Hudodelska družba zasežene sadike konoplje v Šentjerneju in Dolenjskih Toplicah

21. jun. 2024, ob 08.27
Posodobljeno pred 19 dnevi
316
70 SEK

Policija je v dveh ločenih operacijah v Šentjerneju in Dolenjskih Toplicah razkrila obsežni mreži za gojenje konoplje, ki sta ju vodili organizirani hudodelski združbi. Pri hišnih preiskavah so zasegli več kot 1400 sadik prepovedane konoplje in številne pripomočke za njihovo gojenje.

V Šentjerneju so kriminalisti v najeti stanovanjski hiši našli 485 sadik konoplje ter opremo, ki vključuje ventilatorje, črpalke, grelnike, luči, prezračevalne sisteme in gnojila. Razkrili so, da so trije državljani Srbije, stari 37, 30 in 33 let, v hudodelski združbi sodelovali pri gojenju konoplje. Odkrili so tudi ilegalno napeljavo električnega voda, ki je omogočala obhod uradnega števca, čimer so elektro distributerja oškodovali za skoraj 25.000 evrov.

Podoben primer se je zgodil v Dolenjskih Toplicah, kjer je bil med preiskavo zasežen še večji obseg konoplje – 1001 sadika. Vpleten je 39-letni državljan Srbije in Bosne in Hercegovine, ki je skupaj s sostorilci prav tako speljal električni vodnik mimo uradnega števca, povzročivši škodo v višini več kot 33.500 evrov.

Osumljencem je bila odvzeta prostost, pri čemer so dva izmed njih že privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je odredil pripor. Nadaljnji dve osebi bosta prav tako ovadeni.

V primeru obsodbe, lahko osumljenci pričakujejo zaporno kazen od pet do petnajst let, saj zakonik za tako dejanje predvideva stroge kazni, še posebej, če je dejanje izvedeno v okviru organizirane hudodelske združbe.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Policija nadaljuje preiskavo z namenom izslediti preostale sostorilce in dodatno razkriti obseg njihovih operacij. Pri Policijski upravi Novo mesto poudarjajo, da bodo še naprej sledili in razbijali mreže, ki neupravičeno dajejo v promet prepovedane droge in s tem ogrožajo varnost in zdravje skupnosti.

316
70 SEK