• C Novo mesto
  • 18:02
  • Sre, 12.06.2024

MP3: Brezplačen in zakonit prenos glasbe

Iskanje MP3 glasbe iz pravnih virov na internetu je včasih, kot iskanje igle v kopici sena. Vsekakor so pesmi za prenos na voljo na številnih internetnih straneh, kot so FTP strežniki ali Bittorrent.

Iskalniki, kot sta Google ali Bing, pogosto najdejo stotine strani z vnosom ključnih besed. Toda če je nekdo našel in želi prenesti želeno pesem, pogosto pride do razočaranja, saj gre večinoma le nezakonite strani za prenos datotek.

Če prenesete datoteke od tam, ste lahko preganjani po Zakonu o avtorskih pravicah. Prav tako ne smemo pozabiti, da je na takih spletnih mestih zelo velika nevarnost za prenos virusa na svoj računalnik. Druga možnost je, da se poslužite drugih strani, kjer lahko zakonito prenesete glasbo ali pa jo alternativno kupite.

MP3

Kje lahko zakonito prenesem MP3 glasbo na internetu?

iTunes je z več kot 11 milijoni skladb, 100.000 kategorijami in 27.000 avdio knjigami največja spletna glasbena trgovina po vsem svetu. V začetku morate prenesti programsko opremo iTunes, brezplačen program za Mac in PC. iTunes Store je integriran v programsko opremo.

Nekoč je bil Napster najbolj znana P2P (Peer to Peer) izmenjava na internetu. Medtem pa ponujajo le pravno legalno glasbo za prenos. Napster poleg prodaje posameznih pesmi in albumov ponuja tudi neomejeno količino prenosa MP3 glasbe. Uporabniki plačajo fiksen, mesečni znesek in nato prenesejo neomejeno glasbo. Je pa Napster uporaben le v določenih državah.

Spy Sound je zelo obsežno spletno mesto s povezavami na zakonske proste MP3 pesmi. Stilski poudarki so sedanja pop glasba, elektronika in indie.

Pobuda radijske postaje FM4, kjer avstrijske glasbene skupine in glasbeniki lahko objavijo svojo glasbo. S spletno skupnostjo lahko prenesete pesmi in tekmovanja remiksov, kjer znani umetniki dajejo na voljo svoje pesmi.

Epitonic ima široko paleto pravne MP3 glasbe različnih umetnikov, različnih žanrov.

Purevolume je še vedno velik MP3 portal z brezplačnimi MP3 pesmi

Na www.mp3.com boste morda našli največji neodvisni internetni glasbeni portal na spletu. Tu je tudi veliko brezplačnih pesmi, saj se tukaj pojavlja veliko skupin, ki svoje pesmi objavijo brezplačno.

Kako Youtube video posnetke pretvoriti v MP3

Video portal Youtube je pravi zaklad za ljubitelje glasbe z vsega sveta. Največ mlajših ali starejših glasbenih videoposnetkov je na voljo prav na tem spletnem mestu. Že nekaj časa obstaja programska oprema in spletne storitve za prenos videoposnetkov z Youtube-a na vaš domači računalnik. Ljubitelji glasbe lahko pravno formalno uporabljajo tudi programsko opremo za zakonito pretvorbo videoposnetkov YouTube v glasbo MP3.

Youtube v MP3 – za pretvorbo FLV videoposnetkov 

Preprost program je Free YouTube v MP3 Converter. Programska oprema je brezplačna in izvleče glasbo iz katere koli želene video datoteke YouTube ali FLV, shrani zvok v priročnem MP3 formatu na trdem disku. Podprte oblike so CDA, FLV, MP3, WAV.

Za iPod uporabnike obstaja programska oprema Free FLV Converter. Z Free FLV Converter lahko pretvorite video iz video portalov v format MP4. Format MP4 se uporablja za iPod ali druge predvajalnike MP3, PSP, iPhone ali mobilni telefon.

SUPER je brezplačen pripomoček za konverzijo za široko paleto avdio in video formatov in je odličen tudi za pretvorbo FLV videoposnetkov v MP3. Uporabniški vmesnik pa je v angleščini in za laike številne možnosti nastavitev, niso vedno lahko razumljive. Program prepriča z različnimi formati.

Tudi s programsko opremo Audials One lahko preprosto in hitro pretvorite Youtube videoposnetke v zapis MP3 skladbe na računalniku. Z vgrajenim pretvornikom MP3videoraptor lahko prenesete Youtube videe in jih samodejno pretvorite v glasbene formate, kot so MP3, MP3, WAV, OGG ali WMA po prenosu.

Youtube v MP3 – snemajte neposredno prek zvočne kartice

Ena od možnosti bi bila tudi, da med predvajanjem zvočne kartice računalnika posnamete zvok iz Youtube videa. Primerna programska oprema za to sta na primer, snemalnik Audacity ali No 23.

Ta brezplačna programa omogočata snemanje avdio tokov iz interneta prek zvočne kartice. Posnete skladbe lahko nato shranite v običajnih oblikah, kot so MP3, WAV ali OGG na računalniku. Programska oprema ne bo posnela samo videoposnetkov v storitvi Youtube, ampak tudi vse druge zvočne signale v računalniku.

Pripravil: Marko Vidrih

MP3: Brezplačen in zakonit prenos glasbe
1 od 2
MP3
MP3
MP3
MP3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.