• C Novo mesto
  • 02:20
  • Sob, 21.05.2022

36-letnik ob pol šestih zjutraj do smrti zabodel mamo, hotel je tudi očeta

Danes okoli pol šestih zjutraj so bili celjski policisti obveščeni, da je na območju Policijske postaje  Žalec o novi tragediji. Storilec je namreč do smrti zabodel 57-letno občanko in poškodoval 60-letnega občana ter pobegnil s kraja dogodka. »Na kraj so napotili več policijskih  patrulj in kmalu po obvestilu, v okolici  prijeli 36-letnega moškega, sina pokojne in poškodovanega moškega, ki ga sedaj sumijo umora matere in poskusa umora očeta,« pove Milena Trbulin s PU Celje.

»Ogled  kraja  dejanja  poteka. Udeležili sta se ga tudi okrožna državna tožilka in preiskovalna  sodnica. Glede celotnega dogajanja in motiva za kaznivo dejanje policisti zbirajo obvestila. 36-letnika so v preteklosti obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog in kršitev javnega reda in miru. Zaradi kaznivih dejanj s področja nasilja v družini, ga v zadnjih letih policisti niso obravnavali,« še zaključi o novi družinski tragediji, ki se je zgodila v Sloveniji. Več podatkov o tragičnem dogodku bodo policisti posredovali v prihodnjih dneh.

V začetku meseca zadušil ženo

Spomnimo, v začetku marce je Žarko (44) iz Grosuplja zadušil svojo 36-letno ženo Jasno. Osumljeni se je v petek v poznih popoldanskih urah sicer sam zglasil na Policijski postaji Trebnje in povedal, da je doma umoril svojo ženo. Policisti so odšli na naslov v okolici Grosuplja, kjer so odkrili mrtvo 36-letno žensko. Ugotovili so, da je umrla zaradi zadušitve.

NaDlani.si; Foto: arhiv

dolenjske lekarne