• -1.91C Novo mesto
  • 02:42
  • Pet, 03.04.2020

Gasilske igre brez meja in prevzem novega vozila – FOTO

Gasilci PGD Veliki Cirnik so v soboto, 15. julija, že 21. leto zapored pripravili Gasilske igre brez meja. Tekmovanja se je udeležilo 15 ekip iz širšega okolja. Tekmovalci so se pomirili v treh igrah, ki so vsako leto različne, ena izmed njih pa vedno poteka s staro ročno brizgalno.

VELIKI CIRNIK – Po zabavnem tekmovanju so v uporabo prevzeli novo gasilsko vozilo GVM-1 s štirikolesnim pogonom, kar je bila dolgoletna želja društva, saj bodo odslej lahko zagotovili boljšo požarno varnost.

E-šalon gasilcev na čelu s poveljnikom društva Jankom Kosom je prišel na prizorišče, kjer je Pevski zbor Društva vinogradnikov Malkovec zapel Zdravljico in prireditev odprl. Zapeli so še nekaj pesmi, nato pa je zbrane nagovoril predsednik društva Jože Zaplatar: »Za nas je bil v zadnjem obdobju cilj opremiti društvo z vozilom, ki bo zadostovalo našim potrebam. Kot veste, je območje našega društva hribovito in marsikje težko dostopno in smo potrebovali vozilo s štirikolesnim pogonom. Kljub temu, da smo o tem razmišljali že dlje časa, so bile naše besede o novem kombiju že v letošnjem letu nepredstavljive. Ob koncu lanskega leta se je ponudila priložnost, ki smo jo zagrabili z odprtimi rokami in nam je uspelo uresničiti naše sanje. Čeprav se zdaj zdi, da smo postorili vse, kar je bilo potrebno, nas tudi v prihodnje čaka veliko dela. Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo izpolnjevati naše poslanstvo.«

Nekaj besed sta vsem namenila tudi župan občine Sevnica Srečko Ocvirk in predsednik Gasilske zveze Sevnica Vinko Knez, prisoten pa je bil tudi poveljnik Gasilske zveze Sevnica in regijski poveljnik Gašper Janežič.

Ob prevzemu vozila svojemu namenu so se zahvalili vsem gasilkam, gasilcem, društvom, donatorjem, krajanom, gasilski zvezi, občini in krajevni skupnosti ter vsem, ki so pripomogli k ustvarjanju zgodovine društva. Pred prevzemom vozila je gospod župnik Jakob Trček vozilo blagoslovil, da bodo vsi kilometri z njim opravljeni srečno.

Boter vozila gospod Janez Valant je bil zaradi zdravstvenih težav žal odsoten, zato je v njegovem imenu ključe vozila poveljniku predal skrbnik vozila Mirko Koritnik, poveljnik pa jih je izročil šoferju Tomažu Remarju, ki je kombi tudi preizkusil in vsem obiskovalcem pokazal, da deluje.

Sledila je razglasitev rezultatov: slavila je ekipa Na hitro zbrani Trebelani, 2. mesto so dosegli gasilci PGD Primož, 3. pa PGD Krmelj. Ženska ekipa je bila tokrat le ena, vendar so gasilke iz PGD Zabukovje kljub temu dokazale, da so si pokal res zaslužile.

Po uradnem delu pa je sledil zabaven večer, kjer so se zavrteli ob zvokih ansambla Nebo.

Vir in foto: PGD Veliki Cirnik

Gasilske igre brez meja in prevzem novega vozila – FOTO
1 od 39
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.