• C Novo mesto
  • 06:41
  • Čet, 09.02.2023

Najboljši tiskalnik in večnamenska naprava za vašo domačo pisarno

Večina domačih pisarn ima zelo različne potrebe in nižje proračune za tiskanje, kot večje pisarne. Barvnega tiskanja v večini primerov ne bo veliko, vendar če ga potrebujete za letak, plakat ali karkoli drugega, zato je morda bolje, da vam je na voljo.

V mnogih velikih trgovinah ali celo lokalnih supermarketih lahko kupite osnovni tiskalnik za samo 40 evrov. Če natisnete le nekaj strani na mesec, je morda eden izmed teh modelov najboljši – in so dovolj poceni, da jih zavržete, ko se uničijo. Po drugi strani pa, ko vam zmanjka črnila oziroma kartuše, bi vas to lahko stalo skoraj enako, kot ste odšteli za tiskalnik.

Tukaj so nekateri modeli tiskalnikov večjih prodajalcev – za skromne potrebe tiskanja tipične domače pisarne. Če razmišljate o primernosti, si oglejte ceno, zmogljivost kartuš za črnilo ali tonerja in predlagano mesečno število tiskov. Mesečni delovni cikel je lahko nekajkrat večji od priporočenega, vendar, če nenehno presegate ta znesek, lahko pričakujete, da bo imel vaš tiskalnik zelo kratko življenjsko dobo.

Upoštevajte tudi ceno na tiskano stran tiskalnika ali večfunkcijskega tiskalnika. To je manj pomembno, če tiskate le majhen obseg strani na mesec, toda na trgu pod 250 evri, so lahko kartuše ali tonerji z večjo količino na dolgi rok cenejši, če tiskate veliko vsak mesec. Druga stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da se črnilo v brizgalnih tiskalnikih lahko posuši v tiskalni glavi, če ničesar ne tiskate več tednov. Teh težav denimo laserski tiskalnik nima. Za mobilno tiskanje iz telefona ali tabličnega računalnika vsi izbrani tiskalniki (razen HP Tango X) ponujajo Apple AirPrint in Google Cloud Print. Tango X ponuja mobilno tiskanje s programom HP Smart App, ki je na voljo za iOS in Android.

Če potrebujete več kot samo tiskanje, kupite napravo »All-in-One«. Te nudijo tako skener kot tudi tiskalnik, tako da lahko optično preberete, kopirate in (na nekaterih modelih) pošiljate in sprejemate fakse. Ogledali smo si veliko tiskalnikov in večnamenskih naprav, tukaj pa so na voljo naši izbirni stroji, katerih cena je 250 evrov ali manj.

Najboljši tiskalnik za domače pisarne: Brother HLL3210CW kompaktni digitalni barvni tiskalnik

Tiskalnik Brother HLL3210CW Compact Digital Color

Tiskalnik Brother HLL3210CW Compact Digital Color

Brother HL-L3210CW zagotavlja odlično barvno tiskanje po dostopni ceni.

Včasih ne potrebujete pripomočka, ki lahko skenira in kopira – potrebujete le lep barvni tiskalnik. Brother HLL3210CW lahko ustreza opisu. Ta kompaktni barvni tiskalnik tiska s hitrostjo 19 strani na minuto v enobarvnem in barvnem formatu. Uporablja tudi visoko zmogljive kartuše s tonerjem, ki ohranjajo nizke stroške tiskanja. Tako kot pri številnih nižjih cenah tiskalnikov, morate pri nekaterih funkcijah delati kompromise. V tem primeru je to dvostransko (obojestransko) tiskanje, vendar za mnoge domače pisarne to ne bo problem.

HLL3210CW je dobra, brezhibna naprava in če natisnete več kot le nekaj strani na mesec, boste cenili velik »pladenj« za papir z zmogljivostjo 250 listov. Začetne kartuše, ki so priložene tiskalniku, vam bodo priskrbele približno 1000 strani tiskanja, enota kartuše pa je dobra za 18.000 strani, zato je ne boste kar nekaj časa zamenjali.

Ne zamenjajte HLL3210CW za laserski tiskalnik. Uporablja LED, ne lasersko tehnologijo, zato je hitrost tiskanja enaka za enobarvno ali barvno. Mehanizem LED potrebuje tudi manj delov kot enakovreden laserski tiskalnik, zato je zelo zanesljiv.

Tiskalnik daje največji mesečni možen tisk do 30.000 strani. Priporočeni mesečni tiskani obseg 1500 strani pa je je bolj realističen – to so trije listi papirja na dan.

Najboljše ekonomično večnamensko brizgalno količinsko tiskanje: Epson Expression ET-2750 EcoTank Supertank All-in-One

Tiskalnik Epson Expression ET-2750 EcoTank Supertank All-in-One

Tiskalnik Epson Expression ET-2750 EcoTank Supertank All-in-One

Tiskalnik Epson Expression ET2750

Expression ET-2750 ima kartuše za črnilo in ne kartuše kot jih poznamo.

Epson je bil eden prvih prodajalcev v ZDA, ki je ponudil tiskalnike s črnilom. Tiskalniki EcoTank namesto zamenljivih kartuš uporabljajo rezervoar za ponovno polnjenje. Epsonovi paketi črnilka so na voljo v steklenicah s štirimi barvami črnila. Ko zmanjkuje določenega črnila, samo razstavite steklenico in stisnite več v rezervoar. Steklenice in posode so zaklenjene, zato napačne barve ne morete nenamerno vstaviti v rezervoar. Steklenice so zasnovane tako, da ne morejo puščati, ko polnite.

