• C Novo mesto
  • 12:42
  • Ned, 13.06.2021

Številni Slovenci nedosegljivi! Tole so sporočili iz Telekoma Slovenije

Po državi je danes prišlo do izpada mobilnih in fiksnih storitev Telekoma Slovenije. Kot so sporočili iz družbe, težave že odpravljajo, za povzročene nevšečnosti pa se opravičujejo. Vzroka za izpad storitev v družbi ne navajajo. Nekaj ur kasneje so po današnjih občasnih težavah v delovanju storitev telekomunikacijskega operaterja sporočili iz družbe, omrežje spet nemoteno deluje. Uporabnikom se opravičujejo za nevšečnosti in se zahvaljujejo za razumevanje.

Kaj pa omrežje 5G?

A ni jih malo, sodeč po komentarjih, ki sumijo da je za izpad kriva novost! Uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije lahko od včeraj naprej uporabljajo tehnologijo 5G. Storitev ponujajo v obstoječem frekvenčnem spektru 2600 MHz (to pomeni, da mora vaša naprava, denimo telefon, podpirati to frekvenco), načrtujejo pa, da bodo do konca leta s 5G v obstoječem frekvenčnem pasu pokril 33 odstotkov prebivalstva.

Še to od včeraj naprej je na voljo tudi paket 5G, ki vključuje 300 gigabajtov prenosa podatkov. Stane 28,99 evra, uporabljajo pa ga lahko tisti, ki bodo imeli opremo (mobilni telefon), ki bo 5G v tem frekvenčnem pasu tudi podpirala. 5G si bodo lahko vklopili tudi drugi uporabniki. Cena? »Od 1. januarja 2021 bo mesečna naročnina 3 evre na paketih NekiNeki oz. 6 evrov na vseh ostalih mobilnih paketih.«

NaDlani.si; Foto: Pixbay