• C Novo mesto
  • 18:48
  • Tor, 29.11.2022

35-letnik se je vozil z električno rolko in umrl na kraju nesreče

Na lokalni cesti v naselju Škalce v občini Slovenske Konjice se je v petek okoli 20. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 35-letni voznik električne rolke, so sporočili iz Generalne policijske uprave.
Petintridesetletnik je med vožnjo padel in z glavo močno udaril ob tla. Zaščitne čelade ni uporabljal. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl.

Poziv k uporabi varnostne čelade

Policija ob tem vse uporabnike lahkih motornih vozil ponovno poziva k uporabi varnostne čelade. Ta je sicer v skladu z zakonodajo obvezna le za vse udeležence do 18. leta, a kot opažajo policisti, je imelo kar 40 odstotkov poškodovanih uporabnikov lahkih motornih vozil poškodbe glave. »Primerna čelada, ki zaščiti glavo pod vsemi možnimi koti, nas lahko obvaruje hude telesne poškodbe, ki zahteva dolgotrajno zdravljenje in celostno rehabilitacijo,« so zapisali.

13 smrtna žrtev v tem letu

Sinočnja smrtna prometna nesreča je že trinajsta v tem letu, na območju Policijske uprave Celje. Vse udeležence cestnega prometa policisti znova opozarjajo na previdnost, strpnost in upoštevanje cestno prometnih predpisov.

Pestrih 24 ur

Skupaj so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 146 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 21 nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 112 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 81-krat posredovali na javnih krajih in 31-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršitelje.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli pet vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 38 tatvin, 19 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, sedem povzročitev telesnih poškodb, štiri grožnje, trije ropi, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po eno kaznivo dejanje ponarejanja denarja in nasilja v družini.

N. D., Foto: Shutterstock