• 29.06C Novo mesto
  • 16:32
  • Ned, 18.08.2019

Za boljšo Instagram izkušnjo, sledite hashtagom namesto ljudem

Če že nekaj časa uporabljate Instagram, verjetno že veste, kako dobro je najti navdih preko slik. Da pa si ogledate najboljšo vsebino, sledite uporabnikom in začnite iskati hashtage.

Sledenje hashtagov na Instagramu ni nova funkcija, ampak tista, ki je ne bi smeli spregledati, saj je težko preceniti njeno vrednost. Po našem mnenju je to eden najboljših delov celotne mreže. Zakaj? Ker nam omogoča dva udobja: prvič, zaobide vse »smeti« večine uporabnikov; in drugič, omogoča, da sledimo posebej prilagojeni vsebini.

Instagram

Na primer, če za svoje hobije uporabljate Instagram predvsem za: kitare in kolesa. Recimo, da so to vaše najljubše stvari, ki jih želite pregledovati na Instagramu, saj je dovolj dobre in ustrezne vsebine na to temo. Sledenje na Instagramu vas lahko navdihne, da se poglobite v svoje hobije in najdete ideje za izboljšanje tehnike, oblike in podobno. Čeprav je na Instagramu veliko »urejenih« računov, ne kažejo vedno, kar želite videti. Dejstvo je, da pogosto kaj manjka.

Za primer uporabimo kolesa. Ste kolesar in tako kot mnogi drugi kolesarji, radi gledate slike drugih kolesarjev – kje kolesarijo, kakšno opremo uporabljajo, katero kolo imajo in podobno. Čeprav spremljate več računov, ki temeljijo na kolesarjenju, ti ne objavljajo vedno slik koles. Tudi ko to storijo, niso to vedno kolesa, ki jih imate vi v mislih. To seveda ni problem, saj ne moremo pričakovati, da bodo ljudje sledili le temu, kar je všeč nam – objavljajo zase, ne za nas.

Iskanje in hashtagov na Instagramu

Instagram

Da bi videli bolj specifično vsebino, sledite oznakam oziroma hashtagom, ki so povezani z vašimi posebnimi interesi. Na primer, recimo da se trenutno precej zanimate za gorska kolesa, zato je dobro, da sledite oznakam kot so #mountainbiking in #mountainbike ali #gorskakolesa oziroma #gorskokolo. Tako boste lažje naleteli na bolj koristne informacije.

Toda lahko se spustite v še večje podrobnosti. Če ste denimo bolj obsedeni z gorskim kolesom znamke GIANT in bi ga radi imeli, lahko poleg GIANT računa v Instagramu, sledite še hashtagu #giantbike in kot rezultat vidite vse vrste neverjetnih vsebin na temo izbranega kolesa. Instagram je za ta namen res čudovito orodje.

Isto stvar naredite za ostala kolesa, kot tudi za vse druge zelo specifične vsebine, ki jih želite videti. Seveda, včasih zgrešite znak (#superx prikazuje kolo Cannondale Super X, pa tudi nekakšen izdelek za lase z istim imenom), vendar lahko na ta način najdete večinoma specializirano vsebino. Torej namesto, da bi sledili uporabnikom se raje zanašajte na hashtage na Instagramu.

 

Če na Instagramu želite slediti hashtagu, ali iščite določeno oznako, kliknite na hashatag in nato kliknite gumb Sledi – tako kot pri sledenju uporabnika. Od takrat naprej se bo vsebina s to oznako prikazovala neposredno v vašem profilu. To je odličen način, da podprete svoj profil z raznovrstnimi stvarmi, ki vas zanimajo.

Torej, če želite spremeniti svoj Instagram način sledenja, je to odličen način za to. Če spremljate samo ljudi oziroma uporabnike obstaja velika verjetnost, da mimo vas leti na tone vsebine, ki bi vas lahko zanimala. Prepričajte se sami. Za začetek lahko sledite #novice #multimedia #nadlani, nenazadnje pa ne pozabite na sledenje naše strani na Instagramu https://www.instagram.com/nadlani_si/.

Marko Vidrih

Za boljšo Instagram izkušnjo, sledite hashtagom namesto ljudem
1 od 2
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.