• 9.16C Novo mesto
  • 11:25
  • Pet, 21.02.2020

Microsoft Surface Pro 6 – Deluje, kot prenosni računalnik v obliki tabličnega računalnika

Microsoftov novi računalnik Surface Pro 6, ki združuje zmogljivost prenosnega računalnika in vsestranskost tabličnega računalnika je na voljo na evropskem trgu od 16. oktobra 2018. Črno-barvna naprava ima 12,3-palčni zaslon PixelSense z visoko ločljivostjo, fotoaparat z 8-milijonov slikovnimi pikami in močno baterijo, ki zdrži brez polnjena do 13,5 ure.

Deluje, kot prenosni računalnik v obliki tabličnega računalnika. To obljubo je leta 2013 predstavilo podjetje Surface Pro.

»Omogočiti je treba, da se naprava lahko uporablja kot tablični računalnik na poti in kot prenosni računalnik doma«, so napovedovali v podjetju.

Četrta generacija serije Surface Pro (2015) je skoraj izpolnila obljubo. Pričakovana učinkovitost delovanja računalnika je bila prvič dosežena pri peti generaciji (2017). Vprašanje pa je, ali je šesta generacija Surface Pro računalnika, izpolnila to obljubo.

Zunanjost računalnika Microsoft Surface Pro 6

Računalnik Microsoft Surface Pro 6 je relativno debel. To je posledica dejstva, da je celotna elektronika, kot tudi baterija nameščena v notranjosti, takoj za zaslonom. Vendar pa prav zaradi tega, obstaja praktična prednost, saj lahko zadnji del površine razprši »odpadno« toploto in tako zagotavlja, da se računalnik ne pregreje. Posebnost računalnika je v tem, da uporabnik sploh ne opazi, da je računalnik vključen, saj Surface deluje zelo tiho.

Računalnik Microsoft-Surface-Pro-6

Računalnik Surface Pro 6 tehta 783 gramov, zaradi česar je bistveno težji od standardnega 10-palčnega tabličnega računalnika. Vendar pa je vseeno veliko lažji, kot prenosni računalniki s primerljivo velikostjo zaslona, saj ​​tudi s tipkovnico, tehta le 1,1 kilograma. Baterija računalnika omogoča, da lahko neprestano gledate videoposnetke do 6 ur, ne da bi napravo priključili na napajanje.

Prikaz Microsoft Surface Pro 6

Za tablični računalnik je 12,3 palčni zaslon precej velik. Obstaja le nekaj tabličnih računalnikov, ki se lahko primerjajo z velikostjo zaslona Microsoft Surface 6. Zaslon ne odlikuje le velikost, temveč je tudi zelo dober v smislu barvne predstavitve. Microsoftov tablični računalnik, kot vedno, ponuja barvo zvestobo in izjemno podrobno multimedijsko predstavitev. Urejanje fotografij in videoposnetkov je zelo enostavno, izkušnja pa bo še boljša, če kupite dodatno pero za tablični računalnik, ki stane približno 110 evrov. Na zaslonu so seveda tudi pomanjkljivosti: zaradi zaslona površine, ki ga predstavlja visok sijaj, je slika zelo bogata s kontrastom, vendar je zelo odsevna, zlasti pri sončni svetlobi.

Računalnik Microsoft-Surface-Pro-6

Ali je računalnik Microsoft Surface Pro 6 mogoče nadgraditi?

Računalnik Surface Pro 6 je zelo težko nadgraditi, zato morate opremo prilagoditi že ob nakupu. Za 1,049 evrov lahko kupite Surface Pro 6 z manjšim 128 GB SSD. Za več denarja, pa seveda dobite več opreme. Za 2,449 evrov dobite kar največ opreme, kot jo ponuja tudi Surface Laptop 2 – 16 GB RAM-a, 1 TB SSD in Core i7 procesor.

Računalnik Microsoft-Surface-Pro-6 tipkovnica

Zaključek

Računalnik Microsoft Surface Pro 6 je skoraj popolna hibridna naprava, sestavljena iz tabličnega računalnika in prenosnika. Ima zelo dober prikaz, ponuja veliko prostora in je še vedno zelo hiter, predvsem pa tih. Zaradi velikega zaslona je izdelek zelo težek in ga je zato potrebno uporabljati na trdi podlagi. Kljub tanki zaščiti zaslona, je ta presenetljivo vzdržljiv. Računalnik Surface Pro 6 ima tudi zelo dolgo življenjsko dobo baterije. Vsekakor je Microsoft z novim računalnikom iz serije Surface Pro, močno napredoval.

Pripravil: Marko Vidrih

Microsoft Surface Pro 6 – Deluje, kot prenosni računalnik v obliki tabličnega računalnika
1 od 3
Računalnik Microsoft-Surface-Pro-6
Računalnik Microsoft-Surface-Pro-6
Računalnik Microsoft-Surface-Pro-6
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.