Tiskalnik ET2750 ponuja možnosti tiskanja, skeniranja in kopiranja, vendar nima možnosti za faksiranje, ki jo lahko najdete na drugih strojih po tej ceni. Epson trdi, da bodo priložene steklenice s črnilom mnogim uporabnikom zagotovile dve leti tiskanja ali do 6.500 črnih strani in 5.200 barvnih strani.

Ko je čas za zamenjavo steklenic, ne boste dobili udarca z napihnjenimi cenami. Zamenjava steklenic stane 20 $ za črno in 13 $ za vsako barvo.

Povezovanje naprave ET-2750 je preprosto in večfunkcijski tiskalnik ponuja Wi-Fi, Wi-Fi Direct in USB z mobilnimi aplikacijami, vključno s funkcijo AirPrint in Google Cloud Print. Epson ima tudi svojo mobilno aplikacijo za tiskanje, tako da lahko tiskate iz večine mobilnih naprav od koder koli.

Tiskalnik ET-2750 ni najhitrejši tiskalnik svoje vrste. Z njim lahko natisnete 10,5 strani na minuto v črni ali 5 strani na minuto v barvi izvedbi, vendar pa ne ponuja obojestranskega tiskanja. Nima samodejnega podajalnika dokumentov (ADF), zaradi česar je pogosto neprimeren, če morate pogosto skenirati ali kopirati dolge dokumente.

Najboljši večnamenski tiskalnik do 250 evrov: HP LaserJet Pro MFP M29w

Tiskalnik HP LaserJet Pro MFP M29w

Tiskalnik HP LaserJet Pro MFP M29w

Tiskalnik HP LaserJet Pro M29w.

HP LaserJet Pro M29w je cenovno dostopen enobarvni večnamenski tiskalnik.

Laserski tiskalniki so še vedno zelo sprejemljiva izbira za domačo pisarno, še posebej, če so cene tako privlačne kot pri HP LaserJet Pro MFP M29w. M29w je naprava All-in-One (AiO), kar pomeni, da ne le tiska, ampak tudi skenira in kopira. Pri tej ceni žrtvujete barvno in obojestransko tiskanje, v zameno pa dobite AiO, ki je zelo majhen za laserski tiskalnik. Meri le 14,2 x 10,4 x 7,8 cm, kar pomeni, da ga lahko postavite praktično kjerkoli. Tudi natisne kar hitro – 19 strani na minuto. Kot pri večini HP-jevih tiskalnikov, vam aplikacija Smart omogoča preprosto tiskanje iz pametnega telefona ali tabličnega računalnika, tiskalnik pa se poveže prek Wi-Fi, Wi-Fi Direct in USB.

Kot pri večini HP-jevih laserskih tiskalnikov za majhne pisarne, M29w uporablja kartušo s tonerjem, ki vključuje tudi fotokonduktorski boben, tako da lahko preprosto vstavite kartušo in začnete tiskati. Nadomestne kartuše stanejo približno 50 evrov od HP-ja, manj pa, če uporabljate kartuše drugih proizvajalcev (približno 35 evrov. HP-jev priporočeni mesečni obseg sega od 100 do 1000 tiskanih strani.

Obstaja ena stvar, o kateri je treba razmisliti, če imate veliko večstranskih skenov ali kopij. M29w nima samodejnega podajalnika dokumentov (ADF), zato morate vsak dokument, ki ga skenirate ali kopirate, položiti na stekleno ploščo. Če je to stanje, s katerim se pogosto soočate, je lahko drugačen model boljša izbira.

Najboljši črno-beli laserski tiskalnik: Brother MFC-L2710DW

Tiskalnik Brother MFC-L2710DW

Tiskalnik Brother MFC-L2710DW

Brotherjev tiskalnik ML-C2710dw

Brother MFC-L2710DW ponuja hitro hitrost in je polno delujoča večnamenska naprava.

Ko res potrebujete hiter tiskalnik in ne potrebujete barvnih natisov, je Brother MFC-L2710DW odlična izbira. Lahko natisne do 32 strani na minuto, predal za 250 listov papirja pa pomeni, da se med dolgim ​​tiskanjem ali kopiranjem ni treba ponovno polniti. MFC-L2710DW je štirifunkcijski All-in-One. Omogoča tiskanje, kopiranje, optično branje in faksiranje, kot tudi obojestransko tiskanje, tako da lahko tiskate na obe strani lista papirja. Na voljo je tudi enojni podajalnik za težje medije, kot so kartice ali ovojnice.

Če pogosto tiskate dolga poročila ali skenirate ali kopirate več strani, boste cenili samodejni podajalnik dokumentov za 50 listov. Za mobilno tiskanje iz telefona ali tabličnega računalnika, MFC-L2710DW podpira aplikacije Apple AirPlay, Google Cloud Print in Brotherove mobilne tiskalne aplikacije. MFC-L2710DW je enostaven. Imate izbiro USB, Wi-Fi, Wi-Fi Direct ali Ethernet, zato boste lahko našli svoj AiO od koder koli.

Avtor: Marko Vidrih