• C Novo mesto
  • 21:58
  • Čet, 01.06.2023

Domačin Boris umrl pri Šentjerneju, le nekaj 10 metrov stran od stanovanjskih hiš

Na območju Šentjerneja na Dolenjskem je pozno popoldne strmoglavilo ultralahko letalo in zagorelo, ena oseba je v nesreči umrla. Po pisanju portala Dolenjska News gre za pilota, doma iz Šentjerneja. Kriminalisti še ugotavljajo okoliščine nesreče, so pojasnili na novomeški policijski upravi. Nesreča se je zgodila malo pred 17. uro pri naselju Dobravica pri Šentjerneju. »V bližini Vrha pri Šentjerneju se je zgodila letalska nesreča, udeleženo je eno letalo in ena oseba, žal preminula. Prvo na kraju je bilo prostovoljno gasilsko društvo Šentjernej in gasilci so požar pogasili. Zdaj pa teče preiskava,« je za Radio Slovenija povedal poveljnik šentjernejskega štaba civilne zaščite Boštjan Košir.

Na kraju je tako ogledna skupina sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto. Kriminalisti zbirajo obvestila in ugotavljajo okoliščine, so pojasnili na novomeški policijski upravi. O nesreči sta bila obveščen tudi pristojni inšpektor za preiskovanje letalskih nesreč in preiskovalna sodnica, ki se je prav tako udeležila ogleda. Identiteta pokojnega in vzrok smrti bosta znana po opravljeni obdukciji, po poročanju Dolenjska News pa gre za domačina iz Šentjerneja. Po informacijah portala je letalo strmoglavilo na travniku, le nekaj 10 metrov stran od stanovanjskih hiš, kar je razvidno tudi iz prvih fotografij.

Foto: Dolenjska News

Slovenske novice medtem pišejo, da je v tragični nesreči Boris Jerele umrl veliko prezgodaj, njegovo življenje se je namreč končalo v letalu, v katerem je neznansko užival. Kaj je krivo, da je strmoglavil zelo izkušen letalec, še ni znano.

N. D.; Foto: Dolenjska News