot je Dropbox, ali natisnete.

Organizacija

Kar nekaj vidikov platforme Google slike je bolj zabavnih, ko jih organizirate. Na levi strani je ikona »albumov«, ki organizira prenose po stvareh, kolažih, animacijah, videoposnetkih, ljudeh in krajih. Tu boste videli prednost Googlove AI tehnologije, ki se samodejno razvrsti v te kategorije. Še posebej zabavno se zdi raziskovanje, saj Google uporablja tehnologijo prepoznavanja obrazov, tako da lahko fotografije razvrščate po prijateljih ali družinskih članih. Enako zabavno je z igrami, saj Google vključuje tehnologijo iskanja slik, da prepozna predmet, ki stoji za vsako fotografijo.

Z drugimi besedami, če na plaži posnamete veliko posnetkov, lahko Google prepozna plažo. Če iščete »plažo« v iskalni vrstici, se prikažejo vse fotografije, ki so usmerjene na plažo. Google slike je natančena in omogoča hitrejše iskanje kot katera koli druga platforma fotografij.

Asistent

Asistent je zlahka prepoznan po logotipu »zvezda v škatli«, ki je zlahka eden najbolj priljubljenih vidikov platforme Google slike. Tu lahko uporabniki ustvarijo albume, odtise, film, kolaže ali animacijo. Tu je tudi Googlova tehnologija AI resnično prikaže svoje zmožnosti s samodejnim ustvarjanjem filmov, kolažev in galerij iz vaših slik.

Google slike

Google slike

Če bi radi naredili svojo, morate samo klikniti eno od zgoraj omenjenih možnosti in slediti navodilom. Ni omejitev, koliko albumov ali kolažev lahko ustvarite, tako ni omejitev. Porabite nekaj minut ali nekaj ur, platforma Google slike bo za vedno ustvarila varnostno kopijo.

Tiskarna

Presenetljivo je, da je tiskalnica kot končna možnost za Google slike. cene za natise se začnejo že pri 0,25 USD, medtem ko se fotoknjige začnejo od 9,99 USD. Google s predlaganimi možnostmi, kot so počitnice, ki jih je združila njegova AI tehnologija, poskuša narediti celo knjige za vas. Ta storitev je samo še en razlog, da verjamemo, da je platforma Google slike na dobri poti.

Zaključek

Obstaja veliko razlogov, da se je platforma Google slike povzpela na vrh toliko seznamov najboljših spletnih mest za shranjevanje fotografij v spletu. Vse od nalaganja do sinhronizacije je najboljše v razredu. Priložnost, da na enem mestu vidite stotine, če ne celo na tisoče spominov, je dobra za vse, od ljubiteljskega do profesionalnega fotografa.

Ste že preizkusili Google slike? Sporočite nam vaše izkušnje v komentarjih.

Vir slik: Google Photos, Pixabay

Avtor: M.V.

 

dolenjske lekarne poletje