• 9.43C Novo mesto
  • 23:11
  • Čet, 28.05.2020

Huawei FreeBuds 3 – katere prednosti imajo?

Huawei FreeBuds 3 so slušalke so brezžične stereo slušalke, ki so osnovane s funkcijo aktivnega dušenja hrupa. Že nekaj časa so na voljo tudi na Slovenskem tržišču. Odlikuje jih lastni čip Kirin A1, poleg tega pa imajo še nekaj drugih edinstvenih posebnosti, ki jih razlikujejo od drugih brezžičnih slušalk.

Inteligentni zvok Kirin A1

Kirin A1 uporablja visoko tehnološke pristope za vrhunski zvok, ki je usklajen z natančno nastavljenimi zvočnimi efekti. Kirin A1 je pravzaprav prvi čip, ki so ga pri Huawei razvili za nosljive naprave. Kot prvi na svetu med drugim tudi podpira Bluetooth standard 5.1, s čimer si slušalke Huawei FreeBuds 3 tudi zagotovijo preprosto in stabilno povezljivost. Inteligentni zvok v kombinaciji z novimi algoritmi prepozna frekvenčne pasove z vplivom brezžičnega signala omrežja WI-FI v območju 2,4 GHz. Če je potrebno, preskoči tudi na drug kanal. Prav tako ponuja tudi večjo zmogljivost pri preprečevanju motenj. FreeBuds 3 veljajo za ene najboljših ta hip in dobile so že kar nekaj nagrad. Slavile so na sejmu IFA 2019 in sicer kot prejemnice headlines medijskih nagrad SoundGuys in  Android Authority.

Kako uporabljati slušalke?

Oblikovalci pravijo, da so navdih za slušalke FreeBuds 3 našli v naravi. Ušesna čepka sta pri slušalkah nameščena v lepi in zaobljeni polnilni škatlici. Škatla pri Huawei FreeBuds 3 je hkrati tudi akumulator za slušalke, ki je obdana s trdo plastiko in je od strani ovalne oblike. Slušalke so na izbiro v beli ali črni barvi. Celoten ličen paketek se lahko zlahka pospravi v žep. Na spodnjem zunanjem delu ima vhod za USB kabel in ko odpremo škatlico, lahko vidimo slušalke in na sredini lučko, ki pokaže stanje baterije. Prikaže ali ima poln ali prazen akumulator. Če želimo slušalke prižgati, je potrebno najprej pritisniti na gumb na desni strani škatlice in ga držati dve sekundi. Lučka se potem spremeni v belo barvo in prične utripati kar pomeni tudi to, da je naprava vidna na povezavi Bluetooth. Slušalke Huawei FreeBuds 3 so drugače narejene iz trde plastike in tudi malce kovine in imajo eno obliko, ki se prilega večin ušes. So primerne praktično za vse, mogoče edino ne za uporabo med športom, saj med različnimi razgibanimi športnimi aktivnostmi kot je tek, in podobno, med potenjem lahko zlahka padejo iz ušes. Najbolj priročen del funkcije brezžičnih slušalk je tudi to, da ima način vklopa dveh funkcij slušalk. Funkcijo, ki odpravlja šume, ki jo vključimo tako, da dvakrat tapnemo na levo slušalko. Če pa ne želimo funkcije dvakratnega tapnjenja, pa jo lahko tudi izključimo. Če želimo premikati glasbene vsebine pa to storimo tako, da dvakrat tapnemo na desno slušalko. Slušalke lahko tudi povežemo z različnimi androidnimi napravami.

Katere so prednosti uporabe slušalk Huawei FreeBuds 3?

Vsake slušalke, ki jih imamo na razpolago se vsaj malce razlikujejo med seboj. Slušalke Huawei FreeBuds 3 imajo funkcijo noise-cancellation, ki omogoča vgrajene tudi mikrofone, kar lahko dodobra izkoristimo pri klicih. Sogovorniki nas lahko na ta račun dosti boljše slišijo, prav tako pa tudi mi njih. Vsekakor je uporabniška izkušnja pri uporabi slušalk Huawei FreeBuds 3 dobra, sploh pa med poslušanjem glasbe in med telefonskimi pogovori. Mikrofonu pa pomaga tudi funkcija bone sensor. Slušalke pa imajo tudi funkcijo za odpravljanje šuma, ki pride v poštev v prometnih ulicah in prostorih. Sušalke Huawei FreeBuds 3 imajo veliko energije. Baterija slušalk Huawei FreeBuds 3 lahko zdrži približno štiri ure. Njena doba je odvisna tudi od uporabe funkcije noise-cancelattion. Ko se baterija sprazni, potrebujemo za to, da se slušalke ponovno napolnijo, približno slabe pol ure. Kot tudi drugi Huaweijevi izdelki, imajo tudi te slušalke izvrstno prednost, da se hitro napolnijo, kar je vsekakor dodatna prednost. Sicer pa je ohišje slušalk FreeBuds 3 opremljeno za brezžično polnjenje, tako, da jih lahko napolnimo tudi z brezžičnim polnilcem ali pa kar s telefonom, ki podpira obratno brezžično polnjenje, kar pomeni, da je potreben Huaweiev telefon, ki podpira to funkcijo. Slušalke se lahko povezujejo tudi z aplikacijami Huawei ai life. Tam se lahko spreminjajo različni ukazi kot so prilagoditve na dotik na slušalkah in odpravo zunanjih šumov. Če bi želeli šume še bolj izničiti, bi bile potrebne slušalke, ki pokrijejo celo uho, toda za slušalke, ki so tako majhne, ki se lahko skupaj s polnilcem skrijejo v pest, je celoten učinek zelo dober. Zanimiv podatek je, da nekateri uporabniki brezžične slušalke Huawei FreeBuds 3, primerjajo z Applovimi, na katere sličijo zgolj po videzu. Se pa vsak izmed uporabnikov sam odloča katerim nameni svoj »glas« oziroma jih izbere in kupi. Ni pa vse v ceni, saj se zadnje čase vse bolj kaže tudi na to, da lahko dobimo podobno kakovost tudi za precej manjšo ceno, zlasti pri nekaterih tovrstnih izdelkih.

Avtor:  M.S.

Fotografije: Pixabay