• C Novo mesto
  • 09:53
  • Sre, 18.05.2022

To so najboljše strelske igre, ki so se letos pojavile na trgu

Letna eksplozija novih FPS iger (first-person shooters) je končana, vendar je žanr še vedno zelo priljubljen. Kdor še išče darila za fanatike tovrstnih iger v družini – to so najboljše FPS igre, ki so se letos pojavile na trgu za PlayStation 4, Xbox One in PC.

Battlefield V

Z Battlefield V se znana streljajoča serija vrne na bojišče, na katerem je nastalo: na drugo svetovno vojno. V nizu kratkih mini kampanj potujete v Norveško, na Nizozemsko in v Severno Afriko, vendar se v istih dekorjih lahko borite tudi drug ob drugem. Ustvarjalci igre načrtujejo v bližnji prihodnosti dodatno misijo in novi način, ki omogoča več igralcev. Po novem letu bo nastopila tudi bitka Royale à la Fortnite.

Igre – Battlefield V

Call of Duty: Black Ops IIII

Serija igre Call of Duty je letos izdala nov dodatek, kar se je izkazalo za presenetljivo močno igro. V Black Ops 4 še vedno obstaja nekaj mini lastnosti, ki se še naprej vežejo na prejšnje igre v seriji, vendar pa je vse več pozornosti posvečeno večim igralcem in novemu načinu igre – Blackout.

Igre – Call of Duty – Black Ops IIII

Far Cry 5

Razvijalec Ubisoft zatrjuje, da njihova igra Far Cry 5 sploh ni igra FPS. Pravijo, da je “igra odprtega sveta, kar pomeni, da se igra v prvi osebi.” To je res: če želite le navadno strelsko igro, raje iščite drugje. V Far Cry 5 se v glavnem ukvarjate z raziskovanjem obsežnega, nasilnega sveta. Igra je postavljena v ameriško državo Montana, kjer se izmikajo izmišljeni in brezobzirni sekoti.  Vi pa z razvojem svojega značaja, s katerim ste voditelji družbe morate to predvideti in preprečiti. Konec igre je bilo eno najbolj šokantnih presenečenj, ki so jih predstavili v igri letos.

Igre – Far Cry 5

Fallout 76

Igra, ki ni povsem FPS, vendar ima veliko značilnosti tovrstnih iger. Glavni cilj igre Fallout 76 je, da v največji možni meri nadgradite spretnosti, orožje in oklep vašega glavnega junaka. To naredite v post-apokaliptičnem svetu, kjer je streljanje z nasprotniki glavni vir delovanja. Zanimivo je, da ti nasprotniki niso računalniško nadzorovani, ampak drugi igralci “iz mesa in krvi”, s katerimi delite to igro.

Igre – Fallout 76

Firewall: Zero Hour

Nazadnje bi radi poudarili močno igro FPS: Firewall: Zero Hour (na voljo samo za PlayStation VR). Vsakdo, ki rad igra s prijatelji, mora preizkusiti to igro. Firewall: Zero Hour ponuja večigralsko streljanje s štirimi igralci. Skupaj napadate utrdbe (ali jih branite), po stopnji, ki se izkaže za dober odpor do gibalne strategije. Tudi ločeno: če zaprete eno oko v očalih VR, si lahko ogledate laserski pogled z vaše pištole na ravnem zaslonu (ali v resničnem življenju), tako kot pri običajnem FPS.

Igre – Firewall – Zero Hour

Pripravil: Marko Vidrih

dolenjske lekarne