• C Novo mesto
  • 18:44
  • Čet, 11.08.2022

Uporabniki se pritožujejo: Facebook in Instagram spet ne delujeta, prav tako WhatsApp in Messenger

Zdi se, da imajo družabna omrežja spet težave pri delu in to le nekaj dni po tem, ko so Facebook, Instagram in WhatsApp doživeli velik padec, ko kar šest ur niso delovali. Vzrok je bila napaka med rutinskim vzdrževanjem v njihovem omrežju podatkovnega centra.  Po poročanju Down Detectorja ima Messenger težave s pošiljanjem sporočil, na WhatsApp najbolj ‘štekajo’ aplikacije, Instagram ima tudi s težavami pri povezovanju s strežnikom, kar zadeva Facebook, so uporabniki večinoma poročali o težavah s samo spletno stranjo, nato o aplikaciji in prijavi v profil.

Nekaj ​​dni po največjem padcu v zgodovini

Downdetector ob tem dodaja, da je več kot 36.000 ljudi v petek poročalo o težavah z Instagramom. Prav tako je bilo prijavljenih več kot 800 težav s Facebook Messengerjem. Padec družbenih medijev v ponedeljek je bil največji v zgodovini. Milijarde uporabnikov niso mogle dostopati do Facebooka, Instagrama in WhatsAppa.

Okoli 21.30 so se na Twitterju oglasili z Instagrama. »Vemo, da imate nekateri trenutno težave z Instagramom. Žal nam je in trudimo se, da bi vse čim prej popravili,« so zapisali. Podobno so objavili tudi na Facebooku. Zapisali so, da se zavedajo, da imajo uporabniki težave in da si prizadevajo, da bi aplikacija spet delovala. »Opravičujemo se za nevšečnosti,« so dodali.

NaDlani.si; Foto: Pixbay

mkt sevnica