• C Novo mesto
  • 01:06
  • Sob, 21.05.2022

Huawei P50 Pro je pravi naslednik serije P

Huawei P50 Pro je različica Huaweijeve serije P in velja kot naslednik telefona Huawei P40 Pro. P50 Pro že navdušuje svoje uporabnike in dokazuje, da se je kitajsko podjetje ponovno izkazalo pri svoji telefonski ponudbi. Dve lastnosti, ki pri tej različici dobesedno skačeta iz ekrana, sta zmogljivost telefona in zmogljivost kamere. Preverili smo specifikacije in ponudbo Huawei P50 Pro ter pobrskali po nekaterih ocenah najbolj zanesljivih publikacij na svetu, da bi ugotovili, če je mobilna naprava res tako kakovostna. Ali je Huawei P50 Pro najboljši telefon, ki ga je izdal kitajski proizvajalec?

Vrhunska uporabna izkušnja Huaweia P50 Pro

Vsak Huawei telefon je bil nadgradnja predhodnika in pri verziji P50 Pro ni zgodba prav nič drugačna. Svoje lastnike bo očaral z zmogljivostjo in impresivno zadnjo kamero, ki je še boljša kot prej. Prav kamera je tista, ki bo prejela največ navdušenja s strani uporabnikov. Huawei že nekaj časa prednjači v tem segmentu in glavna kamera v modelu Huawei P50 Pro je naravnost sijajna. 50 MP kamera True-Chroma (barvna, zaslonka f/1.8, OIS), 40 MP kamera True-Chroma (mono, zaslonka f/1.6, 13 MP ultraširokokotna kamera (zaslonka f/2.2) in 64 MP telefoto. Bo to dovolj, da prepriča tudi vas?

Najnovejši telefon kitajskega proizvajalca ponuja vse, kar bi od telefona želeli. Na voljo so številni senzorji, ki to izkušnjo še izboljšajo (senzor gravitacije, infrardeči senzor, čitalec prstnih odtisov, barometer, žiroskop, kompas,..)

Prednosti in slabosti Huawei P50 Pro

Da se nekdo odloči za nakup telefona, mora poznati prednosti in slabosti. In P50 Pro je zares fantastičen telefon, ki je videti čudovito, je zmogljiv in se ponaša z izjemno zmogljivo kamero. Med tistimi rečmi, ki spadata med slabosti, sta pomanjkanje Google aplikacij in odsotnost 5G podpore. Obe reči sta relativni, a tako je tudi pri prednostih. Katere prednosti in slabosti so torej aktualne?

Prednosti Huawei P50 Pro

Med prednostmi se najpogosteje najdejo izjemna kamera, zmogljivost telefona, zaslon in dizajn telefona. Pri večini ocen je kamera tisto, zaradi česar bi se ljudje odločili za nakup tega telefona. Za lažjo uporabniško izkušnjo se lahko telefon pohvali tudi s hitrim polnjenjem, tudi brezžičnim.

Slabosti Huawei P50 Pro

Telefon ne omogoča 5G povezljivosti, kar je precej relativna slabost. Poleg tega se daleč največkrat opazi odsotnost Googlovih aplikacij in trgovine Play Store. Zaradi dizajna in materiala je telefon tudi nagnjen k prstnim odtisom, ki bodo na njem tudi ostali.

Huawei P50 Pro je še kako vreden nakupa, če…

Dejstvo ostaja, da je Huawei že zdavnaj dokazal, da zna ustvariti vodilni pametni telefon tržišča. To je dokazal tako s serijo P kot serijo Mate, pri katerih je v tem ali onem razredu premikal meje. Huawei P50 Pro nadaljuje v tej smeri premikanja mej in zmogljivosti. Težavica se pojavlja le pri programski opremi, a še to samo odkar so Združene države Amerike prepovedale napravam Huawei uporabo Googlovih uslug. Tako se Huawei trudi s ponujanjem svoje platforme App Galery, o kateri smo nekaj malega napisali v nadaljevanju prispevka. Še vedno sta odsotni aplikaciji Instagram in WhatsApp (prisotni pa TikTok in Snapchat).

Kljub temu je Huawei P50 Pro še kako želen in spoštovanja vreden izdelek. Če je kupcu zelo pomembno, da ima na razpolago Googlove storitve in povezljivost s 5G omrežjem, potem Huawei P50 Pro ni zanj. Z izjemo tega pa je Huawei P50 Pro prečudovit pametni telefon z izjemno kamero in zmogljivostjo, ki bo navdušiila tudi najbolj stroge uporabnike Huaweijevih in drugih telefonov.

