• C Novo mesto
  • 17:16
  • Sob, 04.12.2021

YouTube Music – raziskovanje sveta glasbenih novosti

YouTube music je nova glasbena aplikacija, ki je namenjena za pretočno predvajanje glasbe. Je sicer precej sveža različica, ki so jo dali na trg k že obstoječim podobnim aplikacijam kot so Spotify, Apple Music in Deezer, toda kot kaže, je že na dobri poti do velikega števila uporabnikov.

Glasbene novosti z aplikacijo YouTube Music

Glasbena industrija je že vrsto let zelo dobičkonosen posel, toda brez upoštevanja sprememb, ki globalno narekujejo trende, pa tudi nje niso obšli trendi digitalizacije. Svoje delovanje je v zadnjih letih kar krepko priredila in podkrepila tudi v tehnoloških novostih, saj je med drugim domet s področja glasbe in drugih medijev, veliko bolj efektiven v modernejših digitalnih verzijah.

Novih možnosti in priložnosti na račun sprememb, pa se zavedajo tudi različni ponudniki raznovrstnih storitev in aplikacij med katerimi je trenutno vsekakor pri vrhu s svojimi storitvami tudi Google, ki hitijo z različnimi storitvami na trgu, s katerimi uporabnikom še razširijo obzorja. Z aplikacijo YouTube Music, so tako poskrbeli, da glasbenim navdušencem še bolj približajo svet glasbe.

YouTube Music

YouTube Music

Različni koncerti, ki jih slišimo v živo imajo sicer svoj čar, toda če si lahko podoben užitek kot smo ga bili deležni v živo, pričaramo tudi preko različnih glasbenih platform, kanalov in aplikacij, pa še toliko boljše, saj lahko v hipu preidemo na zanimiv plesni in glasbeni večer kar tako, mimogrede s pomočjo aplikacije YouTube Music.  YouTube music omogoča storitev ogleda in poslušanja originalnih albumov, videospotov, nastopov v živo in podobno.

Kot uporabniki različnih aplikacij, ki nam omogočajo to s čimer si lahko omogočimo več in hitreje, smo z aplikacijo YouTube Music, ki nam omogoča, da dobimo željeno pesem, videospot, posnetek koncerta ali kaj drugega, tako rekoč na dosegu roke oziroma drsljaja na telefonu ali računalniku, res zadovoljni.

Je YouTube Music zastonj?

YouTube Music je zaenkrat zastonj, saj je v to vključeno tudi predvajanje oglasnih vsebin, ki znajo kar precej zmotiti poslušanje in gledanje različnih vsebin. V kolikor  ste glasbeni navdušenci, ki redno spremljate različne glasbene vsebine tudi po YouTube platformi,  pa ste verjetno med brskanjem že naleteli na možnost, da si za en mesec brezplačno prenesete YouTube Music Premium, ki je kot nadgranja YouTube Music. Zaenkrat je možnost, da si YouTube Music Premium za pokušino prenesete za brezplačno uporabo za en mesec, po enem mesecu pa se odločite, če boste to opcijo tudi obdržali ali pa šli nazaj na osnovno YouTube Music varianto.  Po mesecu dni brezplačnega preizkusa je cena 5, 99 evrov na mesec. Naročilo lahko prekličete kadarkoli.

V čem se YouTube Music Premium razlikuje od YouTube Music?

YouTube Music je aplikacija za pretočno predvajanje glasbe, ki je zaenkrat brezplačna, saj se financira predvsem iz oglasih sporočil, vendar pa ne omogoča dodatnih storitev, kot jih polni paket YouTube Music Premium. Poleg tega pa, četudi ste brez interneta in imate izbran paket YouTube Music Premium, lahko s prenesenimi vsebinami brez ovire poslušate izbrano.

YouTube Music

YouTube Music

YouTube Music Premium omogoča možnost predvajanja različnih vsebin brez oglasnih sporočil in povezave tudi pri izklopljenem zaslonu. Tako, da četudi ste na poti in brez internetne povezave imate še prenesene vsebine, poleg tega pa vam aplikacija tudi  samodejno prenese najljubše pesmi. Prenašanje in predvajanje v ozadju sta možni v aplikacijah YouTube za Android in IOS. Aplikacijo si lahko prenesete s platforme Play Store ali App Store.

YouTube Music Premium je na voljo v mobilnih napravah in prav tako na namiznih računalnikih. Novost pri aplikaciji je tudi ta, da lahko poiščete pesem, četudi se ne morete spomniti kako se že imenuje. To lahko naredite na primer tako, da vpišete v iskalnik: »Tista pesem z žvižganjem« ali »tisti hip hop na ulici,« kar je vsekakor priročno za vse »pozabljivce«.

Brez glasbe bi bilo življenje vsekakor precej bolj pusto in nezanimivo, zato si jo privoščimo v meri, ki nam ustreza in kakršna koli izbira že to je, ter po katerem koli načinu. Pa naj bo to preko različnih aplikacij, kanalov na internetu, dobrega starega radia ali česarkoli drugega, mogoče si jo zabrundamo celo sami. Pa obilo užitkov pri poslušanju.

Vir slik: Pixabay

Avtor: M.V.