• C Novo mesto
  • 12:36
  • Ned, 13.06.2021

Uporabljate kodo nekoga drugega in ne živite skupaj? Netflix se je temu odločil narediti konec

Mnogi od nas gledamo Netflix, Amazon, HBO in delimo gesla s prijatelji, ker roko na srce, kdo bi plačal vse te storitve pretakanja. Toda Netflix želi temu narediti konec.

Ideja vseh teh servisov je, da imamo lahko več profilov, da si lahko člani gospodinjstva v miru ogledajo njihovo vsebino, vendar se to zlorablja in pretočni velikan je začel testirati pošiljanje opozoril gledalcem, ki v njihovi bazi podatkov niso uporabniki. To so tisti, ki so na zaslonih videli sporočilo »Če ne živite z lastnikom tega računa, potrebujete svoj račun, da ga lahko še naprej gledate.« Uporabniki lahko nato potrdijo dostop do računa z vnosom kode, ki jo bodo prejeli prek sporočila ali e-pošte.

Netflix je za BBC dejal, da gre za test, ki so ga zasnovali za zagotovitev, da imajo tisti, ki uporabljajo Netflix, dovoljenje za to. Še vedno ni uradne odločitve, ali naj se ta praksa dejansko izvaja. Sploh ni znano, koliko ljudi, ki uporabljajo njihovo storitev v nasprotju s pravili uporabe storitve. Mimogrede, Netflix je lani število svojih uporabnikov povečal za 37 milijonov, zdaj ima več kot 200 milijonov uporabnikov po vsem svetu.

NaDlani.si; Foto: Unplash