• 13.03C Novo mesto
  • 03:32
  • Ned, 07.06.2020

Kako objaviti spletno stran kar z mobilnega telefona?

Danes veliko ljudi, povezanih z internetom, uporablja samo pametni telefon brez osebnega računalnika. Medtem ko nekatere knjižnice in internetne kavarne nudijo brezplačen dostop do računalnika, je lažje, če imate kadar koli omogočen dostop do orodij, ki jih potrebujete.

Če želite ustvariti spletno stran, imajo storitve, katere vam bomo v nadaljevanju predstavili, popolnoma funkcionalne mobilne spletne aplikacije, ki vam omogočajo, da gradite, objavljate in urejate svoje spletne strani v celoti kar iz vašega telefona.

Prednost pri tem je, da se vaše delo shrani s storitvijo, ki jo uporabljate, zato je vse kar morate, če želite na javnem računalniku narediti podrobnejše spremembe, to da se prijavite v svoj račun in nadaljujete z delom na spletni strani.

GoDaddy

Izdelovalec spletnih strani GoDaddy deluje neposredno z njihovega spletnega mesta. Na voljo so številne teme, ki jih lahko uredite, imate pa tudi možnost predogleda za mobilne in namizne različice spletne strani. Ne pričakujte popolne prilagoditve ali izjemne izkušnje z mobilnimi napravami, vendar je spreminjanje vaše spletne strani precej dobro videti.

Vsak element lahko uredite, da spremenite slog, dodate nove dele na vsako stran in nastavite več strani z menijsko vrstico na vrhu.

Imajo celo dokaj osnovno rešitev za preprosto posodabljanje vsebine na blogih, ki jo lahko postavite na ločeno stran.

WordPress

 

WordPress je kralj spletnih blogov, ki je idealen za spletne strani, ki potrebujejo redno posodobljene vsebine, ponuja pa tudi mobilni urejevalnik spletnih strani. Privzeta tema je osnovna in »čista«, vendar pa jo lahko prilagodite ali zamenjate s katerokoli drugo WordPress temo. Upravljanje strani je preprosto, urejevalnik objav pa je zelo prilagojen mobilni aplikaciji.

Tudi objava vaše spletne strani je preprosta; v manj kot desetih minutah namreč lahko že vzpostavite osnovni spletni blog.

Nudijo osnovno brezplačno gostovanje in brezplačno domeno .wordpress.com. Brezplačno spletno mesto bo sicer označeno z WordPress. Plačilo za spletno mesto pa odstrani to blagovno znamko in vam omogoči premijsko domeno.

Weebly

Weeblyjev mobilni urejevalnik spletne strani uporablja izvirno aplikacijo, ki jo lahko prenesete iz trgovine Google Play, kar pomeni, da lahko uredite svojo spletno stran tudi, ko ste brez povezave, nato pa, ko se spet povežete s spletom, tudi objavite spremembe. Osredotočajo se na e-trgovino in je brezplačen za osnovna spletna mesta. Če želite prodajati izdelke na vaši spletni strani, pa zahtevajo, da plačujete simbolično mesečno premijo.

Marko Vidrih