• C Novo mesto
 • 21:51
 • Sob, 27.11.2021

Brezplačne skrite igre za preganjanja dolgčasa na Googlu, ki jih morate poznati

Recite, kar želite o Googlu, toda stari maček v smislu iskalnega stroja ima v svojem oblikovalskem oddelku nekaj finega okusa in smisla za humor. Z leti je Google zbral prave skrite igre, od katerih se jih je veliko pojavilo v povezavi z obletnicami, vendar so še danes na voljo za igranje.

 1. Igra padajočega oblaka

Se spomnite Flappy Bird? Zloglasno preprosta in donosna igra, kjer ste se dotaknili zaslona, ​​da bi obdržali ptico na zraku, ko je preletela zaslon, je bila tedenska senzacija, preden je za vedno izginila.

Hidden Google Games Cloud Game

No, Google je pripravil nekaj podobnega. Če nimate interneta, pojdite v aplikacijo Google. Tukaj bi morali videti krožno ikono z oblakom v njem in gumb za predvajanje pod njim. Dotaknite se te ikone, da začnete igro!

 1. Besedilna pustolovščina (Google Chrome)

hidden-google-games-text-adventure

Želite biti prepeljani nazaj v pozna 70. leta in dobiti občutek, kakšne igre so bile na voljo v tistih dneh? Pravzaprav vas v brskalniku Google Chrome, čaka čudovita besedilna pustolovščina.

Če želite dostopati do te dobro skrite Googlove igre, odprite Google v Chromu in v iskalno polje vnesite »text adventure«.

hidden-google-games-text-adventure-console

Nato pritisnite Ctrl + Shift + I, nato v konzoli, ki se prikaže, vnesite »Yes«.

Besedilna avantura se bo nato začela. Kot pri vsaki veliki tekstovni pustolovščini, igrate preprosto tako, da vtipkate ukaze, ki razkrijejo akcijo in vas premaknejo skozi svet iger.

 1. Doodle Halloween 2018 (Google Doodle Archive)

Google ima veliko iger v svoji škatli trikov, vendar nobena do sedaj ni bila popolna izkušnja z več igralci na spletu. Ta zasvojljiva igra Doodle ima odtenke hiperaktivne Pacman, pokopališče in druge kraje, kjer zbirate plamena in jih dostavljate v svojo bazo. Ekipa z največ plameni zmaga!

hidden-google-games-halloween-2018

Dodatni kavelj je, da ko zbirate plamene, ti dajejo vašemu duhu rep, ki ga nato nasprotna ekipa lahko ujame, ukrade in odpelje nazaj v svojo bazo. Lahko gostite igre in povabite prijatelje in družino, da se pridružijo.

Seveda ni več na Googlovi domači strani, vendar jo lahko igrate v arhivu Google Doodle.

 1. Vrtni Gnomi (Google Doodle Archive)

Petega junija 2018 je Google praznoval Dan vrtov v Nemčiji (ne, nikoli še nismo slišali za to), saj smo izdali Google Doodle, ki je obkrožen z vrtnimi gnomi (ali ste vedeli, da izvirajo iz Anatolije iz 13. stoletja?).

hidden-google-games-garden-gnomes

Kakorkoli že, s klikom na ta Doodle se bo začela nenavadna zasvojenost z igro. Igra je malo kruta, vendar resnično podobna Angry Birds, za katero nikoli niste slišali, da bi se kdo pritoževal nad krutostjo igre.

Doodle lahko najdete v arhivu Google Doodle in ga predvajate, kadar koli želite.

 1. Solitaire (Iskanje Google)

Prva igra, ki ste jo že kdaj igrali na računalniku, klasična kombinacija kart, je na voljo za igranje neposredno prek iskalnika Google.

best-hidden-secret-google-games-solitaire-x

V Google Iskanje vnesite »solitaire« in pritisnite Enter. To je ista stara igra, ki ste si jo vedno zapomnili – o nalaganju kart v padajočem vrstnem redu in izmenjujočih se barvah. Zgleda lepo tudi z Googlovim dizajnom.

 1. Pametni zatiči (Google Zemljevidi)

Nekoč je bil Googlov kviz o domeni zemljepisne zanimivosti dostopen neposredno prek Google Zemljevidov, tako da ste v iskalno polje vnesli »smarty pins«. Iz kakršnega koli razloga ta čudovito oblikovan kviz ni več na voljo, vendar ga lahko najdete na strani smartypins.withgoogle.com.

hidden-google-games-smartypins

Igra uporablja Google Zemljevide in vas vpraša vsa vprašanja (od zmerno lahkih do zelo težkih), na katera odgovarjate tako, da na zemljevid, kjer menite, da se nahaja odgovor, postavite »pin«. Točke se zbirajo v obliki »milj«. Tudi če vam ne gre, vam Google daje malo duhovitih namigov. Prepričljivi, a nekako izobraževalni, tako da se ne počutite preveč hudo, da zapravljate svoj čas.

 1. Simulator letenja (Google Earth)

Ta igra obstaj že vrsto let, toda Google Earth je še vedno priljubljena aplikacija, ki vam omogoča pogled okoli planeta in povečevanje skoraj vsega, kjerkoli na svetu (dobro, razen vojaških baz, Severna Koreja in običajno skrite stvari).

