• 21.83C Novo mesto
  • 19:12
  • Sob, 06.06.2020

Drama v Mariboru! Hči klicala mamo, stanovanja ni bilo možno odpreti

MARIBOR – Včeraj okoli 20.30 ure je bila patrulja policistov Policijske postaje Maribor I napotena na Ulico Heroja Šlandra v Mariboru, od koder je klical občan in prijavil, da je bil obveščen, da se iz stanovanja last matere njegove partnerke, ki je starejša gospa in živi sama, kadi dim.

Z nogo večkrat brcnil v vrata

»Policisti so na kraju ugotovili, da je bila v stanovanjskem bloku v tretjem nadstropju, pred vrati hči, ki je klicala mamo, ki je bila v stanovanju in stanovanja ni bilo možno odpreti. Ker se je izpod vhodnih vrat na hodnik že močno kadilo in ker gasilcev še ni bilo na kraju, je policist z nogo večkrat brcnil v vrata in tako na silo vstopil v stanovanje. Policist je nato ukazal, da ne sme nihče vstopit v stanovanje, ker se je na hodniku stanovanja močno kadilo. Policist je odšel po hodniku v kuhinjo in na tleh opazil na trebuhu ležati starejšo žensko. Z obema rokama jo je prijel pod pazduho in jo povlekel na hodnik. Gospa je bila pri zavesti, vendar je zelo težko govorila zaradi vdihavanja dima. Policist je ponovno odšel v stanovanje, kjer je ugotovil, da je na štedilniku kovinska posoda, iz katere se močno kadi. Štedilnik je ugasnil in posodo odstranil na zunanjo okensko polico v kuhinji. Na kraj je prišel tudi drugi policist, s katerim sta nato odprla vsa okna v stanovanju in na ta način prezračila stanovanje,« so sporočili s PU Maribor.

Padla in ni mogla vstati

Zatem so na kraj prišli tudi gasilci, ki so dodatno prezračili stanovanje. Reševalci so občanki nudili prvo pomoč, zatem pa so jo z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da ima v krvi povečano vsebnost ogljikovega monoksida in da ji primanjkuje kisika, zato je ostala na zdravljenju. Z zbiranjem obvestil so policisti kasneje ugotovili, da je občanka v popoldanskih urah dala na štedilnik posodo, v kateri si je pripravljala hrano. V kuhinji je nato padla in ker je imela že predhodne težave z zdravjem, ni mogla vstati, da bi ugasnila štedilnik. Tako je na tleh ležala dalj časa, zaradi česar se je vsebina v posodi pričela žgati.

Ugotovljeno je bilo, da v danem primeru ni elementov kaznivega dejanja ali prekrška, zato se bo zadeva beležila kot dogodek in zaključila s poročilom na pristojno državno tožilstvo.

NaDlani.si; Foto: arhiv