• C Novo mesto
  • 02:47
  • Čet, 19.05.2022

Najboljše pametne športne ure za moške

Pametna športna ura je odlična naprava, ki poleg informacij o času prikazuje še številne druge parametre. Novejše športne ure so še pametnejše, elegantnejše in bolj trpežne. Prilegajo se garderobi vsakega aktivnega moškega. Poleg tega, da vam nudijo informacijo o vaših aktivnostih in o srčnem utripu, so zmožne še mnogo več. Omogočajo načrtovanje treninga, sledijo vašim spalnim vzorcem in nudijo GPS navigacijo. Napredne različice, ki so zasnovane za bolj ekstremne športe, imajo priložen celo kompas, barometer in višinometer. Tako lahko ugotovite, na kateri nadmorski višini se nahajate in če se obeta slabo vreme. Katere pametne športne ure vam torej priporočamo?

Garmin Fenix 6 Sapphire

Garmin Fenix 6 Sapphire spada med top pametne športne ure. Ta visokotehnološka športna ura je primerna za aktivna doživetja in ljudi z raziskovalnim duhom. Z njo lahko izboljšate svojo športno kondicijo, saj ponuja prilagojene smernice in meritve. Prek monitorja na zapestju in pulznega oksimetra lahko spreminjate srčni utrip in nasičenost s kisikom. Se ukvarjate s pohodništvom in smučanjem? V tem primeru se boste lahko posluževali dostopa do več kot 2000 vnaprej naloženih zemljevidov smučarskih prog, topografskih zemljevidov in splošne GPS navigacije. Ta pametna športna ura je hkrati združljiva z glasbenimi aplikacijami in vremenskim poročilom. Številčnica je berljiva tudi ob polni sončni svetlobi.

ura 11

Vir: 11-11.si

Apple Watch Series 5

Ta pametna športna ura je ena izmed najbolj priljubljenih v naboru Applovih pametnih ur. Na izbiro je več kot 100 različnih modelov številčnic. Naprava vam poleg klasičnih funkcij ponuja še mnogo več. Prek nje lahko kličete, pišete in poslušate glasbo, ne da bi se vam bilo pri tem treba posluževati telefona. Zdravje svojega srca boste lahko nadzorovali s funkcijo EKG. Ušesa lahko zaščitite pred hrupom in uresničite svoje športne cilje. Ura omogoča tudi GPS navigacijo in nadzor nad izvajanjem vadbe. V njej se nahaja tudi kompas in indikator nadmorske višine. Z njo lahko izvedete tudi SOS klic v sili. Ta športna ura se lahko pohvali z elegantnim designom, ki se odlično odda k vsakršni garderobi.

Vir: hudaura.com

Garmin Forerunner 245

Ta športna ura vam ponuja številne funkcije, s katerimi lahko načrtujete trening. Spremljate lahko parametre, kot so dolžina koraka, čas stika s tlemi in navpično razmerje, s čimer boste lahko dobili boljši vpogled v vzorce teka in ga izboljšali. To pametno športno uro je možno povezati z združljivimi pametnimi telefoni, kar vam omogoča prejemanje sporočil, pregledovanje družbenih omrežij in elektronske pošte. Prilagodite lahko videz zaslona in aplikacije. Ura ima vgrajene tudi nekatere varnostne funkcije, med katerimi je tudi sledenje. Podatke o lokaciji lahko pošljete izbranemu stiku.

Samsung Galaxy Watch 3

Ta Samsungova pametna športna ura zapolnjuje vrzel med tradicionalno in športno uro. Vizualno se ujema s poljubno garderobo, medtem ko so njene funkcije izjemne. Izbirate lahko med več kot 50.000 številčnicami. Ura je prilagojena merjenju srčnega utripa, spremlja tudi vašo telesno pripravljenost. Prepozna vaših sedem najbolj priljubljenih dejavnosti in jih avtomatsko zaznava in beleži. Prav tako spremlja vzorec vašega spanja, s čimer dobite boljši vpogled v to področje.

Vir: GSMArena.com

Suunto Core

Ta pametna športna ura je v vojaškem slogu. Zasnovana je za to, da vas spremlja na vsaki vaši pustolovščini, ne glede na to, kako razgiban je teren. Opremljena je z višinomerom, barometrom in kompasom. Tako boste imeli v vsakem trenutku podatek o tem, na kateri nadmorski višini se nahajate. Vsebuje tudi poseben alarm za nevihte ter točne podatke o tem, kdaj sonce vzide in zaide. Poleg tega, da vam da klasičen vpogled v to, koliko je uro, vsebuje tudi dvojne časovne pase, datum in alarm. Ura je v garanciji 2 leti.

Vir: Amazon.com

Fitbit Versa 2

Ta pametna športna ura je namenjena spremljanju različnih aktivnosti; od teka do plavanja. Hkrati je prav tako namenjena spremljanju vašega spalnega vzorca. V uro je vgrajena tudi Alexa. Gre za glasovnega asistenta, ki vam bo odgovoril na najrazličnejša vprašanja, ki mu jih boste postavili. Dobili boste lahko hitro informacijo o tem, kakšno vreme lahko pričakujete, nastavili boste lahko nekatere opomnike in dobili hitre informacije, ko jih boste potrebovali. Sledenje spanja vključuje tudi pametni alarm, ki poskrbi za to, da vas bo zbudil ob najbolj optimalnem času glede na vašo fazo spanja. Ura je elegantnega izgleda in je na voljo v različnih barvah. Na voljo so tudi dodatni paščki, med katerimi boste lahko izbrali tistega, ki se najbolj ujema z vašim dnevnim slogom. Velik zaslon omogoča enostavno pregledovanje in je vedno vklopljen.

Garmin Venu

Ta pametna športna ura je elegantno zasnovana. Na voljo je več kot 20 vnaprej naloženih aplikacij za GPS. Ponuja vam različne animirane vadbe. S to športno uro lahko v celoti spremljate vaše zdravje in športne aktivnosti. Zdravje lahko spremljate prek merjenja dihanja, ravni energije, srčnega utripa, stresa in spanja. Na tak način imate lahko celosten pregled nad kondicijo. Izvedete lahko povezavo s pametnim telefonom, s čimer boste dobili vse podatke takoj na zapestje. Prav tako je ta pametna športna ura povezljiva z najrazličnejšimi aplikacijami; na primer za poslušanje glasbe.

Withings Steel HR Sport Hybrid Smartwatch

Ta pametna športna ura je preprosta in elegantna. Izbirate lahko med 30 različnimi športnimi dejavnostmi. Ura bo spremljala vaš srčni utrip, uporabite pa jo lahko tudi kot GPS napravo. Prijavite se lahko v brezplačno aplikacijo Health Mate in si ogledate podatke. V času, ko niste posebej aktivni, lahko ura še vedno spremlja vaše dnevne aktivnosti in šteje korake. Vgrajen ima mehanizem, prek katerega ugotovi, katere dejavnosti ste se lotili; hoje, teka, plavanja ali česa drugega. Pametni alarm vam zagotavlja, da vas bo prebudil takrat, ko boste v najbolj optimalni fazi spanja. Sicer pa vam ta pametna ura ponuja tudi številne druge funkcije, ki jih imajo druge pametne ure. Med njimi je prejemanje obvestil, podatki o času, pregledovanje sporočil in vsebin, ki ste jih prejeli na svoj elektronski naslov.

Pripravila: P.K., vir naslovne slike: Pixabay