• C Novo mesto
  • 20:53
  • Pon, 25.09.2023

Deklico do smrti pogrizel pes, starši vložili več ovadb! Zoper lastnika in njegovega brata, zoper starše …

Od žalosti skrušeni starši osemletne deklice, ki jo je v Mengšu pes pogrizel do smrti, so prepričani, da bi bil otrok še živ, če bi vsi ravnali odgovorno, sedaj bodo padale ovadbe, piše Večer. »Pes ni ubil le naše deklice, ubil je vse nas, njene domače. Če bi vsaj eden od treh vpletenih deloval, kot bi moral, bi bila naša deklica še živa, tako pa je ni več med nami,« je povedal oče za omenjeni časnik.

Starši so vložili vadbo zoper starše deklice, kjer je bila deklica takrat v varstvu, poleg tega pa tudi zoper lastnika psa in njegovega brata. Dejali so, da želijo izvedeti, kaj se je takrat na dvorišču dogajalo. Starši deklice, kjer je bila pokojna na obisku, so deklico vzeli iz šole, ob tem pa so morali vnesti kodo, s katero so jo iz šole spustili. Zatrjujejo, da za to niso vedeli in se sprašujejo, kako to, da se v šoli niso prepričali h komu gre otrok. Deklica sicer ni bila prvič v varstvu. Hkrati zatrjujejo, da do tega zagotovo ne bi prišlo, če bi bili starši ob dekletih, ko sta se igrali, prav tako, če bi lastniki psa imeli vrata zaprte.

»Če bi vsaj ena od teh treh odgovornih oseb ravnala, kot bi morala, bi bila naša deklica še živa,« je še za Večer dejal oče.

NaDlani.si; Foto: Pixbay