• C Novo mesto
  • 23:51
  • Pon, 06.02.2023

Drama na avtocesti pri Trebnjem: ne boste verjeli, kaj je počel pijani voznik

Včeraj okoli 17.30 smo bili obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki naj bi na avtocesti pri Trebnjem vijugal po vozišču, zaviral in speljeval in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Kot sporoča s PU Novo mesto so se policisti PPP Novo mesto takoj odzvali, voznika izsledili in izločili iz prometa. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj kaže očitne znake alkoholiziranosti. Odredili so mu preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,46 miligramov alkohola. Ugotovili so tudi, da ima na avtomobilu nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog v višini 1440 evrov. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se za omenjene kršitve vozniku motornega vozila izreče tudi 16 kazenskih točk.

Kolesarka pod vplivom alkohola

Prav tako včeraj so nekaj po 22. uri iz brežiške bolnišnice policiste obvestili, da oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala pri padcu s kolesom. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 40-letna ženska kolesarila iz smeri Kapel proti Župelevcu. V naselje Vrhje je izgubila oblast nad kolesom, s ceste zapeljala v jarek in padla. Zoper povzročiteljico nesreče, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,56 miligramov alkohola, bodo uvedli postopek o prekršku.

Pestrih 24 ur

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 206 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilništva, groženj, goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

N. D.; Foto: Shutterstock