• 28.56C Novo mesto
  • 13:19
  • Pet, 19.07.2019

Mobilni telefoni: GOOGLE PIXEL 3 IN PIXEL 3 XL

V preteklem tednu sem uporabljal mobilni telefon Google Pixel 3, vprašanja,  ki so se vrstila s strani znancev so: Ali bi morali zamenjati svoj iPhone za Google Pixel 3? Po drugi strani pa je bilo vprašanj, ki so se porajala od obstoječim uporabinkom mobilnih telefonov Google Pixel veliko manj, a še vedno dosti navdušencev. Želeli so namreč vedeti, ali je smiselno nadgraditi svoj obstoječi mobilni telefon?

Začel bom z odgovorom na drugo vprašanje: Ja. Če trenutno uporabljate prvi mobilni telefon Pixel ali Pixel 2, se ga splača nadgraditi. Mobilni telefon Google Pixel 3 nudi veselje za 799 $. Ima izboljšano kamero, boljši procesor in nov mobilni varnostni čip. Googlov virualni pomočnik je precej dober. Nov mobilni telefon podpira tudi brezžično polnjenje, kar bistveno izboljša celotno izkušnjo. Dejstvo, da preprosto izkopljete in priključite kabel za polnjenje mobilnega telefona, se izkaže, za izgubo časa.

Mobilni telefoni – Google Pixle

Odgovor na prvo vprašanje – “Ali je vreden prehoda z iPhona na Pixel 3?” je nekoliko bolj zapleten. Pixel 3 ni presežek iPhona. Želim si, da bi lahko rekel, da je, saj je močnejša konkurenca na trgu mobilnih telefonov odlična stvar. (To ne pomeni, da Android kot operacijski sistem potrebuje kakršno koli izboljšavo, število uporabnikov, ki uporabljajo Android, daleč presega število tistih, ki se zatečejo k iOS-u. Vendar pa so mobilni telefoni Pixel, ki so bili izdelani v Googlu, založeni z najbolj optimizirano različico Androida kar jih je.)

Sedanji uporabniki iPhona se morda še vedno ne bodo pustili prepričati Googlovim obsežnim pametnim programom. Morda vsi njihovi prijatelji in družina uporabljajo iMessage v iPhonih in so zato pozorni na to, da ne izgubijo sinhronizacije sporočil med napravami. Morda imajo obsežno zbirko albumov iCloud Photo Sharing. Ali pa morda Apple Watch, ki deluje samo s programsko opremo iPhone.

Izkazalo se je, da že vso jesen pregledujemo in primerjamo specifikacije na teh novih pravokotnih kosih strojne opreme, najbolj pomembna stvar pa je dejansko programska oprema, ki se izvaja v njih

Seveda so pomembne komponente strojne opreme. Mobilni telefon Pixel 3 ima zdaj steklo tudi zadaj. Večji del hrbtne strani je zdaj iz matiranega stekla, vrh pa ostaja v sijajnem steklu. Njegova dual-tonska konstrukcija je tisto, zaradi česar lahko potrdimo, da je to nedvomno mobilni telefon Pixel. Steklo zadaj je tudi tisto, ki omogoča brezžično polnjenje.

Zaslon Pixel 3, OLED plošča, ki je opazno svetlejša kot tista na lanskem mobilnem telefonu Pixel 2, je izboljšana. Mobilni telefon Pixel ima večji 6,5-palčni zaslon, Pixel 3 XL, pa ima zdaj še “zarezo”. To je izrez na vrhu zaslona, ​​na katerem so nameščeni senzorji.

Barve mobilnega telefona so zagotovo pomembne. Moj najljubši, je nevtralno toniran beli Pixel. V zadnjih petih dneh uporabljam mobilni telefon Clearly White.

Mobilni telefoni – Google Pixle

Tudi notranjost mobilnega telefona je pomembena. Stvari, kot so baterija: Življenjska doba baterije Pixel 3 je odlična, saj mi je ob nenehni uporabi zdržala več kot en dan, moj kolega, ki uporablja mobilni telefon Pixel 3 XL, pa pravi, da je življenjska doba baterije enaka prejšnjim mobilnim telefonom Pixel XL, ki jih je uporabljal. Zaradi močnejšega procesorja iz lanskoletnih telefonov Pixel 2 se novi mobilni telefon zdi nekoliko hitrejši.

Končno: fotoaparat strojne opreme je nekaj posebnega. Mobilni telefon Pixel 3 ima zdaj dva sprednja objektiva, kar pomeni, da lahko posnamete širokokotni selfie tako, da odprete pogled z drsnim orodjem. To je ena od mojih najljubših funkcij fotoaparata na Pixel 3. “Wide Selfie” način nudijo tudi novejši  Samsungovi mobilni telefoni. A selfiji, posneti s mobilnim telefonom Pixel 3 so izpadli bolje kot tisti, ki sem jih posnel z mobilnim telefonom Galaxy S9.

Lepo je, da lahko preprosto odprete fotoaparat, izberete Photobooth, nato dvignete telefon in vam ni treba pritisniti na gumb za sprožitev fotoaparata. Programska oprema mobilnega telefona naredi vse namesto vas

Nekatere druge funkcije fotoaparata Pixel 3 se opirajo na elemente strojne opreme, in sicer naprednejši čip za obdelavo slik, ki ga je dal Google v mobilni telefon. Funkcija, kot je Photobooth, izposojena iz kamere Google Clips, samodejno zajema vrsto samozavesti. Prepozna, da ste naredili nekakšen izraz na obrazu in nato začnete fotografirati. Ugotovil sem, da je na mojih selfijih veliko več nasmehov, kot prej. Ampak lepo je, da lahko preprosto odprete kamero, izberete Photobooth, nato dvignete telefon in ne pritisnete gumba.

