• C Novo mesto
  • 22:08
  • Čet, 05.08.2021

Nov prenosnik Honor Magic Book pometel s konkurenco

Pametni telefoni znamke Huawei in Honor preživljajo težke čase na trgih zunaj Kitajske, zato je povsem logično, da podjetja iščejo druge tokove prihodkov, da bi ohranili svoj posel. Z zaščiteno licenco za Windows so prenosniki očiten kandidat za zapolnitev te praznine. Toda ali so dovolj konkurenčni, da dobijo precejšen del tega trga?

Zdaj imamo na trgu prenosnik Honor Magic Book 14 in poznavalci že testirajo ali se njegova resnična zmogljivost ujema z odlično vrednostjo, ki jo obljublja tehnični list prenosnika. Če je prenosnik Honor Magic Book 14 videti znano je to zato, ker je večinoma preimenovan prenosni računalnik MateBook D 14, vendar po nekoliko nižji ceni. Kar pomeni, da bi moral ponuditi še boljšo vrednost od ponudbe matične družbe.

Prenosnik Honor Magic Book je na voljo že na zahodnih trgih in ga je mogoče konfigurirati z AMD-jevimi Ryzen 5 3500U ali 3700U CPU, oba s TDP približno 15W. Čeprav niso povsem igralni prenosniki, so se že izkazali kot dobra izbira za pisarniško delo, brskanje in večpredstavnost.

Prenosnik Honor Magic Book 14 preseneča tudi z izvrstno ploščo IPS z ločljivostjo 1080p in odličnimi stereo zvočniki. Poleg tega se prenosnik ponaša s popolnoma aluminijasto obliko in dostojno količino izhodov. Nobena od teh stvari sama po sebi ne zveni posebej impresivno, a najti vse v tem cenovnem razponu (od 550 do 600 EUR v Evropi) je tako rekoč nemogoče. Poglejmo, kaj še ponuja ta elegantni junak iz delavskega razreda.

Prenosnik Honor Magic Book. FOTO juniorTeixeira Pexels

Oblika in vhodne naprave

Prenosnik Honor Magic Book 14 je zagotovo eden najmočnejših v svojem razredu. Celotno ohišje je izdelano iz aluminija, razen plastičnih okvirjev okoli zaslona. Slaba stran tega je, da je prenosnik nekoliko težji. V splošnem 1,4 kg ni veliko, vsekakor pa tudi ni med najlažjimi prenosniki te velikosti.

Dodatna teža pa ima dodatno trdnost. Območje ob tečaju prenosnika je trdo, območje naslona za dlani je togo in sredina tipkovnice je edino mesto, kjer podvozje popusti, vendar šele po uporabi velike sile.

Tudi pokrov prenosnika je dovolj tog z minimalnim upogibanjem, medtem ko je tečaj morda celo nekoliko tesen. Prenosnik Honor Magic Book ne morete odpreti z eno roko, zato morate pri odpiranju vedno držati podlago. Pokrov se lahko odpre do 180 stopinj, podstavek pa ima veliko vdolbino, da lahko pokrov lažje odprete.

Druge majhne, ​​a modne izbire zasnove so posneti robovi okrog pokrova, integracija prstnih odtisov z gumbom za vklop in seveda pojavna kamera, integrirana v F-vrsto, kar je omogočilo vsestransko tanke okvirje. Kljub temu, da se prenosnik Honor Magic Book uvršča v srednji kakovostni razred, ima resnično vrhunski in sodoben občutek.

Tipkovnica je dovolj velika in daje dober občutek ob tipkanju. Tipke so dobro razporejene in LED osvetlitev je diskretna z dvema nastavljivima nivojema. Sledilna ploščica je odzivna, nekoliko širša kot običajno in natančna.

Na koncu še poglejmo razporeditev izhodov, ki jih ima prenosnik Honor Magic Book. Zmogljivosti vhodno izhodnega sistema na prenosniku so solidne in priključki so enakomerno porazdeljeni na obeh straneh. Na levi je priključek USB-C, ki se uporablja za polnjenje in prenos podatkov, tik ob njem pa sta priključek USB-A 3.0 in HDMI.

