• C Novo mesto
  • 22:01
  • Čet, 05.08.2021

FURS bo preplačano dohodnino vrnil predčasno

Junija so zavezanci od Finančne uprave Republike Slovenije prejeli informativni izračun. V izračunu dohodnine je bilo navedeno, če so plačani preveč ali premalo. V primeru previsokega plačila je bilo določeno, da jim bo denar povrnjen do konca tega meseca. Vendar pa so s FURS-a včeraj sporočili, da bodo veliko večino povračil opravili že tekom tega tedna. Rok za poravnavo razlike v primeru premalo plačane dohodnine za zavezance ostaja 30. julij 2021.

Junijski paket informativnih izračunov je bil poslan 567.629 zavezancem. Med njimi bo FURS razliko plačal 375.169 zavezancem. Povprečni znesek vračila pri tem znaša 648 evrov. Skupni znesek, ki ga bo zavezancem poravnal FURS, je 242,6 milijona evrov.

Če izračuna niste prejeli, morate napoved oddati sami do 2. avgusta

Prvi paket informativnih izračunov je FURS poslal zavezancem že konec marca, vendar so roki za povračilo oziroma doplačilo zneska že potekli. Tako kot vsako leto je finančna uprava informativni izračun poslala vsem zavezancem, ki so imeli kakršenkoli dohodek, ki se všteva v letno odmero dohodnine, ne glede na višino dohodka.

Če izračuna niste prejeli ne marca ne junija, ste pa v lanskem letu imeli obdavčljive dohodke, morate napoved za odmero dohodnine vložiti sami. To lahko storite še do 2. avgusta.

NaDlani.si