Huawei P50 Pro je brez Googlovih storitev in 5G povezljivosti, a to skuša nadoknaditi s poznanim 4G in svojo App Galery ponudbo

Huawei P50 Pro je brez Googlovih storitev in 5G povezljivosti, a to skuša nadoknaditi s poznanim 4G in svojo App Galery ponudbo

Huawei P50 Pro App Galery je poskus, da bi nadoknadili Google

AppGallery je uradna platforma HUAWEI in ena izmed treh najboljših platform na svetu za distribucijo aplikacij. HUAWEI AppGallery se je prvič pojavila na tržišču leta 2011 na Kitajskem. Globalna verzija aplikacije se je na tržišču pojavila aprila 2018. Vizija Huawei je, da postane HUAWEI AppGallery odprta, inovativna platforma za distribucijo aplikacij, ki je dostopna vsem uporabnikom. S HUAWEI AppGallery želi Huawei obvarovati varnost in zasebnost uporabnikov, medtem ko jim ponuja edinstveno in pametno izkušnjo. HUAWEI AppGallery ima devet let izkušenj zbiranja in distribucije tako globalnih kot lokalnih aplikacij. HUAWEI AppGallery je na voljo v več kot 170 državah in ima mesečno več kot 400 milijonov aktivnih uporabnikov. Kljub temu je mnogim kupcem pomembna izkušnja in rutina, ki jo nudijo Googlove storitve. Če ste med njimi in vam je Googlova platforma pomembna, potem morda Huawei P50 Pro ni pravi telefon za vas. Lahko pa poskusite nekaj novega in mu date možnost, da vas navduši z vsem ostalim.

Cena Huawei P50 Pro pri slovenskih ponudnikih

Cena se lahko razlikuje glede na nove ponudbe in akcije slovenskih ponudnikov. Pregled obstoječih cen je bil opravljen 1. maja 2022, zato je najbolje, da si morebitni kupci cene pregledajo pred nakupom pri posameznem ponudniku mobilne telefonije. Cena Huawei P50 Pro pri slovenskih ponudnikih:

Telekom

Redna cena brez vezave: 1.199,00 €

Spletna cena: 1.150,00 €

Cena z vezavo: od 724,56 € do 878,88 € (odvisno od obstoječe vezave in dolžine le te)

Telemach

Redna cena brez vezave: 1.199,00 €

Cena z vezavo: od 808,80 € do 1.056,00 € (odvisno od obstoječe vezave in dolžine le te)

A1

Redna cena brez vezave: 1.095,00 €

Big Bang

Redna cena: 1.199,99 €

Huawei P50 Pro navdušuje s svojim dizajnom, kamero in zmogljivostjo

Huawei P50 Pro navdušuje s svojim dizajnom, kamero in zmogljivostjo

Specifikacije telefona Huawei P50 Pro

Dimenzije telefona

Višina: 158,8 mm

Širina: 72,8 mm

Debelina: 8,5 mm

Teža: 195 g

Specifikacije zaslona

Diagonala: 6,6 palca (16,6 centimetrov)

Barve; 1,07 milijarde barv

Tip: OLED

Ločljivost: 2.700 x 1.228 slikovnih pik

PPI: 450 ppi

Procesor: Snapdragon 884 4G

CPU: Octa-core, 1 x [email protected] GHz + 3 x [email protected] GHz + 4 x [email protected] GHz

GPU: Adreno 660

Pomnilnik

RAM: 8 GB RAM

ROM: 256 GB ROM

Zadnja kamera

  • 50 MP kamera True-Chroma (barvna, zaslonka f/1.8, OIS)
  • 40 MP kamera True-Chroma (mono, zaslonka f/1.6)
  • 13 MP ultraširokokotna kamera (zaslonka f/2.2)
  • 64 MP telepfoto kamera (zaslonka f/3.5, OIS), podpira samodejno ostrenje

Ločljivost slike: 8.192 x 6.144 slikovnih pik

Ločljivost videa: 3.840 x 2.160 slikovnih pik, podprti ultra počasni posnetki 1080p z 960 sličicami na sekundo

Sprednja kamera

  • 13 MP selfie kamera

Ločljivost slike: 4.160 x 3.120 slikovnih pik

Ločljivost videa: 3.840 x 2.160 slikovnih pik, podprti počasni posnetki 1080p z 240 sličicami na sekundo

Baterija in polnjenje

Baterija: 4.360 mAh

Polnjenje: HUAWEI SuperCharge (max 66 W), brezžično polnjenje HUAWEI SuperCharge (max 50 W)

Avtor: Žiga Kastelic, FOTO: huawei.com

dolenjske lekarne