• C Novo mesto
  • 03:02
  • Čet, 09.02.2023

Kakšen tiskalnik potrebujete za domačo pisarno?

Dejstvo je, da so se naše navade v času epidemije dodobra spremenile. Zgolj pomislimo na šolanje na daljavo, na delo na daljavo, nenazadnje pa tudi na močno omejitev mobilnosti, zahvaljujoč vsem ukrepom za zajezitev širjenja nalezljive bolezni. Praktično čez noč smo se morali vsi nekoliko prilagoditi na tako imenovano novo realnost. Kar naenkrat je postalo povsem logično in samoumevno, da svoje delo lahko opravljamo z udobja lastnih domovanj in da ne potrebujemo več delati na lokaciji delodajalca. Povedano drugače, čez noč smo pisarne preselili na dom. S tem pa je nastal velik problem, saj imamo pisarne dobro in primerno opremljene za vsakodnevno delo, kar pa ne moremo trditi za domače pisarne.

Ste v začetku epidemije imeli doma vso potrebno opremo?

Zgolj pomislite, ali ste v začetku epidemije imeli doma vso potrebno informacijsko, tehnično in komunikacijsko opremo, ki ste jo potrebovali za nemoteno opravljanje dela od doma pa za šolanje na daljavo?

Običajno lahko v vsakem gospodinjstvu najdemo računalnik, pametni telefon ali tablični računalnik, ki je primeren za spremljanje pouka in predavanj preko spleta. Poleg tega pa tudi za sestanke z vsemi strankami, ki ste jih prej lahko opravljali v živo. Ampak za brezskrbno delo potrebujete še drug pisarniški material.

Med naprave, ki jih načeloma nimamo doma, a so ključne za dobro opravljen študij ali perfektno izveden projekt v službi, sodijo skenerji ter tiskalniki. Le pomislite na svet brez digitalnih podpisov in spletnih vlog za opravljanje postopkov pred državnimi organi. Si še predstavljate, da bi morali vsak dokument najprej natisniti, nato izpolniti, za konec pa še skenirati in poslati na upravno enoto, center za socialno delo ali finančni urad. Kljub vsej silni digitalizaciji pa se lahko še zmeraj zgodi, da boste morali opraviti pravkar opisan postopek.

Če še nimate tiskalnika doma je torej že skrajni čas, da si kupite tiskalnik, ki vam bo omogočal lažje delo ali študij.

Kakšen tiskalnik potrebujete?

Če še nimate tiskalnika doma je torej že skrajni čas, da si kupite tiskalnik, ki vam bo omogočal lažje delo ali študij. Ampak kakšen tiskalnik potrebujete? Na kaj velja biti pozoren pred nakupom? Brez skrbi, če se vam zdaj porajajo tovrstna vprašanja, saj smo posebej za vas pripravili nekaj uporabnih nasvetov, kako izbrati najcenejši, a hkrati najkvalitetnejši tiskalnik za vaše potrebe.

Trg tiskalnikov in skenerjev je zelo bogat, zato ni posebne bojazni, da ne bi našli tiskalnika in skenerja zase. Najprej morate dobro razmisliti o vaših potrebah. Premislite kako pogosto tiskate, predvsem pa kaj tiskate. Tiskate veliko število listov, zaradi oddajanja šolskih in študijskih projektov ter nalog? Bi potrebovali nov tiskalnik, da lahko svoje fotografije natisnete? Potrebujete tiskalnik le nekajkrat na leto in ne bi radi zapravili veliko denarja za tiskalnik, ki ga ne potrebujete.

Če nameravate tiskalnik uporabljati pogosto in imate doma šolarje ali študente, vam priporočamo, da si kupite ink-jet tiskalnik. Ta tip oz. podvrsta tiskalnika vam omogoča, da lahko hitro natisnete večjo količino papirja, po možnosti s kopico fotografij in grafov, ki dopolnjujejo projekte naloge ali seminarske naloge. Ink-jet tiskalnik vam tako omogoča kvalitetno in hitro tiskanje najrazličnejših splošnih dokumentov.

Za vse ljubitelje fotografiranja so na voljo izjemno kvalitetni foto tiskalniki. Ti uporabnikom omogočajo, da kar doma natisnejo fotografije, ki so enake kvalitete, kot tiste iz vašega najbližjega foto studia. Foto tiskalnike odlikuje njihova priročnost, saj gre večinoma za manjše naprave, ki jih brez težav imate venomer s seboj. Ampak poglavitna slabost foto tiskalnika pa je v tem, da potrebujete poseben papir za tiskanje in, da so neuporabni za tiskanje običajnih dokumentov.

Med izjemno kvalitetne rešitve, ki nudijo veliko za ponujeni denar, sodijo laserski tiskalniki. Te bi lahko uvrstili v kategorijo univerzalnih tiskalnikov, ki so primerni za vse priložnosti. Običajno so zelo hitri in prav to vam bo prihranilo veliko časa, v kolikor pogosto tiskate.

V kolikor pa še ne veste točno kaj bi izbrali, vam priporočamo, da se odpravite na spletno mesto ceneje.si, kjer boste lahko z uporabo filtrov hitro zožili izbor potencialno primernih tiskalnikov in skenerjev za vaš dom. Ampak ne le, da boste našli najboljši tiskalnik na spletu, tukaj ga boste dobili tudi po najnižji ceni.

PR objava.