• 10.31C Novo mesto
  • 04:07
  • Tor, 29.09.2020

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook je izvrsten

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook je eleganten in lahek chromebook 2 v 1, ki je primeren tako za poslovno uporabo kot osebno in brez težav prehaja iz prenosnika na način tabličnega računalnika. Tipkovnica je pritrjena z magneti in se preprosto odklopi, tako da ostane izjemno prenosljiv 10.1” tablični računalnik. Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ima nadvse hiter zagon, ki v povprečju traja 8 sekund, posodobitve se izvajajo samodejno in ima podporo USI stylus. Lenovo IdeaPad Duet Chromebook je hitra, varna in ažurna naprava z dvema kamerama. Preverjeni zagonski sistem pomaga, da datoteke ne ostanejo virusne, samodejne posodobitve v ozadju pa potekajo brez težav.

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook je idealen za zabavo ali trdo delo. S prijavo v Google račun bo uporabnik doživel racionaliziran OS Chrome. Naprava zagotavlja produktivnost s programi Microsoft Word, Excel in Powerpoint, v trgovini Google Play pa so na voljo najboljše aplikacije za igro in zabavo, ki so optimizirane za tablične računalnike. Ob tem pa nekatera spletna mesta ponujajo 12-mesečno članstvo v storitvi Google One. Članstvo vključuje 100 GB prostora za shranjevanje, dostop do strokovnjakov in druge ugodnosti, ki so na voljo vsem družinskim članom.

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook je izvrstno zasnovan

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook je lahko uporabljen kot prenosnik z veliko, udobno in odzivno tipkovnico, ali pa se tipkovnica odstrani in je uporabljen kot 10,1” tablični računalnik. Pettočkovni pogo pin in magnet omogočata enostavno odstranjevanje in dodajanje tipkovnice na Lenovo IdeaPad Duet Chromebook. Naprava je tanka in lahka v katerem koli načinu – tablični računalnik je težek 450g in meri 7,35mm / 0,29”, prenosnik pa ima 920g ter meri 18,2 mm / 0,71”. Baterija naprave ima dolgo življenjsko dobo, zato je Lenovo IdeaPad Duet Chromebook idealen za enostavno uporabo kjerkoli in kadarkoli.

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook je izvrstno zasnovan. Tablični računalnik ima edinstven dvobarvni dizajn Ice Blue & Iron Grey, s prefinjeno teksturo tkanine na prevleki stojala. 10,1” zaslon ima tanek 9,13 mm okvir in ločljivost FHD (1920 x 1200) v svetlosti 400-nit, kar zagotavlja ostre podrobnosti in kvaliteten prikaz barv. Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ima vgrajen procesor MediaTek Helio P60T Octa-Core, operacijski sistem Chrome OS ter grafiko ARM G72 MP3 800GHz. Kadar je Lenovo IdeaPad Duet Chromebook uporabljen predvsem za brskanje po spletu, predvajanje glasbe in videa, branje in tipkanje lahko baterija drži do 10 ur. Seveda bodo dejanski rezultati različni, saj so odvisni od številnih dejavnikov, vključno s konfiguracijo in uporabo izdelka, programsko opremo, pogojev delovanja, brezžične funkcionalnosti, nastavitev upravljanja porabe in svetlosti zaslona. Največja zmogljivost baterije se bo s časom in porabo seveda tudi zmanjšala. Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ima vgrajeni dve kameri. Na zadnji strani je 8MP kamera s samodejnim ostrenjem, na sprednji strani je vgrajena 2MP kamera s fiksnim ostrenjem in LED indikatorjem.

V Lenovo IdeaPad Duet Chromebook sta vgrajena dva Dolby Audio zvočnika s pametnim ojačevalnikom in Bluetooth 4.2. Med drugim ima Lenovo IdeaPad Duet Chromebook že vključene Chrome Canvas, filme, glasbo in trgovino Google Play, Google dokumente, preglednice in diapozitive ter Google Drive in Keep. Lenovo IdeaPad Duet Chromebook je na voljo tudi s 64 GB prostora za shranjevanje, vendar je treba upoštevati, da nima bralnika kartic MicroSD.

Ali je Lenovo IdeaPad Duet Chromebook dober tablični računalnik?

