• C Novo mesto
  • 19:55
  • Pet, 22.09.2023

Izračun kredita – hitro in enostavno. Preveri!

Ste našli svojo sanjsko hišo, avto ali pa vikend ob morju, vendar imate premalo privarčevanih sredstev? V tem primeru ste verjetno že začeli razmišljati o najemu kredita. Toda, še preden sprejmete dokončno odločitev, je potrebno narediti natančen izračun kredita.

Ko razmišljate o kreditu, se vam verjetno poraja ogromno vprašanj. In če se želite izogniti vsem presenečenjem, se morate še pred najemom prepričati, da ste resnično dobili za vas najboljšo in najugodnejšo ponudbo – s kreditnim kalkulatorjem je to zelo enostavno.

Zakaj je informativni izračun kredita pomemben?

Ne glede na to, ali se odločate za avtomobilski ali stanovanjski kredit, se morate zavedati, da ga boste odplačevali več let. V tem času se lahko zgodi marsikaj, zato je izjemno pomembno, kakšna bo dejanska višina obroka kredita, ki jo boste morali mesečno odplačevati za čas odplačevanja kredita. To in še več pa vam omogoča izračun kredita.

Z informativnim izračunom je manjša verjetnost, da bi precenili vašo kreditno sposobnost in bi se čez 5 ali 10 let znašli v denarni stiski.

Prav tako pa boste z njegovo pomočjo natančno vedeli, ali je določen kredit za vas resnično ugoden ali ne. Banke vam namreč ob najemu kredita poleg obrestne mere zaračunajo tudi stroške zavarovanja in stroške sklenitve kredita, kar pomembno vpliva tudi na vaš mesečni obrok in s tem posledično tudi na znesek, ki ga boste morali banki odplačati.

Za informativni izračun kredita uporabite kreditni kalkulator

Če ste sprejeli odločitev o tem, da za nakup nepremičnine ali avtomobila potrebujete kredit, potem boste znesek mesečnega obroka najlažje izračunali s pomočjo kreditnega kalkulatorja.

Poleg zneska celotnega kredita in obresti na višino mesečnega obroka vpliva tudi doba odplačevanja. Z njo se vaša mesečna obveznost lahko zelo spremeni in to razliko boste najlažje izračunali s pomočjo univerzalnega kreditnega kalkulatorja.

Kreditni kalkulator je zelo enostaven za uporabo in je namenjen izračunu vseh vrst kredita, kot so stanovanjski, avtomobilski in potrošniški kredit.

V kalkulator vnesite znesek želenega kredita, valuto in rok odplačila. Na podlagi vnesenih podatkov vam kreditni kalkulator omogoča:

  • Izračun efektivne obrestne mere (EOM): To je ključna mera pri kreditih in drugih oblikah financiranja, saj vam omogoča izračun dejanske skupne cene kredita. EOM predstavlja, koliko obresti boste plačali za kredit, ob upoštevanju vseh stroškov in provizij.
  • Znesek mesečne anuitete: Na podlagi efektivne obrestne mere in seveda dobe odplačevanja vam kreditni kalkulator nato izračuna znesek mesečne anuitete. To je znesek, ki ga boste morali banki redno plačevati za dobo odplačevanja kredita.
  • Skupni znesek kredita in obresti, ki jih plačate: Kreditni kalkulator vam izračuna znesek vseh obresti, ki jih boste morali banki plačati. Ta se prišteje k znesku kredita, ki ste si ga izposodili od banke, in tako dobite natančen podatek o skupnem znesku kredita, ki ga boste morali banki odplačati.
  • Izračun tabele odplačevanja: Kreditni kalkulator pa vam naredi tudi natančen izračun odplačevanja kredita, ki ga dobite v obliki tabele. Tako ste vedno seznanjeni s tem, koliko kredita ste že odplačali in kolikšen znesek vam je še ostal za odplačevanje.

Prednost uporabe kreditnega kalkulatorja za izračun kredita

Najem kredita je za marsikoga življenjska odločitev. Če samo pomislimo, da nekdo odplačuje stanovanjski kredit skorajda vse svoje življenje, je potrebno takšno odločitev skrbno pretehtati.

S kreditnim kalkulatorjem je takšna odločitev zagotovo lažja, hkrati pa vam prinaša tudi druge koristi:

  • Uporaba kreditnega kalkulatorja je primerna za vsakogar

Kreditni kalkulator je primeren praktično za vsakogar, ki se odloča za najem stanovanjskega, potrošniškega ali avtomobilskega kredita. Kalkulator vam samodejno naredi izračun kredita na podlagi vnesenih podatkov, zato ne potrebujete nobenega posebnega znanja s področja ekonomije.

kredit

Izračun kredita.

  • Uporaba kreditnega kalkulatorja je enostavna

Tudi, če niste navajeni sodobne tehnologije, ste lahko brez skrbi, saj je kreditni kalkulator izjemo enostaven za uporabo. Vse, kar morate vedeti je, kolikšen znesek kredita potrebujete in koliko let ga načrtujete odplačevati. Za vse ostalo oskrbi kreditni kalkulator.

  • Izračun kredita le v nekaj sekundah

Kreditni kalkulator pa vam prihrani tudi veliko poti in časa, saj za izračun kredita ne potrebno obiskovati noben banke. Izračun kredita vam kalkulator izračuna le v nekaj sekundah, pri čemer so vam na voljo ponudbe vseh bank v Sloveniji, zato jih med seboj lahko tudi primerjate.

  • S kreditnim kalkulatorjem do najugodnejšega kredita

Glede na to, da lahko kredit odplačujemo po več let, se na koncu pozna vsak evro več, ki ga moramo mesečno plačevati za poplačilo kredita. Zato je še kako pomembno, da izberete za vas najugodnejši kredit, kar pa je s kreditnim kalkulatorjem še bolj enostavno. Z njim boste prišli do najugodnejše ponudbe pri eni izmed bank v Slovenij, kar pomeni, da boste na dolgi rok privarčevali.

Izračun kredita še nikoli ni bil tako enostaven, kot je sedaj s pomočjo kreditnega kalkulatorja. Preizkusite ga in se prepričajte na lastne oči!