• C Novo mesto
  • 23:46
  • Sob, 24.09.2022

Huawei, Xiaomi, Nokia: To so najboljši pametni telefoni pod 100 evrov

Poceni pametnih telefonov imamo danes, kot peska ob morju. Trg s pametnimi telefoni s proračunom je zelo konkurenčen in ga je težko spregledati. Med njimi so tudi nekateri modeli znanih proizvajalcev. Izbrali smo mobilne telefone, ki so cenejši od 100 evrov in so vredni svojega denarja bolj, kot tehničnega odpadka.

Opomba: Vse navedene cene so okvirne, saj se lahko dnevno spreminjajo.

Huawei Y5

Prednosti pametnih telefonov iz leta 2018 so po testu CHIP trdna življenjska doba baterije, razširljiv pomnilnik in zaslon. Negativna vrednost Huawei Y5 je kakovost fotografij pri šibki svetlobi. V testu CHIP je zaslon v primerjavi z drugimi napravami na začetni ravni dober. In tudi pomnilnik na Huawei Y5 v primerjavi z drugimi pametnimi telefoni izstopa, z 16 GB pomnilnika.

Huawei Y5

Zaslon: 5,5 cm

Pomnilnik: 16 GB

Kamera: 8 megapikslov, spredaj 5 megapikslov

Cena: od 99 evrov

Honor 7A

Od maja 2018 je na voljo vstopni model Honor 7A. Pametni telefon je precej prepričljiv in ponuja 5,7-palčni HD + zaslon v formatu 18: 9. Z 16 GB notranjega pomnilnika imajo uporabniki na voljo tudi kar precej pomnilnika za nizkocenovni mobilni telefon. Poleg tega je zmogljivost shranjevanja preko mikro SD kartice, razširljiva do 32 GB. Honor 7A lahko odklenete s prepoznavanjem obraza. Na splošno je Honor 7A vreden svojega denarja in idealen za začetnike.

Honor 7A

Zaslon: 5,7 palca

Pomnilnik: 16 GB

Kamera: 13 megapikslov, spredaj 8 milijonov pik

Cena: od 99 evrov

Xiaomi Redmi 6A

Kitajski proizvajalec pametnih telefonov Xiaomi vse bolj osvaja evropski trg. Do sedaj so Kitajci to počeli predvsem z modeli v segmentu nizkih cen. Redmi 6A, ki je bil predstavljen leta 2018, ima 5,5-palčno diagonalo zaslona in zmogljivo kamero, ki posname uporabne fotografije. Vendar pa so portretne slike videti »zelo povprečne pri normalni svetlobi«, kot je presodil notebookcheck.com. Z 16 ali 32 GB notranjega pomnilnika pa ima Xiaomi Redmi 6A bistveno več pomnilnika kot številni drugi pametni telefoni v tem cenovnem segmentu.

Xiaomi Redmi 6A

Zaslon: 5,5 cm

Pomnilnik: 16 ali 32 GB

Kamera: 13 megapikslov, spredaj 5 milijonov slikovnih pik

Cena: od 92 evrov

Nokia 2.1

Tudi Nokia, nekdanji vodilni na trgu mobilne telefonije, se združuje z modeli pod 100 evrov. Nokia 2.1 je na voljo od približno 90 evrov in ponuja 8 GB prostora za shranjevanje. Nokia 2.1, ki je bila predstavljena leta 2018, zagotavlja dolgotrajno zabavo: z baterijo 4.000 mAh, ki bo trajala dva dni.

Poleg tega ponuja večji zaslon in dva spredaj obrnjena stereo zvočnika. Z izboljšano platformo Qualcomm Snapdragon 425 Mobile je zmogljivost za 50 odstotkov hitrejša, kar omogoča nemoten prehod med aplikacijami. Fotografije snemajo uporabnike z glavno kamero z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih pik, ki ima samodejno ostrenje in 5-megapixelovo sprednjo kamero.

Nokia 2.1

Zaslon: 5,5 cm

Pomnilnik: 8 GB

Kamera: 8 megapikslov, spredaj 5 megapikslov

Cena: od 90 evrov

Motorola Moto E5 Play

Motorola Moto E5 Play je soliden telefon v primerjavi s ceno in ima 5,2-palčni LCD zaslon in 16 GB notranjega pomnilnika. Pozitivno: Pomnilnik je razširljiv. Nekaj ​​pomanjkljivosti morda uporabnikom prinese le fotoaparat, ki ponuja le 8 milijonov slikovnih pik, kar ne prepriča ljudi, ki radi fotografirrajo. Dobro je, da je življenjska doba baterije Moto E5 Play, dolga.

Motorola Moto E5 Play

Zaslon: 5,2 palca

Pomnilnik: 16 GB

Kamera: 8 megapikslov, spredaj 5 megapikslov

Cena: od 92 evrov

Pripravil: Marko Vidrih