• C Novo mesto
  • 20:00
  • Pon, 26.09.2022

Panasonic: Brezžične slušalke in nasveti

Žične ali brezžične, Panasonic HD605N slušalke z visoko ločljivostjo ponujajo prefinjeno izvrstno kakovost zvoka, hkrati pa učinkovito zmanjšujejo hrupnost v okolju.

Veliko elementov vpliva na zvok, ki ga slišite preko slušalk. Slušalke so skoraj tako pomembne za določanje kakovosti zvoka kot naprave, na katero so priključene.

Toda včasih se zdi, da potrebujete inženirja zvoka, da bi lahko opravili informiran nakup. Vendar pa je vseeno vredno vložiti malo časa za raziskavo, da bi našli slušalke, ki nudijo najboljšo kakovost zvoka s pravo mešanico osebnih funkcij poslušanja.

Panasonic dodaja model z aktivno kompenzacijo hrupa v svoj razpon slušalk z visoko ločljivostjo zvoka. Območje oddajanja 4-40.000 Hz (uporaba kabla) in 40-milimetrski pretvornik visoke ločljivosti omogočata natančno uravnoteženo doživetje poslušanja.

Za reprodukcijo zvočnega spektra v vseh njegovih vidikih se uporablja večstopenjska membrana MLF, katera zagotavlja natančno in linearno reprodukcijo, hiter odziv, visoko pasovno širino in visoko ločljivost zvoka. Poleg tega ima HD605N okvir z vibracijskim pretvornikom, ki zmanjšuje neželene vibracije. Rezultat je globok, obsežen bas in čisti visoki toni.

Individualna prilagoditev hrupu v okolju

Kot vemo, uživanje v glasbi nič ne moti bolj, kot nadležni okoljski hrup, kot so gradbena dela, hrup letal ali denimo zvok klimatskih naprav. Zunanje slušalke imajo tri aktivne stopnje preklica hrupa, od popolnega oklopa do sproščujočega in visoko koncentriranega dela ter zaznavanja pomembnih signalov v prometu in obvestil med potovanjem.

Nove Panasonicove slušalke omogočajo tudi, da se glasba ustavi in ​​Ambient Sound Enhancer poveča okoljski hrup. Ta omogoča način kratke komunikacije in interakcijo z okoljem, hkrati pa zagotavlja tudi varnost pri koncentraciji, na primer pri zmedenih območjih v prometu. Pri obveščanju je priročno tudi opozorilo, ki ga nudijo slušalke.

Prilagodljive možnosti uporabe

Za visokokakovostni brezžični prenos zvoka se uporabljajo različni kodeki, npr. LDAC in Qualcomm aptXTM HD. To zagotavlja izjemno kakovost zvoka prek povezave Bluetooth. HD605N lahko uporabljate tudi s priloženim kablom.

Integrirani mikrofon omogoča prostoročno delovanje pametnega telefona in aplikacijo, ki deluje preko glasovnega nadzora. Če večfunkcijski gumb pritisnete za tri sekunde med delovanjem, se na predvajalniku lahko aktivira ustrezni govorni asistent, na primer Siri na iPhoneu. Uporablja se lahko za spreminjanje nastavitev ali zahtevo za informacije, ne da bi morali imeti pametni telefon v roki.

Udobje na poti

Z visoko zmogljivo baterijo slušalke Bluetooth nudijo do 20 ur uživanja v brezžični glasbi. Poleg tega lahko funkcija Quick Charge, (kratko 15-minutno polnjenje), deluje do dve uri.

HD605N nudi visoko udobje nošenja slušalk, ki ga je mogoče individualno prilagoditi obliki glave in ušes. Ušesni »skodelici« so ergonomsko oblikovani in prijetno udobni. Za transport lahko ušesne skodelice položite na ravno in shranite v trdnem transportnem polju. Pri 268 gramih so slušalke precej lahke na glavi in ​​v potovalni vreči.

Panasonic HD605N slušalke

Tu je nekaj nasvetov za vas. Razmislite o teh šestih točkah in zagotovo boste našli prave slušalke zase:

  1. Razmislite, kdaj jih boste uporabljali.

Najprej se vprašajte, kdaj boste uporabljali slušalke. Iščete slušalke, ki jih lahko spravite v vašo torbico? Ali jih boste nosili v telovadnico za vadbo? Ali vas bodo slušalke spremljale na mednarodnih letalskih potovanjih?

  1. Nastavite proračun (in se ga držite).

Naredite nekaj raziskav in dobite sliko za cenovne razrede modelov, ki vam najbolj ustrezajo. Poraba bogastva na drage slušalke, ki se bodo polomile med vadbo, ni smiselna.

Tehnologija pogosto poteka po načelu, da dobiš tisto, za kar plačaš. Ko potrebujete le osnovne slušalke za poslušanje na poti, je cena za slušalke lahko precej nižja. Če želite slušalke, ki se bolj osredotočajo na zvestobo in kakovost zvoka, pričakujte, da boste ustrezno segli v denarnico

  1. Ali potrebujete protihrupne slušalke?

Odpravljanje hrupa je nujno zlo, če želite imeti slušalke za dolge lete ali podzemne železnice. Morda želite ušesom prihraniti bolečino z blokiranjem zunanjih zvokov, namesto da bi povečali glasnost. To je značilnost, ki jo lahko najdete v skoraj vsakem modelu.

  1. Kaj pa brezžične slušalke?

Druga možnost, ki jo je treba upoštevati, so brezžične slušalke. Še posebej za ljudi, ki želijo prožnost in veliko poslušanja na poti, je priložnost, da se znebijo žic, veliko olajšanje. Novi napredki z Bluetoothom so omogočili doseganje dobre kakovosti zvoka, vendar to običajno prinaša tudi višje stroške.

  1. Blagovna znamka ni vse (za večino ljudi).

Le peščica blagovnih znamk vodi trg slušalk. Na primer, Bose ima legitimne znanstvene poverilnice in Beats by Dre se ponaša z resnično podporo zvezdic. Oba imata tudi cenovne oznake. Blagovna znamka bo resnično le glavni dejavnik za nakupovalce, ki se želijo čim bolj približati stereo izkušnji zvoka. Ti avdiofili imajo verjetno že nekaj blagovnih znamk v mislih: Sennheiser in Grado sta ponavadi na seznamu za kakovost in ceno.

Pripravil: Marko Vidrih

 

dolenjske lekarne
Panasonic: Brezžične slušalke in nasveti
1 od 3
Slušalke
Slušalke
Slušalke
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.