• 12.53C Novo mesto
  • 04:02
  • Ned, 07.06.2020

Samsung Galaxy Active 2 cilja bolj na ženske uporabnice?

Samsung Galaxy Active 2, je v primerjavi z ostalimi pametnimi urami nekoliko manjša. Je zelo diskretna pri nošenju vsak dan in neopazna. Njena baterija zdrži več dni in tudi drugače je dobro funkcionalna. Med drugim je zelo primerna za ljudi, ki se ljubiteljsko ali pa bolj profesionalno ukvarjajo s športom.

Samsung Galaxy Active 2 je dobra izbira za šport

Funkcije, ki jih ima Samsung Galaxy Active 2, so uporabne tudi med različnimi športnimi aktivnostmi, ki jih izvajamo zunaj. To so na primer tek, kolesarjenje in različni sprehodi. Pametna ura lahko obvešča o vsakem obvestilu. Če pa vam je to preveč nadležno, lahkok funkcijo tudi izklopite. Poleg obveščanja o različnih dogodkih in obvestilih, pa ura omogoča tudi poslušanje različne glasbe in podcastov, kar je precej priljubljena dejavnost mnogih tekačev in kolesarjev. Toda potrebno je opozoriti, da je različne podcaste potrebno prenašati ročno. Za športnike pride pametna ura Samsung Active 2 v poštev tudi zaradi tega, ker ima na strani strojne opreme vgrajen sprejemnik GPS in pa optični senzor, ki meri srčni utrip. Na samo uro se lahko namestijo tudi druge aplikacije kot so Stravo, MapMyRun in podobne. Ura je med tekaškimi in podobnimi športnimi podvigi tako rekoč komaj opazna. Samsung Galaxy Active 2 ima vedno vklopljen zaslon, ki se osvetli, ko se mu približamo z obrazom. To je še najbolj priročno za to, da se spremlja podatke med tekom.

Nevpadljiva pametna ura z dolgo življenjsko dobo baterije

Samsung Galaxy Active 2 je kakovostna pametna ura, ki se odlikuje s tem, da je nevpadljiva in ima dolgo življenjsko dobo baterije. Je priporočljiva za lastnike telefonov, ki potrebujejo osnovne funkcije pametne ure ter bi tovrstno uro uporabljali tudi za svoje ukvarjanje z rekreativnimi športom, k čemur je tudi v prvi vrsti oziroma naj bi bila namenjena »aktivna« linija Samsungovih pametnih ur. Še ena izmed prednosti pametne ure Samsung Galaxy Active 2, je tudi njen zaslon. Okrogel OLED zaslon je lep in dovolj svetel, da se ga tudi zunaj dobro vidi. Odlikuje se tudi z možnostjo vedno vključenega zaslona. Zatemni se zgolj toliko, da uporabnik še vedno vidi čas, če s pogleda na uro. Pri vsem tem tudi ne porabi pretirano veliko baterije. Ima tudi veliko izbiro številčnic in aplikacij ter odziven uporabniški vmesnik ter solidno avtonomijo. Galaxy Watch Active 2 bolj kot ne nadaljuje filozofijo prejšnjih ur, ki so jih izdelali pri Samsungu. Ne prinaša pa kakšne korenite spremembe. Vrnilo se je upravljanje z drsanjem po robu, dodan je EKG. Je pa potrebno dodati tudi to, da je cena glede na predhodnico občutno previsoka. Morda je temu botroval tudi marketinški trik in sprememba v imenu oziroma dodatek Active ali pa tudi ne. Ura ima kar nekaj dobrih lastnosti, če pa je vredna svojega denarja, pa naj se odloči vsak sam.

Samsung Galaxy Active 2 bolj cilja tudi na ženske potrošnice?

Ob vsem naštetem pa je dobro omeniti tudi to, da ima Samsung Galaxy Active 2 precej majhen pas. Večja ura ima za primer 44-milimetrsko izvedbo in je premajhna za moška zapestja. Druga različica pametne ure, pa je na voljo v 40-milimetrski izvedbi. Obe dve različici sta sorazmeroma majhni, sploh za moške, je še večja različica v povprečju zelo majhna. Toda prednost manjše, torej 40-milimetrske dimenzije je ta, da se odlično poda na tanjša in manjša zapestja ter pri tem ne moti pri nošenju ter niti s svojo velikostjo ne izstopa. Morda je to manjši minus, sploh za moške, toda, če pa pogledamo iz drugega zornega vidika, imamo pa na trgu že tako ali tako veliko pametnih ur, ki imajo ogromno zanimivih in uporabnih funkcij, toda večina je bila do sedaj strukturirana bolj »moško«, pri čemer mislimo, da pri izdelavi ni toliko poudarka na dizajn in lepo zunanjost, kar pa ženskam veliko pomeni. Do sedaj je imela tudi večina pametnih ur veliko ohišje, ki ne pride do izraza na tanjših ženskih zapestjih, saj je preveliko in ne izgleda preveč okusno. Marsikatera ženska, ki bi drugače kupila pametno uro, je tudi zaradi teh razlogov ni kupila. Verjetno so s Samsung Galaxy Active 2, ciljali s tanjšimi pasovi ure in lepšo ter bolj dizajnersko obliko tudi na ženski kupni trg. Prav tako je ura tudi udobna, z majhnim in lepim ohišjem, ki pa vseeno služi svojemu namenu, da se lahko spremlja vse podatke na zaslonu. Veliko ljudi danes klasične ure nosi bolj kot modne dodatke kot pa zaradi same funkcije časa, ki je z leti s prihodom mobilnih telefonov kar izgubilo svoj namen. Predvsem so to mlajše generacije. Vendar pa tovrstne pametne ure, ki zadnja leta rastejo kot gobe po dežju, kljub vsemu imajo še dosti prostora pri svoji kreaciji, da postanejo enakovredne z klasičnimi ročnimi urami v imenu estetike in lepote modelov. Se jim pa Samsung Galaxy Active 2 s svojo eleganco in videzom že kar precej dobro približa.

 Avtor: M.S.

Fotografije: Pixabay