Še boljše pa je, da ima program Google Earth vgrajen simulator letenja, ki omogoča potovanje po svetu z uporabo dejanskega letala. Lahko se celo odločite, ali boste leteli s S R22 ali F-16 lahko igrate z igralno palico, če jo imate. Naš nasvet je tudi, da vklopite 3D-zgradbe, kar pomeni, da boste doživeli mesta, kot je San Francisco (na sliki), v temačni, vendar kljub temu 3D slavi.

secret-hidden-google-games-google-earth-flight-simulator

Če želite dostopati do igre, morate prenesti in namestiti Google Earth na računalnik z operacijskim sistemom Windows, Mac ali Linux in nato v meniju klikniti »Orodja -> Vnesi simulator letenja« na vrhu.

 1. T-Rex Run (brskalnik Google Chrome)

Google ve, da odsotnost interneta lahko ljudi naredi živčne. Na srečo pa Google upa, da bo s to ljubko in zasvojajočo igro preprečil nasilne reakcije. Ena izmed bolj znanih »skritih« iger zahteva Google brskalnik Chrome.

S samotnim T-Rexom v 8-bitni slavi skačete čez kaktuse in se v tem neskončnem teku izogibate letenju pterodaktilov.

secret-hidden-google-games-chrome-trex

Če želite priti do igre, izklopite brezžični vmesnik naprave ali poženite Chrome, ko nimate dostopa do interneta. Ko se prikaže zaslon »Ne morem se povezati z internetom«, pritisnite tipko Preslednica (ali tapnite zaslon, če ste na tabličnem računalniku ali telefonu). Pripravite se, ker se bo igra začela.

 1. Zerg Rush (Google Iskanje)

Sklicujoč se na strateško igro Starcraft v realnem času, je Zerg Rush malo bolj preprosta igra.  Za tiste, ki niso nikoli igrali Starcrafta, so Zergi rasa insektov. Namen igre Zerg Rush je, da igralec hitro zbere veliko vojsko šibkih enot in jih uporabi za preplavitev sovražnika.

secret-hidden-google-games-zerg-rush

Poiščite »Zerg Rush« v Googlu in se pripravite s pozornostjo na vseh koncih zaslona. Sčasoma bo OS umaknil rezultate iskanja, vendar jih lahko, s klikom na miško, odstranite tudi sami.

 1. Pac-Man (Iskanje Google)

Ta prilagojena Pac-Man igra se je pojavila kot Google »Doodle« 21. maja 2010. Ta predvajalna različica Pac-Man je bila narejena za praznovanje 30. obletnice neverjetno priljubljene arkadne igre. Če želite začeti z igro, preprosto vnesti v Google »pacman« in lahko se spustite na brezčasen posel, da se izognete Inky, Pinky, Blinky in Clydu.

secret-hidden-google-games-pacman

 1. Android Neko (Android N)

Zamisel igre je, da na zaslon odložite koščke hrane, uporabite telefon kot običajno in čez nekaj časa lahko pride mačka in poje hrano. (Pojavi se kot kartica v območju za obvestila.) Nato postane vaša mačka! To lahko še naprej delate, da v svojo zbirko dodate več mačk, jih delite v družabnih medijih, ne glede na to. Neumno je, ampak nekako sladko zasvojljivo.

best-hidden-google-games-android-neko-3

Če jo želite dostop do igre odkleniti, pojdite na »Nastavitve -> O telefonu -> različica za Android.« (To se bo med telefoni nekoliko razlikovalo.) Ko s programsko opremo za Android dosežete zaslon, ga tapnite, dokler se ne prikaže logotip Android N na zaslonu.

Nato povlecite navzdol meni obvestil z vrha zaslona, ​​tapnite ikono »Uredi« in se pomaknite navzdol, dokler ne najdete hitre nastavitve, imenovane »???« z mačjim obrazom. Povlecite jo iz »Skrite postavke« v meni Hitrih nastavitev in kliknite »Končano«.

best-hidden-google-games-android-neko-2

V meniju Obvestila boste zdaj imeli možnost »Prazna posoda«. Dotaknite se, dodajte hrano in pustite čuden psevdo-Pokemon!

best-hidden-google-games-android-neko

 1. Kača (Google Iskanje)

Google Doodle je v spomin na kitajsko novo leto 2013 predstavil klasično igro s takrat prevladujočega mobilnega telefona Nokia. Tako je, različica Snake je na voljo v Googlovem iskalniku. Za igranje, vpišite v iskalnik »Google Snake Game« in kliknite na vrhnji rezultat.

secret-hidden-google-games-snake

 1. Izpad (Google Iskanje)

Breakout je arkadna igra iz leta 1972, ki sta jo razvila Steve Wozniak in Steve Jobs. Igralci nadzorujejo desko, ki odbije žogo v opeke, razporejene na vrhu zaslona. Cilj je odbiti žogo nazaj in naprej med desko in opeko, dokler se ne odstranijo vse opeke. Za dostop do te klasične igre vnesite »Atari Breakout« v Googlovo iskanje slik. Vsi rezultati iskanja se bodo pretvorili v opeke. Krmilite desko s puščičnimi tipkami ali miško.

secret-hidden-google-games-breakout

Pripravil: Marko Vidrih