Night Sight, funkcija, ki izboljša fotografije v temi, katero je pred kratkim predstavill Google, ne bo v uporabi na mobilnih telefonih Pixel do konca tega leta, zato tega nisem mogel preizkusiti. Top Shot je še eno orodje, ki je bila najpomembnejša značilnost novega fotoaparata. Vendar tudi ta še ni delovala na nobeni od fotografij, ki sem jih doslej posnel z mobilnim telefonom Pixel 3. Top Shot naj bi izbral najboljši posnetek vseh okvirov, posnetih v fotografiji gibanja. Izbral naj bi posnetek, kjer se vsi smejijo, gledajo v kamero in so vsi zajeti v okvir. Vsakič, ko sem fotografiral, sem šel na “filmski trak” fotografij in ni bilo nobenih predlogov Top Shota.

Drugi vidiki novega fotoaparata so pokazali pomembne izboljšave. Tudi brez funkcije Night Sight na krovu so bile fotografije s slabšo svetlobo na splošno videti boljše od tistih na Pixel 2. V nekaterih primerih so nočni posnetki Pixel 3 izgledali bolje od tistih, ki so bile posnete z iPhone XS. Super Zoom je vgrajen neposredno v kamero, zato je težko narediti primerjavo z ali brez njega na samem Pixel 3.

Sedaj lahko nastavite globino ozadja na posnetkih Portrait, posnetih z mobilnim telefonom Pixel 3, kljub temu, da zadnja kamera telefona še vedno uporablja samo en objektiv. To je nekaj, kar lahko storite tudi na iPhone XS in na novejših mobilnih telefonih Samsung Galaxy. Google pravi, da je segmentacija fotografij v portretu in kartiranje zamegljenega ozadja in predmeta v fokusu boljša, čeprav je pri testiranju zameglitev ozadja še vedno izbrisala ušesa mojih kolegov.

Mobilni telefoni – Google Pixle

Nadgradili so tudi učinke AR na novem Pixel mobilnem telefonu. Pred nekaj leti je Googlova izkušnja AR zahtevala, da je bil zapleten strojni modul pritrjen na hrbet mobilnih telefonov. Zdaj podjetje počne precej izjemne trike AR na standardni telefonski strojni opremi, kar je storil tudi Apple. Aplikacija Pixel’s AR se zdaj imenuje Playground in vključuje AR znake, ki se dejansko odzivajo na vaše izraze, ko jih postavljate v aplikacijo. Tudi Google Lens, vizualno iskalno orodje podjetja, je vgrajeno neposredno v kamero mobilega telefona Pixel 3.

Googlov napovedni in koristen pomočnik, se hitro odziva. Zdi se celo, kot da vedno ve kaj iščete. V Pixel 3 je na zaslonu za zaklepanje mobilnega telefona prikazanih več informacij, kot le tisto, kar je na vašem koledarju ali obvestila o novicah in TV-oddajah, ki jih poznamo.
Pomočnik, ki najbolj jasno kaže na prihodnost pametnega telefona v okolju, je novi Googleov mehanizem klicanja. Dohodne klice, kot vaš pomočnik, sprejme kar robot. Prijateljski robotski glas poziva klicatelja, da opiše, zakaj kliče, nato za vas ovestilo zapiše in prikaže na zaslonu. Lahko jih zadrži, da si vzamete čas in se odločite, ali boste odgovorili na klic. Na začetku sem mislil, da je bila ta funkcija namenjena samo nepoznanim številkam, medtem ko sem testiral mobilni telefon Pixel 3, pa je pomočnik prevzemal tudi moje znane stike, ko so poklicali.

Nekateri ljudje so upravičeno zaskrbljeni, da je nameščanje robotov, da nam odgovarjajo na telefonske klice, naslednji korak k hladni, neumižni prihodnosti

Call Screen bo sčasoma prišel tudi v Pixel 2. Tudi aplikaciji AR za Play in Googlova plošča Digital Wellness (aplikacija, ki sledi vaši uporabi aplikacij in je, tako kot Screen Time v iOS-u, hitro postala dolgčasna) se pridružita. Večina funkcij fotoaparata, ki sem jih opisal zgoraj, so specifične za mobilni telefon Pixel 3. In seveda je tudi brezžično polnjenje specifično za mobilni telefon Pixel 3, kar pomeni, da se Pixel 2  ne bo spremenil v eleganten, mini pameten prikaz Pixel 3 mobilniga telefona.

Mobilni telefon Pixel 3 je boljši kot katerikoli drug telefon, ki ga je Google razvil pred njim. Je primer, kaj lahko naredi prefinjena programska oprema, ko se strojna oprema, na kateri teče, postopno izboljša. Ni popolna, vendar je to stvar telefona, ki ga poganja njegova programska oprema: spremenila se bo in sčasoma postala boljša, čeprav je del steklene plošče in notranjosti ostal enak. Cena mobilnega telefona Google Pixle 3 je 799 ameriških dolarjev.

Mobilni telefoni: GOOGLE PIXEL 3 IN PIXEL 3 XL
1 od 3
Mobilni telefoni - Google Pixle
Mobilni telefoni - Google Pixle
Mobilni telefoni - Google Pixle
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.