• C Novo mesto
  • 21:12
  • Sob, 13.08.2022

Romantična Kranjska Gora kot še nikoli – Festival Poletne noči 2022

Petki, sobote in nedelje so julija in avgusta rezervirani za zahode pod hribi in ritme najboljše glasbe v Kranjski Gori. Poletne noči v Kranjski Gori se začnejo 1. julija in trajajo vse do konca avgusta.  

kranjska gora

Romantični zahodi v Kranjski Gori.

Festival Poletne noči 2022 v Kranjski Gori

Ko vršace nad Kranjsko Goro julija in avgusta sončni zahod obarva v najlepše barve, zaživi tradicionalni festival Poletne noči. V preteklosti bolj poznan kot festival Poletje pod Vitrancem. Razlog za preimenovanje je dodana nova lokacija in sicer Trg Olimpijcev v Mojstrani.

Priljubljena promenada na ulicah Kranjske Gore

Festival na ulice in trge vabi domačine in turiste z glasbenimi koncerti uveljavljenih in manj uveljavljenih glasbenikov in glasbenic ter glasbenih skupin. Zabavali na ulicah se bomo že ta vikend.

kranjska gora

Večerni sprehodi ob zahodu čez mesto.

Na festivalu nas bodo ob vikend večerih zabavali lokalni in slovenski glasbeniki. Tako, namreč dobijo možnost mladi neuveljavljeni oz. manj uveljavljeni bandi, da se predstavijo širši množici. Trg pred cerkvijo v Kranjski Gori je poznan kot zelo priljubljena promenada in se ob večerih napolni s sprehajalci, ki ob sončnem zahodu uživajo ob glasbenih ritmih med sprehodom skozi Kranjsko Goro.

Poletni večeri pod veličastnimi hribi

Poletne noči so pod veličastnimi hribi, na nebu tisočerih zvezd ter dobri glasbi res nekaj posebnega. Tako kot vsako poletje se bo za vsakega nekaj našlo. Začeli bomo na novi lokaciji na Trgu Olimpijcev v Mojstrani, v petek, 01. julij 2022 ob 20. 30 uri s koncertom Pihalnega orkestra Jesenice-Kranjska Gora, ker je prav da podpiramo lokalne glasbenike kot tudi orkestre.

kranjska gora

Program Poletnih večerov – Kranjska Gora 2022.

Že naslednji dan bo obiskovalce festivala na noge dvignila priznana glasbena zasedba The West band, nadarjena ekipa kreativnih glasbenikov, ki skupaj nastopajo že od leta 2000. Ponašajo se s svojimi tehničnimi sposobnostmi in glasbeno vsestranskostjo in s svojim ekskluzivnim zvokom podirajo meje.

V nadaljevanju meseca julija se bodo v sklopu že 5. festivala Alpsax po vrsti,  katerega glavni namen je omogočiti mladim glasbenikom, da tudi med počitnicami ohranijo stik z glasbo in svojim inštrumentom, predstavili udeleženci poletne šole za saksofon.

kranjska gora

Dolgi brezskrbni poletni večeri.

Kitare, rock, romantika in klasika

V nadaljevanju se bodo na odrih v Kranjski Gori in v Mojstrani predstavili še glasbena skupina Panda, ki je na sceni že dolgih 35 let, pa stara znanka festivala Poletne noči kantavtorica, pevka, kitaristka in skladateljica s Prevalj na Koroškem, Ditka. Predstavili se bo tudi igrivi rockerji Spoonful, na železnem repertoarju katerega se najde kar nekaj izbranih klasik pravega črnskega bluesa, zabavali vas bo tudi mladi, »gajstni« fantje iz lokalne glasbene skupine Gajst’n band in kranjskogorski pevec Anzhe.

Mesec julij pa bo sklenila Skupina El Camino, repertoar te glasbene skupine obsega pester nabor priredb svetovno znanih uspešnic, ki so se za večno zapisale v zgodovino glasbe.

kranjska gora

Med nastopajočimi na Festivalu poletne noči 2022 tudi . . . KLIKNI IN PREVERI _ kdo vse?

In tako se bo tudi letos pelo in plesalo ob dobrih zvokih vse petke, sobote in nedelje – v juliju od 20.30 ure naprej,  ter vse vikende do sredine meseca avgusta.

Razpored koncertov je objavljen na spletni strani, kjer bodo objavljene tudi morebitne spremembe programa.

kranjska gora

Poletne noči v Kranjski gori 2022.

Vabljeni!

S.B., TIC Kranjska Gora (foto: TIC KG)