• C Novo mesto
  • 07:26
  • Sre, 29.06.2022

Slovenski gostinec šokiral s svojo potezo: “Upamo, da razumete in, da boste našo odločitev dobro sprejeli!”

Sicer pa se je prvi za tako potezo, da imajo delavci nedeljo prosto, odločil Rok Vovko s priznane gostilne Vovko na Ratežu.

RADEČE – V tem mestu ob Savi, v Radečah, deluje gostilna Flosar, ki je vsak dan dobro obiskana. A po novem ob nedeljah ne bodo delali. Razlogov za to je veliko.

“Danes je padla dokončna odločitev, da bomo ob nedeljah zaprti. Predno objavimo nov delovni čas, čutimo dolžnost, da vam pojasnimo zakaj…Lahko bi se odločili, da zapremo en dan med tednom, vendar to ne bi bilo to. Tudi mi potrebujemo počitek in naša okrnjena ekipa si zasluži, da nekaj svojega časa kvalitetno preživi z družino, prijatelji, svojimi bližnjimi. To si želimo in to lahko storimo, ker čutimo, da je tako prav. Gostinstvo je lep poklic, vendar pa je lahko tudi zelo težek. Želimo delati dobro in kvalitetno, vendar da bomo to lahko dosegli potrebujemo tudi mi počitek, kajti v celem tednu nimamo praktično niti enega prostega dneva. Potrebujemo čas, da si vsaj enkrat v tednu naberemo energijo za naprej. Poleg tega so trenutno čudni časi tudi kar se tiče razpoložljivosti kadra za delo. Ampak verjamemo, da se bo tudi to čez čas uredilo. Takrat mogoče spet začnemo delati ob nedeljah. Začasno pa…nedelje zapiramo. Upamo, da razumete in, da boste našo odločitev dobro sprejeli. Ob petkih in sobotah bomo sedaj nekoliko podaljšali delovni čas in vas občasno presenetili s kakšnim zanimivim dogodkom. Hkrati pa bomo od 2.5.dalje odprti tudi za praznike (kadar praznik ne bo prišel na nedeljo). Torej dragi gostje – dobrodošli pri nas od ponedeljka – sobote. Veselimo se vašega obiska in hvala za razumevanje. Vaša ekipa Gostišča Flosar,” je zapisal šef Flosarja Brane Krašovec.

Kadra iz gostinskih vrst kronično manjka, to je skrb, ki jo imajo številni gostinci že lep čas, čeprav želijo svoj kader dobro plačati. Odločitev Flosarja je naletela na različne odzive.

“Po mojem mnenju je to napačna odločitev. Gostinstvo je turistična gospodarska panoga in vaš objekt stoji na krasni lokaciji, in je namenjen turizmu. Razumem, da je potreben počitek in družinsko življenje. Za počitek je ponedeljek in torek zelo primeren, za družinsko življenje si pa izbereš drug poklic,” je zapisal eden od uporabnikov.

Prvi je bil Vovko

Sicer pa se je prvi za tako potezo, da imajo delavci nedeljo prosto, odločil Rok Vovko s priznane gostilne Vovko na Ratežu.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Flosar