• C Novo mesto
  • 02:27
  • Ned, 03.03.2024

Najboljše (ugodne) pametne ure za otroke vseh starosti

Pametne ure niso več samo za odrasle. Določene ponudbe so idealne za otroka, ki si želi pametno uro, prav tako, kot mama in oče. Danes pametno uro lahko uporabljate že na vsakem koraku, zato lahko tudi vaši otroci uživajo v lastni pametni uri. Preverili smo najboljše različice pametnih ur za otroke, ne glede na njihovo starost ali okus.

V zadnjih letih, pametne ure za otroke niso požele največjega ugleda. Nekatere imajo resne pomanjkljivosti glede zasebnosti in varnosti, kar povzroča veliko skrbi. Izbrali smo kakovostne pametne ure, ki nimajo takšnih težav. Tako se bo vaš otrok lahko zabaval in vam ne bo treba skrbeti za varstvo podatkov ali kaj drugega.

Tukaj je naša izbira najboljših pametnih ur za vašega otroka:

Najboljše ocenjena pametna ura: VTech Kidizoom DX2 ($57)

VTech Kidizoom DX2 je dobra ponudba podjetja VTech, ki je znano po proizvodnji trajnih tehnoloških igrač za otroke. Vse njihove igrače so dobro ocenjene, obenem pa so opremljene s posebnimi funkcijami.

Pametna ura za otroke

Otroci se lahko naučijo brati čas z analognih in digitalnih ur, kot tudi igrati nekatere igre. Obstaja čudovita igra, ki uporablja tehnologijo razširjene resničnosti, skupaj z aktivnimi izzivi predvajanja v povezavi s senzorjem gibanja ure in merilnikom korakov. Dva fotoaparata omogočata otrokom zabavo, saj lahko posnamejo videoposnetke, slike in selfieje, ure prilagodijo ali izberejo bolj kompleksne funkcije.

To bo zagotovo hit z večino otrok, pa tudi praktične so.

Staršem ni treba skrbeti, da bi otroci dostopali do vsega (povezljivost je zelo omejena, vse, kar je v zvezi s to uro, ki je samozadostno), poleg tega pa lahko otroku omejijo uporabo prek starševskega nadzora.

Treba je omeniti, da je bil VTech pred nekaj leti v svoji obtožen za hudo kršitev glede varnosti podatkov preko storitve Learning Lodge (spletni portal podjetja, ki zajema vse od izobraževalnih aplikacij do prenosov za povezane izdelke VTech). Nekaj ​​resnih varnostnih popravkov in denarnih kazni iz FTC kasneje, je popravilo stvari.

Najboljša pametna ura za druženje: Kurio Watch 2.0+ ($56)

Otroci želijo imeti možnost klepeta s prijatelji, tako kot vsi drugi. Kurio Watch 2.0+ je ura, ki ponuja funkcije za pošiljanje sporočil, vendar z nekaj zavestnimi varnostnimi omejitvami. Ura otrokom omogoča, da s svojim prijateljem klepetajo prek Bluetootha. Z drugimi Kurio urami in Android napravami lahko otroci delijo besedila, emojije, selfije, logotipe in glasovne posnetke.

Pametna ura za otroke

Na začetku morate med seboj seznaniti naprave, tako da vam ni treba skrbeti za kaj sumljivega. Bluetooth povezljivost pomeni tudi, da lahko otroci igrajo igre z vsemi prijatelji, ki imajo tudi Kurio pametno uro.

Na voljo imajo še sledilnik dejavnosti, predvajalnik glasbe, alarm, kalkulator, koledar in sredstva za dodajanje podrobnosti ICE (v primeru izrednega dogodka), tako da je tu še veliko vrednih dodatkov.

Najboljša pametna ura za ljubitelje Star Wars: VTech Star Wars First Order Stormtrooper Smartwatch ($49)

Redko najdemo otroka, ki ne bi šel skozi fazo zvezdnih vojn (Star Wars), v Sloveniji jih je sicer manj (v primerjavi z drugod po svetu), vendar vseeno veliko. VTech Star Wars First Order Stormtrooper Smartwatch ponuja kamero, digitalne in analogne prikaze ure, pedometer, ki je odporen na vodo in seveda veliko stvari o Star Wars.

