• C Novo mesto
  • 20:50
  • Sob, 10.04.2021

Deklico (2) brutalno pretepli, takih poškodb ne pomnijo! Starši že aretirani

Na Hrvaškem je odmeva primer brutalne poškodbe 2,5-letne deklice brez primere. V sredo je bila iz bolnišnice v Novi Gradiški premeščena v zagrebško bolnišnico Klaić s hudimi pretresom možganov, a tudi s hudimi poškodbami glave. Poškodbe, izvemo, so brutalne in zastrašujoče, dobesedno ekstremne, otrokovo telo pa je poleg tega polno modric različnih starosti, piše 24sata.

Deklica je bila operirana in je zdaj na intenzivni negi, priključena na respirator in se bori za življenje. »Je kritično. Še vedno je na mehaničnem prezračevanju s stalnim spremljanjem vitalnih parametrov. V primerjavi z včeraj je stanje nespremenjeno, vendar je zelo kritično. Še vedno je na mehanskem prezračevanju in v cerebralni komi. Prihajajo dodatni testi,« je danes zjutraj za Index povedal Klaićev direktor Goran Roić.

Že bila v rejniški družini

Kot je izvedel Index, so dve leti in pol staro deklico kmalu po rojstvu odvzeli družini in jo premestili v rejniško družino, a so jo novembra lani vrnili v biološko družino, ki živi v okolica Nove Gradiške. Očitno pa nesrečna dve leti in pol stara punčka ni edini otrok v družini in da imajo poleg nje še tri otroke. Ostali otroci doslej niso bili v rejniški družini, so živeli pri svojih bioloških starših, od včeraj so tudi v reji. Tam bodo ostali bo do konca preiskave, poroča HRT.

Horor u Slavoniji: Bebica iz Nove Gradiške zaprimljena je u Klaićevu bolnicu sa stravičnim ozljedama glave…

Posted by 24sata on Thursday, 1 April 2021

Aretirali starše

Starši 2,5-letne deklice, ki je bila hudo poškodovana in odpeljana v Klaićevo bolnišnico, so medtem že aretirani, je izvedel Telegram. Za ugotavljanje vseh okoliščin poteka kriminalistična preiskava. Nato bodo zoper starše vložene ustrezne obtožbe.

NaDlani.si; Foto: youtube