• C Novo mesto
 • 16:01
 • Čet, 22.02.2024

Nov joystick za PlayStation

Glede na pred kratkim objavljeno prijavo za patent, vloženo sicer leta 2017, ima podjetje Sony načrt izdelati novo kontrolno palico (joystick), opremljeno z zaslonom na dotik, ki jo bomo lahko uporabljali v kooperaciji z igralno konzolo PlayStation.

Trenutno imajo PlayStation joysticki sredinski gumb na dotik, ki uporabnikom omogoča navigacijo po menijih in drugih aktivnostih z vmesnikom na dotik. Sredinski gumb omogoča igralcem tudi dostop do več informacij, na primer statistike iger.

Poraja se vprašanje, kakšna vsebina se lahko prikaže na zaslonu joysticka? Kot si lahko predstavljate, vsebina joysticka ali krmilnika lahko vsebuje informacije o igri, ki so običajno prikazane na glavnem zaslonu.

Vendar pa je veliko bolj verjetno, da bo PlayStation joystick, opremljen z zaslonom na dotik, ponudil nov vmesnik za informacije in dejanja na konzoli, na primer skupno rabo video igre ali obravnavo dohodnih povabil in zahtev za prijatelje.

PlayStation joystick

Zanimivo je, da je Nintendov preizkus s joystickom z zaslonom na dotik naletel na neuspeh. Se še spomnite Wii U? Nintendo je na koncu popravil napako z zagonom Switch, ki je našel svoje mesto med priložnostnimi igralci, kot neke vrste hibridni krmilnik. Do zdaj je prodanih že več, kot 20 milijonov le teh.

Seveda Sonyjev joystick na dotik zdaj nič več obravnavan kot patentna prijava, zato obstaja velika verjetnost, da joysticke, ki jih poznamo, ne bodo nadgradili skupaj z PlayStationom naslednje generacije. Toda, v primeru, da se nekdo pri Sonyu odloči, da bi rad bil inovativen, je patent na voljo za začetek razmišljanja o joystickih na dotik.

Poročila kažejo, da bo naslednja generacija Sonyeve igralne konzole (PlayStation 5) izšla že konec leta 2019 ali na začetku 2020.

Ta teden so in bodo v PlayStation Store objavljene številne nove igre in vsebine za prenos

Sony Interactive Entertainment je nedavno objavil pregled najnovejše posodobitve PlayStation Store. Torej lahko že preverite, katere nove igre bodo na voljo do konca tega tedna. Spodnji spisek povzema vse nove izdaje.

Med drugim prihaja tudi dolgo pričakovana akcijska pustolovščina “Darksiders 3” v novem avanturističnem potopu.

Poleg tega je Milestone izdal dirkalno igro “Ride 3”, ki znova ponuja številne možnosti prilagajanja, motorna kolesa in raznolike poti.

Nove igre za PlayStation 4:

 1. November
 1. November
 1. November
 1. November
 1. November

PS4 DLC

 1. November
 1. November
 1. November
 1. November

 

Pripravil: Marko Vidrih

Nov joystick za PlayStation
1 od 3
PlayStation joystick
PlayStation joystick
PlayStation joystick
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.