Pametna ura za otroke

Funkcija Star Wars je najbolj značilna. Kamera pametne ure vključuje več kot 20 tematskih učinkov Star Wars. Pri igrah so na voljo tri mini-igre Star Wars, vključno z razstreljevanjem asteroidov, ubežniki Stormtroopers in dirkanjem z BB-8. Poleg tega obstaja aplikacija, ki spreminja glas, kar je otrokom še posebej zanimivo.

Ta VTech-ova pametna ura nima stika z zunanjim svetom, zato staršem ni potrebno skrbeti zaradi varnosti podatkov.

Najboljša pametna ura za navajanje dobrih navad: Octopus Watch 2 ($80)

Otroci pogosto potrebujejo malo potiskanja v pravo smer, ko gre za učenje dobrih navad. Tu vam lahko pomaga pametna ura Octopus 2. Deluje kot urnik in pomočnik, ki staršem pomaga, da pametno uro prilagodijo glede na to, kar želijo, da vsak dan počne njegov otrok, hkrati pa ura zagotovi, da otrok ve, kaj se dogaja. Prek mešanice časov in ikon (tako da ni potrebno, da bi otrok znal prebrati čas), lahko mladostnik natančno ve, koliko časa ima še do večerje, ali pa ga pametna ura denimo spomni, da zjutraj umije zobe.

Pametna ura za otroke

V bistvu rešuje starša tega, da ves čas opozarja, hkrati pa pomaga otroku, da se počuti bolj neodvisno in nadzoruje svoje življenje. Prav tako je odlična funkcija nočne svetlobe, ki se podvoji, ko uro položite na pomnilno postajo. Torej, ko postavite pametno uro na polnilno postajo, ta zasveti, kot nočna lučka, kar bo vašemu otroku omogočilo odlično (in srčkano) nočno svetlobo ob novi uri. Ne skrbite, če ima vaš otrok raje temo, je nočno luč mogoče tudi izklopiti. Poleg tega luštna baza za nočno svetlobo deluje tudi kot budilka, ki se zjutraj prižge, ko je čas za vstajanje.

Ne skrbite, da bodo vaši otroci dostopali do neprimernih oseb ali sporočil. To je samostojna ura, ki se ukvarja z gradnjo dobrih navad in nič drugega. Brez fotoaparata, brez povezave (preko Bluetooth seznanjanja s starševskim telefonom za programiranje otrokovega urnika in nastavitev za gledanje), samo obrazi za zabavno spremljanje in gradnjo navad.

Najboljša pametna ura za najstnike: Ticwatch E ($130)

Najstniki želijo pametno uro, ki je videti boljša (bolj kul) od ostalih, navedenih zgoraj. Res je, da verjetno želijo pametno uro Apple Watch, toda ali jim res želite tako drago pametno uro zaupati kar takoj? Kupite jim Ticwatch E in pod predpostavko, da je ne uničijo takoj, razmislite o dražji pametni uri, ko bodo malo starejši.

Pametna ura za otroke

Ticwatch E je elegantna pametna ura Android Wear 2.0. To pomeni veliko možnosti, ki jih ponuja trgovina z aplikacijami, kot tudi obsežno sledenje fitnesu prek storitve Google Fit. Vgrajen je GPS in monitor srčnega utripa, zato je idealna za bolj aktivne najstnike. Prav tako jo lahko povežejo s svojim pametnim telefonom, tako da lahko prejemajo obvestila in izmenjujejo sporočila prek nje. Ni podpore NFC, vendar je to relativno majhna cena za tako poceni pametno uro. To je odlična možnost za najstnike, ki želijo nekaj bolj odraslega.

Avtor: Marko Vidrih

Najboljše (ugodne) pametne ure za otroke vseh starosti
1 od 2
Pametna ura za otroke
Pametna ura za otroke
Pametna ura za otroke
Pametna ura za otroke
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.