• C Novo mesto
  • 19:55
  • Pet, 22.09.2023

»Seks in ljubosumnost« prihaja v Mokronog

To nedeljo, 11. junija, v Mokronog prihajajo gledališčniki iz Teatra Rajhenburškega, ki bodo nastopili s svojo najnovejšo celovečerno predstavo. Uprizorili bodo komedijo znanega francoskega avtorja, Marca Cammoletija, z naslovom »Seks in ljubosumnost«. Predstavo so premierno odigrali 31. marca, na domačem odru v Brestanici. Na premieri in reprizi so dvorano napolnili do zadnjega kotička. Nato so nastopili še na največjem odru v Posavju – v Kulturnem domu Krško in tako ponovno uspeli nasmejati gledalce. S predstavo so gostovali tudi na Veliki dolini, to nedeljo, 11. junija ob 18.uri, pa bodo ogreli oder Kulturnega doma Mokronog.

Z igro se je Teater Rajhenburški, po oceni letošnje strokovne selektorice Linhartovega srečanja gledališčnih skupin, uvrstil med tri najboljše predstave regije Dolenjska, Bela krajina in Posavje.

V komediji nastopajo: Matej Krmelj, Matej Ulčnik, Mojca Kranjec, Kristina Virant Krmelj, Karmen Kerle in Nina Župevc, pod režijo pa se je podpisala Margareta Marjetič.

Pravijo, da je vsebina zabavna in dinamična, zgodba pa gre tako: Bernard odkrije, da ga žena vara. Z zvijačo organizira srečanje na štiri oči z njenim ljubimcem Robertom in ga postavi pred izbiro: ali ga bo ubil ali pa mu naj pripelje za kompenzacijo svojo ženo. Robert izbere drugo možnost, a na dogovorjeno večerjo pripelje namesto žene plačano spremljevalko. Vse se odvija v dogovorjeni smeri, dokler se nenadoma ne pojavi Robertova prava žena. Nastane vrsta zapletenih situacij, izmikanj in zapletov. Robert se iz kazanove vse bolj spreminja v osmoljenca, Bernard pa zvito pretkano razvija svojo ljubezensko prihodnost.

Vstopnice za gledališko predstavo bo možno kupiti na dan predstave eno uro pred dogodkom.

Z igro načrtujejo gostovanja po celi Sloveniji tudi v prihodnji sezoni 2023/2024.

Vir in foto: Teater Rajhenburški