• 18.39C Novo mesto
  • 15:14
  • Pet, 18.10.2019

Danes spet nevihte s sunki vetra, nalivi in točo! Razkrito, kje bo najhuje

Danes bo pretežno oblačno, več sonca bo na Primorskem. Predvsem popoldne in zvečer se bodo pojavljale plohe in posamezne nevihte. V sredo se bo razjasnilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Danes popoldne, zvečer ter v prvi polovici noči na sredo so predvsem v jugozahodni Sloveniji možne močnejše nevihte s sunki vetra, nalivi in točo, predvsem v jugozahodni Sloveniji v drugi polovici dneva.

KAKO BO ČEZ DAN IN V SREDO?

Najvišje dnevne temperature bodo danes od 19 do 24, na Primorskem okoli 27 stopinj Celzija. Ponoči bodo sprva še padavine, ki bodo v drugi polovici noči slabele in do jutra večinoma ponehale. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja.

V sredo dopoldne se bo razjasnilo, čez dan bo večinoma sončno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne od 20 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

ŠKODE ZA OKOLI DVA MILIJONA EVROV

Dodajmo, da na območju Občine Zagorje ob Savi tudi danes nadaljujejo z odpravo posledic nedeljskega neurja. Še vedno so neprevozne tri lokalne ceste do okoli 25 hiš, a naj bi prevoznost kmalu uredili. Nedeljsko neurje je na območju te občine po prvih grobih ocenah povzročilo za okoli dva milijona evrov škode.

Neurje je največ škode povzročilo na javni infrastrukturi, vodotokih, po zdajšnjih podatkih je zalilo 37 objektov, med njimi tudi nekaj gospodarskih objektov. Zelo velika bo škoda v eni mizarski delavnici, zalilo je tudi nekaj lokalov, tudi prostore nekdanje Svee. Škodo je utrpela tudi Osnovna šola Ivana Kavčiča na Izlakah, kjer je zalilo kletne prostore, voda pa je prek strehe vdrla tudi v nekatere učilnice.

V neurju se je sprožilo več plazov, nekateri so zaprli ali uničili dele občinskih cest, trije plazovi ogrožajo objekte. Trenutno so zaprte še tri ceste, kar onemogoča dovoz do okoli 25 stanovanjskih hiš. Prevoznost bodo predvidoma uredili danes.

NaDlani.si; Foto: neurje.si