• 16.89C Novo mesto
  • 06:18
  • Sob, 11.07.2020

21-letnica ni upoštevala znaka rdeče luči na semaforju, umrl je motorist

Motoriste zaradi tople jeseni pozivajo k previdnosti.

MARIBOR – V torek ob 12.40 se je na regionalni cesti Maribor-Bohova izven naselja Maribor zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 69-letni voznik motornega kolesa, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 21-letna voznica osebnega vozila vozila iz smeri Bohove proti Mariboru in v križišču ni upoštevala znaka rdeče luči na semaforju, zaradi česar je trčila v 69-letnega voznika motornega kolesa, ki je pripeljal pravilno iz dovozne poti. Voznik motornega kolesa je bil v nesreči tako hudo telesno poškodovan, da je umrl na kraju nesreče.

V zadnjih 24 urah obravnavali 131 prometnih nesreč

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 131 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 16 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, štiri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 52 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

Opozorilo

Agencija za varnost prometa je medtem ob trenutnem nenavadno toplem in sončnem vremenu motoriste pozvala k previdnosti na cestah. Ker je motoristična sezona letos zaradi ugodnih vremenskih razmer daljša, takšne razmere na ceste privabijo večje število motoristov, ki želijo pred koncem sezone kar najbolj izkoristiti lepe jesenske dni.

Na agenciji so posebej opozorili na slabši oprijem pnevmatik zaradi nižje temperature vozišča kot poleti, na odpadlo listje na cesti, ter na mokro ali spolzko cestišče, kar oprijem in stabilnost še dodatno zmanjšuje ter podaljšuje zavorno razdaljo. Za nesrečo z usodnimi posledicami je tako dovolj le trenutek nepazljivosti.

NaDlani.si; Foto: arhiv