• C Novo mesto
  • 17:15
  • Pet, 22.09.2023

Zakon večer s Saro in Bojanom Doljak ob izidu Sarine knjige Da, Življenje!

V torek, 30. maja 2023 ob 19.00 uri vabljeni v Malo dvorano Kulturnega doma Krško,  kjer Društvo Družina in Življenje pripravlja edinstven večer s Saro in Bojanom Doljak. 

Dr. Sara Ahlin Doljak je odvetnica, mediatorka in izredna profesorica prava. Je tudi prejemnica naziva Ona plus; v letu 2022 četrtič uvrščena med deset najbolj vplivnih pravnikov pri nas in razglašena za najuglednejšo pravno strokovnjakinjo. Njen mož Bojan je farmacevt in izredni profesor na Fakulteti za farmacijo.

diž

Predstavitev knjige.

Sara pa je predvsem zaljubljena v Življenje, ki se ji podarja iz dneva v dan. Če jo kdo vpraša, kako ji gre, včasih reče: »Oh, imam multiplo sklerozo. Razen tega mi gre odlično.«
Bolezen ji je veliko vzela. Možnost premikanja nog in rok, možnost govora ter neodvisnosti od pomoči drugih in od medicinskih pripomočkov. Ni pa ji vzela veselja do življenja. Nasprotno. Pravi, da ji je bolezen veliko dala. Spoznala je mnogo ljudi, za kar je hvaležna. Svoja spoznanja in srečanja z ljudmi in Božjimi dotiki je stkala v knjigo DA, Življenje, ki jo je izdalo društvo Družina in Življenje v februarju 2023.

Od izida knjige sta Sara in Bojan Doljak gostovala po različnih krajih po vsej Sloveniji. S svojim zgledom veselja nad življenjem, vsem preizkušnjam navkljub, sta navdih za vse nas – tako za tiste, ki se tudi sami soočajo s preizkušnjo neozdravljive bolezni, kot tudi za vse druge, ki iščejo znamenja upanja v tem svetu. Pogovorni večer s Saro in Bojanom bo vodil voditelj Družine in Življenja Benjamin Siter.

Foto: DIŽ

S.B.