• 17.13C Novo mesto
  • 11:46
  • Pet, 29.05.2020

Cela država v šoku! V ljubosumnem pokolu pri sosedih ubit tudi hokejski golman (24), ki je igral proti Olimpiji

Avstrijska policija preiskuje petkratni umor. V tirolskem smučarskem središču Kitzbühel je 25-letni moški zgodaj davi ustrelil nekdanje dekle, njene starše, brata in novega fanta, nato pa se je sam predal policiji, poročajo tuje tiskovne agencije. Kot poročajo mediji je Andreas E. (25) v navalu ljubosumja potrkal na vrata nekdanjega dekleta Nadine (19), med pokolom pa ubil tudi avstrijskega hokejskega golmana Floriana Jannyja (24). Klub se je od njega že poslovil na Facebook profilu

Liebe Adler-Familie! In tiefer Trauer müssen wir euch mitteilen, dass unser Torhüter Florian Janny Sonntagfrüh einem…

Objavil/a EC Die Adler Kitzbühel dne Ponedeljek, 07. oktober 2019

Kratek prepir

25-letnik naj bi 19-letno nekdanje dekle z novim partnerjem ponoči srečal v klubu v Kitzbühlu, kjer naj bi se sprla, nato pa so odšli vsak svojo pot. Po navedbah prič je bil prepir kratek in ne posebej dramatičen, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Osumljeni se je nato okoli 4. ure odpravil do hiše, kjer je dekle živelo z družino. Vrata je odprl njen oče, ki mu je dal jasno vedeti, da tam nima kaj početi. 25-letnik je odšel domov, vzel bratovo orožje ter se okoli 5.30 vrnil k hiši nekdanjega dekleta. Na vratih je ubil 59-letnega očeta nekdanje partnerke, nato še njeno 51-letno mater in 25-letnega brata. 19-letnica in njen novi fant sta bila v ločenem delu hiše, ki je bil zaklenjen, zato je napadalec tja splezal čez balkon in oba ubil.

Na mestni hiši plapola črna zastava

Kot je še povedal vodja kriminalistične policije na avstrijskem Tirolskem Walter Pupp, je nato moški sam odšel na bližnjo policijsko postajo in sporočil, da je pravkar ubil pet ljudi. Petkratni umor je pretresel Kitzbühel, kjer v znak žalovanja na mestni hiši plapola črna zastava. “Še nikoli se ni zgodilo, da bi tako tragično izgubili celo družino,” je dejal župan tega mesta z 8000 prebivalci Klaus Winkler.

NaDlani.si; Foto: facebook