• C Novo mesto
  • 06:44
  • Ned, 03.03.2024

Ta vikend vsi smučamo na Gačah

Če si med tistimi, ki ti ne zmanjka energije za športno preživet vikend ti sporočamo, da se ta vikend začne smučarska sezona na Gačah. Odvijal se bo Worl Snow Day Gače 2022!

gače

Smučarska sezona 2022.

gače

Podlaga za otvoritvene spuste je pripravljena.

 

Svetovni dan snega – gas na Gače

V soboto, 15. januarja 2022 se boste že lahko zapeljali po dobro pripravljenih progah tudi na nižje ležečem smučišču Gače. Vreme je namreč končno poskrbelo za razmere, ki omogočajo pripravo podlage, saj so temperature padle, sneg pa je končno dovolj pobeli tudi vzpetine na nižjih nadmorskih višinah. Worl Snow Day Gače 2022 bo na Gačah pravo doživetje.

gače

Dan za družine.

Na svetovni dan snega Gače 2022 bodo na Gačah priredili brezplačne tečaje smučanja pod okriljem smučarkega društva. Udeleženci boste lahko preizkusili najnovejšo opremo različnih proizvajalcev. Na dogodku bo potekala otroška tekma v smučanju in deskanju. Ob koncu dogodka bo sledila velika zabava, katero bodo proslavili z nagradami in darili.

gače

Smučarski vikend.

Proge

Gače odpirajo svoje proge, da se po njih lahko spustiš tudi ti. Smučarski center Gače se namreč nahaja na nadmorski višini od 700 do 965 metrov, kjer skrbijo za rekreativni alpsko smučarski in tekaški pobeg. Na Gačah lahko smučajo tako začetniki kot tudi tekmovalci. Teren smučišča je zelo raznolik. Prečudovit razgled na Gačah vam bo med smuko večkrat odvzel kakšno minuto smučanja, saj se razlega preko Dolenjske, Bele krajine vse do Triglava.

gače

Zemljevid prog.

Gače kot smučišče imajo 2800 metrov dolgo progo z višinsko razliko 550 metrov, kar omogoča vožnjo superveleslaloma. Imajo trosedežnico in 5 vlečnic s katerimi lahko prepeljejo do 5400 smučarjev na uro.

Odpiralni čas in cene

 Smučišče Gače bo od sobote 15.1.2022 odprto vsak dan od ponedeljka do nedelje med 9-16h, do zaprtja smučarske sezone 2022.

gače

Cenik smučarske sezone na Gačah.

 Na samem smučišču vam v izposojevalnici nudijo vso smučarsko in drugo snežno opremo zavarno in udobno smuko ter hitri smučarski servis.

Ekipni duh na Gačah.

Šola smučanja

Na smučišču Gače delujeta dve smučarski šoli, Smučarskega društva Gače in SD Krka Rog. Obe šoli ponujata zelo različne programe z učenje alpskega smučanja ter deskanja.

Smučarska šola je aktivna tudi to sezono.

Organizirajo tudi počitniške tečaje in individualno učenje smučanja. Tečaji smučanja so primerni za vse generacije.

Učitelji smučanja na Gačah si prizadevajo, da je učni proces smučanja za otroke zabaven, saj je učenje na ta način veliko bolj uspešno. Njihov cilj je, da se tečajnik rad vrača na strmine. S smučarski šoli delujejo bivši smučarski tekmovalci, športni pedagogi in trenerji smučanja z bogatimi mednarodnimi izkušnjami.

Aktivni učitelji in ostala ekipa.

Tek na smučeh

Tekaška proga ima izhodišče pod smučiščem in poteka po gozdni poti Kočevskega roga . Dolga je 2.900m, ima vzpona 40m in je primerna za začetnike, prav tako pa tudi za zahtevnejše tekače.

Tudi po žaru bo dišalo

Na smučišču Gače se gostinstvo odvija na dveh lokacijah. V Koči Gače se lahko  grejete v objemu kamina,  postrežejo pa vam vse od palačink do golaža. Višje od Koče Gače, na sončni terasi Bifeja Gače, pa vam ob lepih dnevih točijo zimske koktejle in pečejo burgerje. Sončna očala so obvezna oprema za dober užitek pri njih. Neposredno ob smučišču pa najdete tudi Bife Gače, ki ponuja tako prehrano kot pijačo.

gače

Na Gačah nikoli lačni.

Gostija na višini – gasa na Gače

Pravi športnik in zabavljač tudi rad dobro je. Med najbolj iskanimi pri njih so jedi na žlico in teh nemanjka. Med jedmi z žara je priljubljena Gaška dilca (vsebuje 6 različnih vrst mesa z žara, domač kajmak, začinjeno zelje z ostalo prilogo ter lepinje), Gaški čevapčiči, polnjene vešalice, ražnjiči, sir na žaru.

Tudi, če ne smučaš Gače nudijo užitke. Sprehodi, pogledi v naravno, dobra družba in kulinarični krožnik za bolj zahtevne.

Kulinarični nivo so pri njih dvignili Steake od T-bona, Florentinca do Tomahawka. Pripravljajo tudi podpeko kjer spečjo sočna svinjska rebra s kožo, krače, nogo od jagenjčka ali hobotnico.

Vsak vikend imajo v ponudbi različne Gaške sladice v lončkih. Za najmlajše pa so v ponudbi Gaške nagce s pomfrijem.

gače

Otvoritev sezone 2022.

S.B.; Foto_ Gače