• C Novo mesto
  • 02:17
  • Tor, 21.05.2024

Deček iz Slovenije (6) je po preživetem vikendu z očetom ‘podivjal’! Test je bil pozitiven na kokain

 Šestletnik iz slovenske Istre je bil na toksikološkem izvidu pozitiven na kokain, po tem ko se je od očeta vrnil k materi, ki je zaradi glavobola in slabosti šestletnika posumila, da z njenim otrokom nekaj ni v redu. Mati šestletnika je več let opozarjala, da oče, ki je že v priporu, ni primeren skrbnik, je poročala Televizija Slovenija. Mati šestletnika je, po tem ko je k očetu prišla po otroka kupila test na prepovedane substance, ki je pokazal prisotnost kokaina. Test so ponovili še na urgenci zdravstvenega doma in še enkrat v izolski bolnišnici, oba sta bila pozitivna. Otroku so odkrili tudi šum na srcu.

Šestletnik materi ni znal povedati kako je lahko droga prišla v njegov organizem. Mati šestletnika je za TV Slovenija povedala, da je imel njen sin v zadnjih šestih mesecih hude epistakse, krvavel je iz nosa in imel zelo pogoste angine.

Oče iz Pirana je v priporu

40-letni oče šestletnika iz Pirana je v priporu, saj je ovaden za omogočanje uživanja prepovedanih drog in zanemarjanje mladoletne osebe ter surovo ravnanje. Mati je več let opozarjala piranski center za socialno delo, da je oče odvisnik. Na centru pa je zdaj v teku inšpekcijski nadzor. Če bo sodišče odločilo, da je oče kriv, mu za posedovanje droge grozi od enega do 12 let, za zanemarjanje otoka pa do tri leta zapora. Preiskava je še v teku, saj policisti zbirajo dodatna obvestila in dokaze.

Kaj pravijo na PU Koper?

»Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper so obravnavali kaznivi dejanji Omogočanje uživanja prepovedanih drog (po 187. členu KZ-1) in Zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje (po 192. členu KZ -1), katerih storitve je osumljen moški z območja slovenske Istre. Osumljeni je bil 13. julija 2023 s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika OS Koper, ki je zanj odredil pripor. Moški je še vedno v priporu. Nadaljuje se z zbiranjem dodatnih obvestil in dokazov. Zaradi zaščite interesov otroka na podrobna vprašanja o konkretni zadevi ne bomo odgovarjali.«

N. D.; Foto: Shutterstock