• 17.08C Novo mesto
  • 04:16
  • Tor, 04.08.2020

Kaj ponuja Huawei Watch GT 2? Rekordna življenjska doba baterije, …

Huawei Watch GT 2 je nasledila Watch GT. Na voljo je v dveh različicah in sicer v velikosti 46 mm in 42 mm. S seboj pa tako kot naj bi se spodobilo za naslednico, prinaša nekaj novosti. Prve novosti se navadno sicer pokažejo v ceni.  Za pametno uro je potrebno odšteti 249,99 evra. To velja za Huawei Watch GT 2, ki ima rjavi ali črni pas. Druga novost pa se tiče samega dizajna ure, saj je novi dizajn zelo izboljšan in izgleda bolj moderno. K lepšemu izgledu pa pripomore tudi pašček ter ohišje, ki je iz nerjavečega jekla. Tudi ura je lažja, saj tehta 41 g, kar je boljše za nošenje. Za pametne ure, ki jih je na trgu že kar cela četica in prihajajo od različnih proizvajalcev, ki trenutno praktično dominirajo na svetovnih trgih, se za nakup le teh v večji meri odločajo uporabniki, ki imajo radi spremljanje svojega zdravstvenega stanja, najpogosteje pa so to različni športni navdušenci, ki so navdušeni nad beleženjem svojih športnih dosežkov v različnih športnih disciplinah.

Kaj ponuja Huawei Watch GT 2?

Huawei Watch GT 2 ponuja funkcijo za merjenje srčnega utripa, ki pove ali je vadba bila optimalna ali ne. Prav tako analiza merjenja srčnega utripa ščiti tudi pred nepotrebnimi tveganji, ki se lahko pojavijo, če se z vadbo pretirava oziroma preseže omejitve telesa. Za natančnost pametne ure skrbijo trije satelitski sistemi. Do sedaj so se tovrstne pametne ure znašle pred zagato nenatančnosti, sploh v velikih mestih, toda Huawei je po željah uporabnikov sklenil, da bo pametna ura Huawei Watch GT2 uporabljala kar tri satelitske navigacijske sisteme. Ti sistemi so GPS, GLONASS in GALILEO. Rezultat hitro in natančno izračuna kje se nahajate prav tako pa z njim lahko učinkovito načrtujete vadbo. Pametna ura kaže tudi zunanjo temperaturo. Huawei Watch GT 2 ima hkrati lastnosti elegantnih in klasičnih ur. Zaslon pametne ure meri 3,5 cm in ima ločljivost 454 x 454 slikovnih pik. Pametna ura ima več možnosti, da si jo lahko preuredite povsem po svoje. Med to spada videz številnice, ki je lahko po želji klasična ali pa moderna športna različica, ki prikazuje korake, ki ste jih naredili, vremensko sliko. Številčnica je lahko tudi za motivacijo in spodbuja k gibanju, lahko pa izbirate tudi med drugimi videzi, ki so na voljo. Huawei je število dejavnosti, ki jih je ponujala predhodnica Huawei Watch GT 2, povečal na 16. S tem so na voljo različni načini teka, veslanje in trening v fitnesu, kolesarjenje na različne načine, plavanje v bazenu, hoja, trenažer, trening v fitnesu in še mnogi drugi. Novost ure, ki pa je v današnjem svetu, kjer na žalost hiter tempo narekuje velik del populacije, ne smemo pozabiti na nadzor ravni stresa. Ob sami aktivaciji uporabnik odgovori na nekaj vprašanj, ki se tičejo njega in njegovega pojmovanja stresa, vmes pa pametna ura izvaja meritve. Potem se merjenje ravni stresa izvaja kar samodejno. Vse to pa je možno sprožiti tudi na ročni način v aplikaciji zdravje.

Huawei Watch GT2

Rekordno trajanje baterije

Dobra lastnost pametne ure Huawei Watch GT 2 je tudi ta, da ima močno baterijo. Nekateri uporabniki ji pravijo tudi »baterija za daljše relacije«. Baterije povprečnih pametnih ur ne zdržijo več kot dva dni, kar seveda ni veliko. Toda pri pametni uri Huawei Watch GT 2 je tudi ta prednost, da podira rekorde v trajanju baterije. S polno napolnjenostjo lahko deluje tudi do dva tedna. Pri tem ne tripijo druge aplikacije, ki bi ji krajšale čas polnosti. Tedensko se lahko opravijo tudi 30 minut telefonskih pogovorov in sicer preko povezave Bluetooth, prav tako toliko časa tudi posluša glasbo in do 90 minut beleži športne dejavnosti. Ob polni obremenitvi, tudi ko deluje s satelitskim sprejemom, zdrži do 30 ur, kar je dovolj, za preteči ultramaraton. V pomoč ji je tudi procesor Kirin A1, velika baterija in lahek operacijski sistem. Novost je, da ima pametna ura Huawei Watch GT 2, med drugim vgrajen tudi funkcijo analiziranja kakovosti spanja. Napredna tehnologija TruSleep omogoča prepoznavanje težav, ki jih imajo nekateri ljudje med spanjem. Tehnologija spremlja faze spanja in na tovrstni podlagi potem oceni kakovost spanja in pokaže na kak način se lahko spanje tudi izboljša. Huawei Watch GT 2 ima tudi prilagodljiv dizajn in podrobnosti izdelave, vse to pa vpliva tudi na človekov občutek možnosti izbire, ki si ga lahko priredi po svoje. Ob vseh plusih, ki smo jih našteli glede same baterije, pa je potrebno povedati tudi to, da se Huawei pri svoji uri Huawei Watch GT 2, ni odločil za podporo brezžičnega Qi polnjenja ure. Za polnjenje je tako potrebno uporabiti magnetno stojalo z dvema pinoma in vanj priklopiti USB-C kabel, ki je tudi priložen samemu paketu k pametni uri. Vsega pač tudi tovrstna pametna ura (še) ne more imeti, bo pa prav gotovo tudi to v prihodnje drugače.

Avtor: M.S.

Fotografije: Pixabay