• C Novo mesto
  • 10:05
  • Čet, 28.09.2023

Črna nedelja vzela troje življenj na naših cestah, življenje 20-letnice pa visi na nitki

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 82 prometnih nesreč, od tega tri nesreče, v katerih so tri osebe umrle, 20 nesreč z lahkimi poškodbami in tri s hudimi.

Umrl 33-letni motorist

V Selški dolini se je v nedeljo zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta trčila voznik osebnega avtomobila in voznik motornega vozila. Slednji je v prometni nesreči umrl. Zaradi povzročitve prometne nesreče so policisti sprožili postopek proti vozniku osebnega avtomobila, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Nesreča se je zgodila, ko je 36-letni voznik osebnega avtomobila iz Tolmina med vožnjo iz Selc proti Železnikom zapeljal čez sredinsko črto v času, ko je po nasprotnem voznem pasu pravilno pripeljal 33-letni voznik motornega kolesa iz okolice Domžal, poroča spletna stran policije.

 

Neprevidno vključevanje v promet

 Vzrok nedeljske smrtne prometne nesreče na Vranskem, v kateri je umrl 59-letni motorist, je bilo neprevidno vključevanje v promet. Voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Brode proti Ločici pri Vranskem, je namreč pri vključevanju v promet na regionalno cesto pri zavijanju v levo zaprl pot motoristu, ki je pravilno pripeljal po cesti. »Do nesreče je prišlo, ko je 67-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane vozil iz Vranskega proti Trojanam in v križišču zapeljal na desni pas, kjer je vozilo polkrožno obrnil v trenutku, ko je za njim pripeljal 59-letni voznik motornega kolesa iz Slovenske Bistrice. Prišlo je do trčenja, v katerem se je voznik motornega kolesa tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju umrl, 20-letna sopotnica na njegovem vozilu pa je bila s hudimi telesnimi poškodbami in v življenjski nevarnosti odpeljana v SB Celje,« policija sporoča javnosti.

V vrtno lopo in še na streho

Ravno tako včeraj se je okoli 14.40 zunaj naselja Vukovje zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 57-letni moški. Vozil je osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Pesniškega Dvora proti Jakobskemu dolu, ko je v izteku ostrega levega ovinka izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal levo in z vozišča, najprej trčil v brežino, nato še v leseno vrtno lopo in se z vozilom prevrnil na streho. V prometni nesreči se je tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl. V nesreči je bil udeležen
sam.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

N. D.; Foto: Shutterstock