Na desni strani boste našli 3,5-milimetrski avdio priključek in druga vrata USB-A 2.0. Za veliko večino uporabnikov bi morala biti ta distribucija vrat primerna, ker polnilni kabel in kabel HDMI ne bosta ovirana pri uporabi prenosnika z zunanjim monitorjem in miško v tesnem delovnem prostoru.

Prenosnik Honor Magic Book ponuja 8-urno delovanje .FOTO picjumbocom Pexels

Prenosnik Honor Magic Book ima odličen LCD zaslon in zvok

Ena ključnih prodajnih točk prenosnika je zaslon. Pa ne samo zaradi tankih okvirjev. Prenosnik Honor Magic Book 14 zlahka izstopa od konkurence, saj ima odličen LCD-zaslon IPS 1920x1080px. Zaslon doseže spoštljivih 277 nit-ov svetlosti z visokim kontrastom in živahnimi barvami. Matirana površina pomaga pri odsevnosti in se v večini pogojev dobro obnese.

Zvok je še en odličen vidik tega prenosnika. V nasprotju s prejšnjo generacijo, kjer so bile rešetke zvočnikov na obeh straneh tipkovnice, so tokrat nameščene na dnu ohišja blizu robov. Zvok, ki prihaja iz stereo zvočnikov, je poln, živahen in celo govor ne zveni pridušeno. Ob tem pa ima prenosnik Honor Magic Book tudi soliden bas. Seveda bo na to vplivala tudi površina, na katero prenosnik postavite. Konec koncev je namenjen uporabi na mizi, tako da če ga položite v naročje, bo zvok nekoliko popačen.

Na splošno je multimedijska izkušnja, ki jo nudi prenosnik Honor Magic Book 14 impresivna. Zaslon je glede na izklicno ceno odličen, medtem ko sta kakovost zvoka in glasnost pri tej cenovni točki in faktorju neprimerljiva.

Kakšno življenjsko dobo baterije ima prenosnik Honor Magic Book?

Podjetje obljublja, da bo prenosnik Honor Magic Book 14 zdržal cel delovni dan brez polnjenja, kar pomeni približno 8 ur običajne uporabe. Poznavalci, ki so prenosnik testirali, so dobili podoben izid, vendar je “običajna uporaba” zelo subjektivna.

Prenosnik Honor Magic Book se lahko prilega dokaj veliki 56Wh enoti, ki podpira hitro polnjenje prek priključka USB-C. Podjetje trdi, da lahko priloženi 65W polnilnik v samo 30 minutah napolni baterijo za približno 46% in preprost 30-minutni test polnjenja bo to trditev potrdil.

Je prenosnik Honor Magic Book vreden nakupa?

Prenosnik Honor Magic Book 14 je kot nekakšen samorog. Kitajski proizvajalec se je na trgu prenosnih računalnikov resnično izkazal, saj naprava ne le premaga nekaj tekmecev, ki jih ima, temveč tudi presega svoj razred.

Če se dovolj potrudite, lahko z dobrimi vhodnimi napravami, dolgo baterijo ali lepim IPS zaslonom najdete nekaj dobrih 14-palčnih prenosnikov za približno enako ceno. Toda ujemanje celotnega paketa, kot ga nudi prenosnik Honor Magic Book 14, je skoraj nemogoče najti. In to še preden se podate v iskanje tekmovalne zmogljivosti, neverjetnih zvočnikov in odlične sestave.

Stvari, zaradi katerih bi lahko iskali drugje, vključujejo nekoliko težko ohišje (1,4 kg), zmerno plitko tipkovnico in dejstvo, da ima na eni strani priključek USB 2.0. Če imate na razpolago 600 EUR, pa ne bo enostavno najti alternative, ki nima ogromnega pomanjkanja pri kateri drugi specifikaciji.

Eden takih je prenosnik Acer Swift 3 z novimi 10. generacijami Intel čipom in zelo dobro ploščo IPS. A je kljub manjši bateriji še težji in ni tako lepo zgrajen kot prenosnik Honor Magic Book. Poleg tega postane občutno dražje, če želite ujemajoči CPU in pomnilnik.  Če boste torej lahko v roke dobili prenosnik Honor Magic Book 14, nakupa verjetno ne boste obžalovali.

Avtorica: Ana Nikolić