Preprosto povedano je Lenovo IdeaPad Duet Chromebook eden prvih tabličnih računalnikov Chrome OS, ki navdušuje, saj je cenovno primeren, ponuja dober paket pod pokrovom in ne zahteva doplačil za dodatno opremo. Kadar je Lenovo IdeaPad Duet Chromebook uporabljen za brskanje po spletu, urejanje e-pošte in uporabo Google orodij, je njegovo delovanje odlično. Ni pa zasnovan za kompleksnejšo uporabo. Nov operacijski sistem Chrome OS ima optimiziran uporabniški vmesnik tabličnega računalnika za Chrome, kar omogoča zelo uporabno izkušnjo. Poznavalci menijo, da dosedanji dve tablici Chrome OS, ki sta na trgu že nekaj časa, nista zelo dobri oziroma cena ne odraža njune kvalitete. Lenovo IdeaPad Duet Chromebook rešuje težave obeh tablic.

Lenovo IdeaPad-Duet Chromebook je tablični računalnik

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook je cenovno ugoden, vključuje tipkovnico in stojalo ter ima popoln brskalnik, ki bi nekatere lahko celo odvrnil od uporabe Applovega iPada. Poznavalci so prepričani, da naprava deluje dobro. Ob testiranju so opazili, da ni tako hiter kot Pixelbook ali Samsungov preobsežen Galaxy Chromebook, vendar je nalaganje spletnih strani hitro in naprava ne zaostaja pri navigaciji po Chrome OS. Tudi aplikacije Android brez težav delujejo s procesorjem MediaTek. Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ima tudi nekaj novih funkcij oziroma navigacij s kretnjami. Podpira “spodnjo kretnjo“, kjer se s potegom navzgor vrne domov in s potegom navzgor in zaustavitvijo se odpre večopravilni meni. Ima tudi prenovljen dok, ki deluje podobno kot iPad OS.

Poznavalci so navdušeni tudi nad magnetno tipkovnico, ki deluje povsem dobro. Programska oprema jo ob dodajanju takoj prepozna, hitro prilagodi Chrome OS in pri vnašanju ni vhodnega zamika. Prav tako je razporeditev tipkovnice glede na 10” velikost spodobna, le nekaj gumbov na desni strani je nekoliko manjših.

Kaj o Lenovo IdeaPad Duet Chromebook menijo poznavalci?

Prvi tablični računalnik Chrome OS, Acer Chromebook Tab 10 je bil zelo plastičen, kar pa ni slučaj pri Lenovo IdeaPad Duet Chromebook. Ta je dobro zasnovan, ima vgrajeno strojno opremo in aluminijast okvir. Tablica je kvalitetno izdelana in izgleda dražje, kot stane. Zaslon velikosti 1920 x 1200 je izstopajoč, saj je oster, dovolj svetel, a morda rahlo modrikast. Lenovo IdeaPad Duet Chromebook je lahek, tanek in enostaven za prenašanje naokoli. Zgodnji kazalci uspešnosti so glede na ceno naprave solidni. Potrebno si je zapomniti, da zmogljivosti naprave Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ni primerljiva s Chromebookom, ki ga poganja Intel Core m3 ali boljši procesor, vendar so aplikacije na novi napravi uporabne, delujejo brez težav in v splošnem je Lenovo IdeaPad Duet Chromebook odličen za sekundarno napravo.

Za tiste, ki ne potrebujejo visoko zmogljive naprave je Lenovo IdeaPad Duet Chromebook odlična izbira. Poznavalce navdušuje tudi dejstvo, da Lenovo IdeaPad Duet Chromebook vključuje tipkovnico brez dodatnih stroškov. Glede na to, da Lenovo IdeaPad Duet Chromebook še ni dolgo na trgu, so splošni prvi vtisi dobri. Zmogljivost naprave je primerna ceni, zvočniki ustrezno delujejo in baterija ima življenjski rok tak, kot ga Lenovo navaja. Pomanjkljivost je ta, da Lenovo IdeaPad Duet Chromebook nima izhoda za kartico microSD, a ima ogromno pozitivnih lastnosti in deluje brez težav.

Avtor: Ana Nikolić

Vir slik: Pixabay